Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου

http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/09/diakopi.jpg

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα,

Πράσινη «καταιγίδα» | in.gr
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα πετυχαίνοντας την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα ματς του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν τη σημαντική νίκη με ανατροπή, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε στο σκορ. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Μακέντα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του τριφυλλιού, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Πέρασε από την Κρήτη η ΑΕΚ

Πέρασε από την Κρήτη η ΑΕΚ | in.gr
Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με 3-0 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους κιτρινόμαυρους να εκμεταλλεύονται τα μεγάλα κενά που είχε η αμυντική γραμμή της ομάδας του Ηρακλείου. Η Ένωση έφτασε τους 12 βαθμούς μετά από πέντε ματς στην Σούπερ Λίγκα και περιμένει πλέον το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Πρεμιέρα δίχως σκορ και αναβολές, ελέω "Ζορμπά"

 
Με δύο αναμετρήσεις και τρεις αναβολές άνοιξε το Σάββατο η αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 
Συγκεκριμένα ισόπαλοι χωρίς σκορ έληξαν οι δυο αγώνες  της πρεμιέρας.
Στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας η  ομάδα του Πανμοβριακού δεν κατάφερε να

Πέτρος Τατούλης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία


Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Άργος. Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στην πόλη καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μίλησε στο EleftherosTypos.gr  και ανέφερε πως τα «προβλήματα ήταν πολλά, παρόλα αυτά

Έκτακτο: Οι κομμάντος του μηχανικού αναλαμβάνουν δράση στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο.


Οι κομμάντος του μηχανικού αναλαμβάνουν δράση στους Δήμους Σικυώνος (Κιάτου) και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που επίσης πλήττεται με σφοδρότητα από τον κυκλώνα "Ζορμπάς".
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert τρια μηχανήματα JCB, από το επίλεκτο 747 Τάγμα Μηχανικού, μεταφέρονται στην περιοχή για την παροχή βοήθειας, μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι αυτοδιοικητικές αρχές.

Συγκεκριμένα 2 εκσκαφείς θα συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών αρχών στο Ξυλόκαστρο και ακόμη ένας τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο Κιάτο. Ακόμη θα διατεθεί ένας φωτιστικός πύργος.

Θεομηνία στην Κορινθία: Ορμητικός χείμαρρος έπνιξε το Κιάτο – Πλημμύρισαν σπίτια σε Ξυλόκαστρο και στον δήμο Βέλου – Βόχας

Κορινθία: Ορμητικός χείμαρρος έπνιξε το Κιάτο – Πλημμύρισαν σπίτια σε Ξυλόκαστρο και στον δήμο Βέλου – Βόχας [pics – video] | Newsit.gr

Στο μάτι του κυκλώνα αυτή την ώρα η Κορινθία με κεντρικούς δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και να έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα
Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί. Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται απο την υπερχείλιση του Σύθα.

Συγκλονιστικές εικόνες από το Κιάτο Κορινθίας με έναν ορμητικό χείμαρρο να έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην πόλη. Σπίτια έχουν πλημμυρίσει στο Ξυλόκαστρο και στις γύρω περιοχές καθώς και σε αυτές του δήμου Βέλου-Βόχας. 

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος, μίλησε στο newsit για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ.Ανδρικόπουλος τόνισε πως “έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα από την τεράστια νεροποντή, ευτυχώς δεν είχαμε αέρηδες, αλλά είχαμε πολύ νερό. Το πρόβλημα το επέκτησαν και τα νερά της νέας εθνικής οδού που δεν έχουν διέξοδο σε κάποιον αποθετήρα και βγαίνουν μέσα στα κτήματα και την πόλη. Αυτή τη στιγμή έχει κινητοποιηθεί η πυροσβεστική, έχει έρθει ο υποστράτηγος από την Πάτρα με μεγάλες δυνάμεις, βοηθάει και ο στρατός για να στείλει μηχανήματα για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν”. Πρώτη φορά έχουν δημιουργηθεί τόσο τεράστια προβλήματα από τη βροχή στην περιοχή μας, τόνισε ανέφερε ο κ. Ανρικόπουλος καθώς όπως μας είπε “’έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστραφεί δρόμοι και δυστυχώς υπάρχει η νύχτα και δεν ξέρουμε αν περιμένουν ύφεση ή επιδείνωση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ύφεση, ελπίζω να σταματήσει”. 

Νωρίτερα ο κ. Ανδρικόπουλος είχε μιλήσει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις πλημμύρες έχουν προκληθεί στο Ξυλόκαστρο και σε

Πρόσκληση σε ΄Εκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Κόρινθος 29.09.2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ            

        

Καλείστε σήμερα Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:00μ.μ.  στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Δήμου Σικυωνίων (Καλογεροπούλου 8, Κιάτο), ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των έκτακτων φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας.

    

                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                         Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                                                                 ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Σάββατο 29/09/2018 λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, συνιστούμε στους πολίτες της Π.Ε Κορινθίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πλημμύρα, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.



 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ