Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα του Πάσχα

καιρόςΟ καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια, από το βράδυ στα δυτικά και τη νύχτα στα κεντρικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ τη νύχτα πιθανώς και στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

Κορονοϊός: Εκτίμηση σοκ Έλληνα καθηγητή – ‘’Ίσως πάνω από 200.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα’’


Μια εκτίμηση προκαλεί σοκ έκανε ο Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης τονίζοντας ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου στην χώρα μας ίσως υπερβαίνει τις 200.000.
Δύο μελέτες με εκτεταμένα τεστ αντισωμάτων στις ΗΠΑ και στη Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι ο βαθμός εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που πιάνει το επίσημο «ραντάρ» μέχρι τώρα.
Ο έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων από την ερευνητική ομάδα του Έλληνα

Οι ενστάσεις των «μετριοπαθών» (του Μαξίμου) για τις πρόωρες εκλογές



Τα σενάρια πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο… κολυμπούν με αυτοπεποίθηση και πείσμα στα πολιτικά παρασκήνια και τα δημοσιογραφικά γραφεία, με τη λογική να «δείχνει» στη μεγάλη αποδοχή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και την προοπτική να σαρώσει στις κάλπες που θα στηθούν, στριμώχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στη γωνία.

Να πετύχει δηλαδή αυτό που δεν έγινε το καλοκαίρι του 2019, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνήθιζε να περιγράφει ως ανάγκη «στρατηγικής ήττας» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το καινούριο πολιτικό σκηνικό να διαμορφωθεί σε τελείως

Κορωνοϊός – Πάσχα 2020: Έβαλαν ψησταριές σε μπαλκόνια και ταράτσες

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/pasxa-taratsa-960x640.jpg
Η Ελλάδα γιορτάζει το Πάσχα όπως επιτάσσουν οι συνθήκες. Ο κορωνοϊός μπορεί να άλλαξε τα δεδομένα και από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, οι εικόνες μπορεί να μην θυμίζουν σε τίποτα τις αντίστοιχες περσινές.
Οι πολίτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις γιόρτασαν σε μπαλκόνια, ταράτσες και – οι πιο τυχεροί – στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς ωστόσο να στερηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, όπως έδειξε και η αυξημένη κίνηση σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ τα τελευταία 24ωρα.
Ψησταριές στήθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό ήταν δυνατόν, ή ακόμα και σούβλες, προκειμένου η φετινή Ανάσταση να γιορταστεί παραδοσιακά και άκρως οικογενειακά.
Σε πολλές περιοχές της Αθήνας τον εορταστικό παλμό έδωσαν οι πιο «κεφάτοι» που έβαλαν δυνατά μουσική, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά.

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα – Στους 113 συνολικά οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος στην Ελλάδα - Στους 113 συνολικά οι νεκροί
Στα 113 αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό την Κυριακή του Πάσχα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τρία νέα θύματα είναι ένας άνδρας 65 ετών ο οποίος κατέληξε στις 4:40 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο ΑΧΕΠΑ και ένας 91χρονος που κατέληξε στο Σωτηρία και ένας άνδρας 68 ετών που κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.
Τα δύο από τρία θύματα υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα, ο 65χρονο υπέφερε από υπέρταση και ο 91χρονος από καρκίνο του παχέος εντέρου και καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας που έγινε το Μεγάλο Σάββατο, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 11 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.235. 
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε εχθές Μεγάλο Σάββατο, δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 110, ενώ 67 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Κάθε Μέρα LIVE μουσική μετάδοση από την ΣΟΝΕ

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/66330350_2776722985676088_2394762133754609664_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=6e5ad9&_nc_ohc=XB9O-G2Q-PQAX-zTVXX&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=8a63115da65928c38b614d4b73c9c447&oe=5EC382FA

Μπορεί να #Μένουμε_Σπίτι αλλά κάθε μέρα σπό την σελίδα της ΣΟΝΕ στο Facebook στις 21:00, Live μουσική μετάδοση για εσάς!

Συνδεθείτε καθημερινά στις 21:00 με την σελίδα Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος - Youth Symphony Orchestra of Greece

Προσπαθούμε έστω και με αυτόν τον τρόπο να σας κρατούμε συντροφιά. Κάθε ημέρα στις 21:00 εμφανίζεται ένας διαφορετικός καλλιτέχνης μέσα από την επίσημη σελίδα της ΣΟΝΕ στο Facebook. Καλή Θέαση!


Με εκτίμηση: ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΟΝΕ)

Albania re-opens some businesses as seeks to limit coronavirus hit to economy


 thedayaftergr.blogspot.com

ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



 Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, ημέρα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρέδωσε στην τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «Η Θεοπροσφορά» και στον αρχιμανδρίτη Αρκάδιο Ρανζύ μεγάλη ποσότητα κρεάτων και μαναβικής για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως Κορίνθου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο κ. Γκιολής συνεισέφεραν τρόφιμα άνω του τόνου με σκοπό τη στήριξη της Ι.Μ. Κορίνθου η οποία προσφέρει «γεύματα αγάπης» σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.
Το έργο της Ι.Μ Κορίνθου και του Μητροπολίτη Διονύσιου, είναι εκείνο που πέρα των εκατοντάδων εθελοντών που το στηρίζουν, τέτοιες ημέρες ακόμα περισσότερο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας έχουν ως προτεραιότητα τους την προσφορά σε κάτι που είναι τόσο δεδομένο. Ένα πιάτο φαγητό, ένα γεύμα αγάπης όπως μας διδάσκει τόσα χρόνια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διονύσιος ως απόδειξη της αγάπης μας προς το Θεό και τον συνάνθρωπο.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ / XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθύνουμε σε όλους και όλες σας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσετε παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επιλέξαμε εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  από το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας






Στη γέφυρα στα Λαλέικα (Χελυδόρι)


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο


ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κόρη από το Δερβένι ( Κάτω στην άκρη του γιαλού)

ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ...( 12 ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ)



 

Εν αρχή ην ο Λόγος…

 
http://www.antiochpatriarchate.org/images/Icons/b663d6bd99e6ccfea2dea695f67d112d.jpg
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 
2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 
3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 
4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 
5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
6  Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ  Ἰωάννης· 
7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 
8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 
9  Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 
12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 
13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 
14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 
15  Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγε λέγων· οὗτος ἦν ὃν εἶπον, ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 
16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ  Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο”.

ΠΑΣΧΑ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Το Πάσχα των Ελλήνων



Με την Ανάσταση του Κυρίου, κορυφώθηκε, με λαμπρότητα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. όπου βίωσαν μια διαφορετική Ανασταση.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατομμύρια πιστών τις προηγούμενες χρονιές έσπευσαν στις εκκλησίες για το «δεύτε λάβετε Φως» και το Χριστός Ανέστη. Φέτος οι Εκκλησιές κλειστές...


Δεν θυμάμαι να ζήσαμε άλλη Μεγάλη Εβδομάδα που, ενώ μοιάζει ότι κράτησε

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


  
Ανεστη Χριστος και Ζωη πολιτευεται! 



Ανεστη Χριστος και νεκρος ουδεις επι μνηματος. 

Χριστος γαρ εγερθεις εκ νεκρων,

απαρχη των κεκοιμημενων εγενετο.