Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Δημήτρη Μελισσανίδη για τα εγκαίνια της «OPAP Arena» "Η δική μου παρουσία, η παρουσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκαλεί αναμνήσεις πολλών ηττών στον κόσμο της ΑΕΚ"

 Μαρινάκης σε Μελισσανίδη: «Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση εσένα και τους φίλους της ΑΕΚ» 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσκάλεσε όλους τους προέδρους των ομάδων της Super League στα εγκαίνια της «OPAP Arena». 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε μέσω επιστολής στην πρόσκληση του Δημήτρη Μελισσανίδη  και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα βρεθεί στα εγκαίνια της «OPAP Arena». 

Αναλυτικά η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Έλαβα την πρόσκληση σου για τα εγκαίνια του ΟΠΑΠ Αrena αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να παραστώ, όπως φαντάζομαι και άλλοι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Nations League: Ξεχώρισαν για την Ελλάδα ο Κορίνθιος Τάσος Μπακασέτας και ο Πέτρος Μάνταλος

Nations League: Ξεχώρισαν για την Ελλάδα ο Τάσος Μπακασέτας και ο Πέτρος Μάνταλος 

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League, κατακτώντας την πρώτη θέση και την άνοδο στη League B, παίρνοντας και το “εισιτήριο” για το Final 4 της διοργάνωσης.

Με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο, η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με 5 νίκες σε 6 αγώνες, έχοντας αρκετούς πρωταγωνιστές, αλλά κορυφαίους τον Κορίνθιο Τάσο Μπακασέτα και τον Πέτρο Μάνταλο.

Ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας πέτυχε 3 γκολ και έδωσε 2 ασίστ, ενώ ο Πέτρο Μάνταλος είχε 2 γκολ με 3 ασίστ. Συνολικά, ο Πογιέτ χρησιμοποίησε 25 ποδοσφαιριστές, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας, αφού δεν έχασε λεπτό κάτω από την εστία της Εθνικής Ελλάδας.

Οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Πογιέτ

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Ντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Παντελής Χατζηδιάκος, Τάσος Μπακασέτας, Τζορτζ Μπάλντοκ, Γιώργος Μασούρας, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Σιώπης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Δημήτρης Λημνιός, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Βαγγέλης Παυλίδης, Γιώργος Γιακουμάκης, Δημήτρης Πέλκας, Τάσος Δουβίκας, Φώτης Ιωαννίδης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Λάζαρος Ρότα, Γιώργος Τζαβέλλας, Ταξιάρχης Φούντας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Γούτας

 

 

Πώς προλαμβάνεται η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση; Που οφείλεται και πώς εκδηλώνεται;

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Αν δημιουργηθεί θρόμβος στο πόδι σας, ενδέχεται να επηρεάσει την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει έντονο πόνο και πρήξιμο. Ενδέχεται να προκαλέσει μόνιμη ζημία στο πόδι σας.

Αν δημιουργηθεί θρόμβος, μέρος αυτού ενδέχεται να μετακινηθεί εντός των φλεβών προς τους πνεύμονές σας και να φράξει την παροχή αίματος. Χωρίς αίμα, οι πνεύμονές σας δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με οξυγόνο το υπόλοιπο σώμα σας. Μπορεί να σας προκαλέσει δύσπνοια, ή σε σπάνιες περιπτώσεις, θάνατο.

Η θρόμβωση αφορά κυρίως το εν τω βάθει φλεβικό δίκτυο, και είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε οιανδήποτε ασθενή που παραμένει στο κρεβάτι για μέρες, ή ακόμα και σε ασθενή που υπέστη ένα απλό κάταγμα, ή υπεβλήθη σε μικρής ή μεγάλης βαρύτητας χειρουργική επέμβαση. Σε παραμελημένες μορφές είναι δυνατόν να εξελιχτεί σε θρόμβωση και του επιπολής φλεβικού δικτύου, να επηρεάσει ακόμη και το αρτηριακό δίκτυο, και να οδηγήσει σε γάγγραινα του ποδιού και νέκρωση. .................

read more

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στη 201η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

 Με τιμητική πρόσκληση του Δήμου Τριπόλεως η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έλαβε μέρος το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπησε ο Υπουργός ΕσωτερικώνΜάκης Βορίδης.

Παρευρέθηκε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Φυσικά, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν βουλευτές της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, προσκεκλημένοι από άλλες πόλεις και λοιποί θεσμικοί παράγοντες.

Παρόντες η Εκκλησία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας