Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στη 201η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

 Με τιμητική πρόσκληση του Δήμου Τριπόλεως η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έλαβε μέρος το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπησε ο Υπουργός ΕσωτερικώνΜάκης Βορίδης.

Παρευρέθηκε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Φυσικά, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν βουλευτές της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων, προσκεκλημένοι από άλλες πόλεις και λοιποί θεσμικοί παράγοντες.

Παρόντες η Εκκλησία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας 

Ακολούθησε η μεγάλη παρέλαση, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, φιλαρμονικών, μαθητών – τριών, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, σωματείων, προσκόπων, οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

Συμμετείχαν επιπλέον και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Μεσσήνης, Τριπόλεως και του Στρατού.

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου διεύθυνε ο αρχιμουσικός της κ. Παναγιώτης Παναγάκος

Αποδόθηκαν μουσικά από τη Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της παρέλασης τα εμβατήρια «Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» και «ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ».


Ο αρχιμουσικός καί οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο Τριπόλεως για τη τιμητική πρόσκληση και την θερμή φιλοξενία .

Την αποστολή της Φιλαρμονικής στη πόλη της Τρίπολης συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στη Δ.Ε. Ευρωστίνης, κ. Ανδρέας Καραβάς.