Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Ουκρανία, Ισπανία, Πορτογαλία - «Σύμβολο πίστης στη νίκη μας», δήλωσε ο Ζελένσκι

Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Ουκρανία Ισπανία Πορτογαλία  «Σύμβολο πίστης στη νίκη μας» δήλωσε ο Ζελένσκι 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την Τετάρτη (5/10) την ένταξη της χώρας του στην κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, τη στιγμή που το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη ρωσική εισβολή.

Αυτή η υποψηφιότητα «είναι κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο πίστης στην κοινή μας νίκη», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας: «Η Ουκρανία θα αντέξει, θα επικρατήσει και θα ανοικοδομηθεί μέσω της αλληλεγγύης των εταίρων της».

Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών επιβεβαιώθηκε από τους επικεφαλής των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου Ισπανίας και Πορτογαλίας στα κεντρικά γραφεία της UEFA.

Πρόκειται για το όνειρο εκατομμυρίων Ουκρανών οπαδών. Το όνειρο ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του πολέμου ή εξακολουθούν να βρίσκονται στα κατεχόμενα, πάνω από τα οποία σίγουρα θα κυματίζει η ουκρανική σημαία σύντομα, όπως δήλωσε ο Άντριι Πάβελκο, πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υλοποίηση δράσης μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Λόγω της επιτακτικής ανάγκης της στείρωσης αδέσποτων ζώων, η οποία είναι συνεχώς αυξανόμενη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, και επειδή έχουν καταγραφεί περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σε διάφορες περιοχές του Δήμου, τα οποία δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα στειρώσεων που διενεργεί ο Δήμος σε ετήσια βάση, υλοποιείται δράση μαζικών στειρώσεων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο,15 και 16 Οκτωβρίου 2022 στα κτηνιατρεία της κας Άννας Ζαχαρή ,κας Μαρίας Πάντου και κας Ελπίδας Μητσούλα, οι οποίες θα διαθέσουν αφιλοκερδώς τους χώρους των ιατρείων τους. Για περισσότερες πληροφοριές / ραντεβού μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2743 360219

 

Στο Παλαιό Φάληρο ιδρύεται Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία» / O Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ιδρυτικό μέλος του δικτύου.

  

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανέλαβε την πρωτοβουλία της οργάνωσης και της φιλοξενίας των εργασιών της Ιδρυτικής Συνάντησης αλλά και της Τελετής Υπογραφής του επίσημου πρωτοκόλλου ίδρυσης του Δικτύου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών από τις δύο χώρες, για την ίδρυση του «Δικτύου Πόλεων Ελλάδας – Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία», ανέλαβε την πρωτοβουλία της οργάνωσης και της φιλοξενίας των εργασιών της Ιδρυτικής Συνάντησης αλλά και της Τελετής Υπογραφής του επίσημου πρωτοκόλλου ίδρυσης του Δικτύου.

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

  

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 , στο Ξυλόκαστρο.
 
Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Αντιπτέραρχου Δέδε Βλάση) και θα διενεργούν rapid test από 09:30 π.μ έως 13:00 μ.μ.
 
Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.

Οι Γορτύνιοι στηρίζουν τον Επίσκοπο Αθανάσιo για Μητροπολίτη Ηλείας

 

O Σύνδεσμος Εν Ηλεία Γορτύνιων πραγματοποίησε επίσκεψη στον Γορτύνιο υποψήφιο Μητροπολίτη Ηλείας Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, και του εξέφρασαν την στήριξη τους και την ευχή τους να είναι ο νέος ποιμενάρχης της Ηλείας.

Την επίσκεψη πραγματοποίησαν οι Επαμεινώνδας Μπαρτζάκος (πρόεδρος του συνδέσμου), Φωτεινή Λουκοπούλου, Αθανάσιος Καρατουλιώτης, Γεωργία Μουργελά, Χρήστος Παρασκευόπουλος και Γεώργιος Μπράμος.

Παράλληλα ο Σύνδεσμος Εν Ηλεία Γορτύνιων έχει στείλει επιστολή στήριξης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την εκλογή του κ. Αθανάσιου ως νέου Μητροπολίτη Ηλείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης κατάγεται εκ πατρός από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, ενώ είναι συνεργάτης του παραιτηθέντος Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού εδώ και 13 χρόνια.

 

Τη δημιουργία Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου «Διονύσης Σιμόπουλος» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου Ηλείας.

  

Τη δημιουργία Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου, και θα λάβει το όνομα του μεγάλου Ηλείου αστροφυσικού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή Διονύση Σιμόπουλου αποφάσισε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου Ηλείας.

Ως Διευθυντής-Επιστημονικός υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου «Διονύσης Σιμόπουλος», που θα στεγαστεί στον 1ο όροφο του πολιτιστικού κέντρου στον Κούβελο ,  ορίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας Δρ. Γεώργιος Βελντές, με καταγωγή από την Ηλεία.

Όπως αναφέρεται στην προγραμματική σύμβαση, μέσω του εγχειρήματος θα καταστεί δυνατή η εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητών όλων των βαθμίδων στην Ηλεία και στην Ελλάδα με θέματα που θα έχουν αντικείμενο την Αστρονομία και τις τεχνολογίες του διαστήματος.

Δήμος Ζαχάρως: Ενημέρωση για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

zaxaro diad enimer 2 

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως 

Ενημέρωση για την ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ διοργανώνει ο Δήμος Ζαχάρως και το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας και Εκπαίδευσης του Δήμου.

Δεδομένης της αύξησης των περιστατικών

Ανοιχτά καθημερινά και τον Οκτώβριο τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα

 Ιαματικά Λουτρά λίμνης Καϊάφα – ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας 

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., σε συνέχεια της παράτασης λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Υπάτης και για το μήνα Οκτώβριο 2022, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ανακοινώνει επίσης την παράταση της λειτουργίας των Επιχειρηματικών της Μονάδων Ιαματική Πηγή Αιδηψού και Καϊάφα.

Στοχεύοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος η ΕΤΑΔ αποφάσισε την παράταση λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Αιδηψού και Καϊάφα, καθώς παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον Ιαματικό Τουρισμό.

Συγκεκριμένα, για το μήνα Οκτώβριο 2022 θα λειτουργούν και τις 7 ημέρες της εβδομάδας τα μεν Ιαματικά λουτρά Αιδηψού από τις 07:30 έως τις 15:30 τα δε Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα από τις 09:00 έως τις 17:00.

Μέσα από τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών της η ΕΤΑΔ επιθυμεί να συμβάλλει στη βιώσιμη τουριστική και περιφερειακή ανάπτυξη και προβολή και ανάδειξη της Αιδηψού και του Καϊάφα σε σημαντικό πόλο ιαματικού τουρισμού /θερμαλισμού με απώτερο στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και κοινωνιών και τον εμπλουτισμό του ιαματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη οι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι. / Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής: “Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε προνοιακά ζητήματα και ιδιαίτερα σε δράσεις ουσιαστικής βοήθειας προς τα άτοµα µε ειδικές ανάγκες”

  

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες οι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics, στο Λουτράκι.

“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα σε προνοιακά ζητήματα και ιδιαίτερα σε δράσεις ουσιαστικής βοήθειας προς τα άτοµα µε ειδικές ανάγκες”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, χαιρετίζοντας στην τελετή έναρξης των πανελληνίων αγώνων Special Olympics.

Το Λουτράκι, φιλοξενεί τους φετινούς αγώνες, με ρεκόρ συμμετοχής. Συμμετέχουν 900 αθλητές και αθλήτριες και οι αγώνες θα κρατήσουν μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου.

Στο Λουτράκι βρίσκονται οι συνοδοί των αθλητών – αθλητριών, οι προπονητές και οι οικογένειές τους.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού και στηρίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού


«Εντυπωσιακό» και «αξιέπαινο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας το έργο που επιτελεί «Το χαμόγελο του παιδιού», μετά από μια συνολική παρουσίαση που του έγινε σε σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κ. Κώστα Γιαννόπουλο.