Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: 117 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης
Ακόμη ένα νεκρό θύμα από τον κορωνοϊό  καταγράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στην Ελλάδα.
Τελευταίο θύμα ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠ, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στους 117. Ο 86χρονος στο ΑΧΕΠΑ είναι το τέταρτο θύμα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, ενώ ο κορωνοϊός κατέγραψε σήμερα δέκα νέα κρούσματα ύστερα από την ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 2.425.000 κρούσματα παγκοσμίως και 166.058 θάνατοι.

Μένουμε σπίτι και την Πρωτομαγιά – Το κυβερνητικό σχέδιο για την σταδιακή άρση απαγορεύσεων

 
Οι Έλληνες πήραν άριστα στην τήρηση των μέτρων το Πάσχα και θα πρέπει να ετοιμάζονται για ακόμη μία δοκιμασία που αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες και για αυτές τις ημέρες θα ισχύσει ότι ακριβώς ίσχυσε και το Πάσχα ανεξαρτήτως αν έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής ότι τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου και στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Κορωνοϊός: Μόλις 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 48ωρο και 116 θάνατοι συνολικά – Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο

Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Τσιόδρας στην ενημέρωση την Κυριακή
Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 2.425.000 κρούσματα παγκοσμίως και 166.058 θάνατοι.

Στην Ελλάδα όπως είπε υπάρχουν 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 2.245 κρούσματα συνολικά. 61 διασωληνωμένοι, 84% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι και 116 θάνατοι. Σε ότι έχει να κάνει με τους ελέγχους 54.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί ενώ 44 άνθρωποι έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ (Video)



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6R2Ur4yT8jA3qlNDLXj1BEonGrCu9Qnpi86rCcbSoIqdoOk-qU2j-gLF6sU7EWVfn45W3NAY8Aa05dz9hFtungWGfjrZqBdEYZfB9N9wJ_O8zGufnFDaa9-D8CgZskRb7OnejS2zOi-o/s400/anstasi.jpg
Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Δερβενίου Κορινθίας - Home | Facebook
http://www.intpd.gr/photos/istoriko%20ierou%20naou.jpg

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 2020 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ( Video Νίκος Μπούζας)

Κορωνοϊός: Στα 116 έφτασαν τα θύματα του ιού στην Ελλάδα

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/EKAV-KORONOIOS-500-1-960x480.jpg
Ένας 66χρονος από τις Σέρρες, είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού. Ο άνδρας νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.
 Πλέον ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 116 καθώς νωρίτερα έχασε τη ζωή του ένας 74χρονος
Ο άτυχος 74χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Κατά πληροφορίες ο 74χρονος δεν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε καταλήξει μια 68χρονη η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από παχυσαρκία, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά την υγεία της.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας που έγινε το Μεγάλο Σάββατο, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 11 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.235.

Κρανίδι: Νέα μαθήματα ήθους από τον Τσιόδρα – Η συγκινητική αντίδραση του σε προσφυγόπουλο

Όπως μεταδίδεται από το Κρανίδι μόλις έφτασε στην περιοχή, ο Σωτήρης Τσιόδρας συνάντησε ένα προσφυγόπουλο, το οποίο είχε ένα έγκαυμα. Αμέσως, ζήτησε να ενημερωθεί πώς συνέβη το ατύχημα και κάηκε το παιδί και τον ενημέρωσαν ότι έγινε εντός της δομής. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά σύμφωνα με την ίδια πηγή, ζήτησε να έρθει αμέσως ασθενοφόρο στο σημείο και στη συνέχεια αφιέρωσε χρόνο για να φροντίσει ο ίδιος το έγκαυμα του προσφυγόπουλου.
Στο μεαξύ, τις προηγούμενες ημέρες μια καθαρίστρια ήταν επίσης θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συμπτώματα εμφάνισε και ο σύζυγός της. Συν τοις άλλοις, τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα πέθανε αιφνιδίως μια 39χρονη που έμενε στη δομή και καταγόταν από το Κογκό, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Κορωνοϊός – Κρανίδι: Δειγματοληψία στη δομή μεταναστών – Στο σημείο Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/xardalias-500-1-960x480.jpg 
Παρουσία Υπουργών και του Σωτήρη Τσιόδρα ξεκίνησε η δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας στην Αργολίδα μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστρια από την Σομαλία.
Στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Σχινοχωρίτης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, μετά τη διαπίστωση ότι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ν. ΓΟΝΤΙΚΑΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΑΜΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

https://lasykor.files.wordpress.com/2019/05/gontikas-1.jpg?w=696













Δήλωση Νίκου Γόντικα, εκλεγμένου Περιφερειακού Σύμβουλου με τη
«Λαϊκή Συσπείρωση»
Τρίπολη 20/4/2020


Τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Ερμιονίδος κ. Γεωργόπουλο, είχε σήμερα ο Ν.Γόντικας επικεφαλής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενημερώθηκεγια την κατάσταση που διαμορφώνεται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί στην περιοχή  σαν δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Ασημακοπούλου: Η Ευρώπη βρίσκεται σε υπαρξιακό μεταίχμιο


«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα υπαρξιακό μεταίχμιο. Θα πρέπει να κάνει τώρα ό,τι χρειάζεται, με όρους ευθύνης, αλληλεγγύης και Δημοκρατίας», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε γραπτή παρέμβασή της που κατέθεσε κατά την έκτακτη συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεχίζεται και σήμερα, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
«Η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις, δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες», τόνισε,

Ποιες χώρες ξεκινούν την επιστροφή στην κανονικότητα

 

Πολλές χώρες, όπου η καραντίνα φαίνεται να έχει αρχίσει να αποδίδει και να παρατηρείται περιορισμός της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, προχωρούν σταδιακά προς τη χαλάρωση των περιορισμών, αν και ο απολογισμός της covid-19 εξακολουθεί να είναι βαρύς, με το όριο των 40.000 να έχει ξεπεραστεί στις ΗΠΑ.

Κορωνοϊός: Κηδειόχαρτο-σοκ

Την στιγμή που ο κορωνοϊός πραγματοποιεί την επέλασή του στον πλανήτη, μερικοί βρήκαν την ευκαιρία να αστειευτούν ή να… σοκάρουν. Τις τελευταίες ώρες, σε δρόμους κοντά στο Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου Αττικής, μπορεί να δει κανείς μπροστά του αφίσες – κηδειόχαρτα με τη σημείωση: “Είσαι μιας κάποιας ηλικίας, στις ευπαθείς ομάδες και κόβεις βόλτες χωρίς λόγο; Πας για καφεδάκια και δεν κάθεσαι σπιτάκι σου; Τι περιμένεις; Ότι θα γλιτώσεις;” Η συνέχεια, παρακάτω:

Ραγδαίες αλλαγές στο μοντέλο μετακινήσεων τα επόμενα χρόνια

 

Ραγδαίες αλλαγές στο μοντέλο των μετακινήσεων των ανθρώπων παγκοσμίως ενδέχεται να επιφέρει στα επόμενα χρόνια ο συνδυασμός τυχόν επίμονων επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19, με τη συνεχιζόμενη αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, εν μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Με απλά λόγια, αν κατά την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας επικρατήσει το χειρότερο σενάριο, αν δηλαδή τέτοια γεγονότα παγκόσμιας κλίμακας

Προσλήψεις 33 ατόμων σε Δήμους στην Πελοπόννησο (προκηρύξεις)

 
Σε προσλήψεις συμβασιούχων προχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας. Δείτε ποιες προσλήψεις «τρέχουν» στους παρακάτω συνδέσμους σε Δήμους της Πελοποννήσου:
Προσλήψεις 12 ατόμων στο Δήμο Πύργου
Προσλήψεις 4 υδρονομέων στο Δ. Ναυπλιέων
Προσλήψεις 5 υδρονομέων στο Δήμο Καλαμάτας
Κορωνοϊός: Προσλήψεις 8 ατόμων στο Δ. Ανατολικής Μάνης
Προσλήψεις 4 ατόμων στο Δήμο Επιδαύρου