Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Οι ενστάσεις των «μετριοπαθών» (του Μαξίμου) για τις πρόωρες εκλογές



Τα σενάρια πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο… κολυμπούν με αυτοπεποίθηση και πείσμα στα πολιτικά παρασκήνια και τα δημοσιογραφικά γραφεία, με τη λογική να «δείχνει» στη μεγάλη αποδοχή που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και την προοπτική να σαρώσει στις κάλπες που θα στηθούν, στριμώχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα στη γωνία.

Να πετύχει δηλαδή αυτό που δεν έγινε το καλοκαίρι του 2019, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνήθιζε να περιγράφει ως ανάγκη «στρατηγικής ήττας» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το καινούριο πολιτικό σκηνικό να διαμορφωθεί σε τελείως
διαφορετικές παραμέτρους.

Δεν πιστεύει κανείς σοβαρά ότι, όποτε κι αν στηθούν κάλπες τους επόμενους μήνες, δεν θα κερδίσει διά περιπάτου και με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι «μετριοπαθείς» του Μεγάρου Μαξίμου και του κυβερνητικού σχηματισμού ωστόσο, έχουν τις ενστάσεις τους.

Και εκτιμούν ότι, μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε ρωγμή στο προφίλ της υπευθυνότητας, που πιστώνεται πανηγυρικά πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και θα αποτελούσε την «πρώτη ύλη» της μελλοντικής… φασαρίας, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, στους μήνες που θα ακολουθήσουν τις πιθανές εκλογές του φθινοπώρου, εφόσον οι διεθνείς συνθήκες στην οικονομία, δεν επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί μια νέα κοινωνική φτωχοποίηση, και η έκρηξη της ανεργίας.
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο” 

ysterografa.gr