Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πέρασε από την Κρήτη η ΑΕΚ

Πέρασε από την Κρήτη η ΑΕΚ | in.gr
Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με 3-0 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους κιτρινόμαυρους να εκμεταλλεύονται τα μεγάλα κενά που είχε η αμυντική γραμμή της ομάδας του Ηρακλείου. Η Ένωση έφτασε τους 12 βαθμούς μετά από πέντε ματς στην Σούπερ Λίγκα και περιμένει πλέον το αποτέλεσμα του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς από το πρώτο λεπτό. Ο ΟΦΗ είχε παραταχθεί με ξεκάθαρο σκοπό να αμυνθεί μαζικά, όμως αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να κόψει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 2’ ο Μάνταλος απείλησε με κεφαλιά την εστία του Σωτηρίου, ενώ στο 20’ είχε ήδη γίνει το 1-0. Ο Μπακασέτας με ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Η Ένωση κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 32΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα σε ότι αφορά την εξέλιξη του ματς, καθώς ο ΟΦΗ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους και είχε δύο καλές φάσεις, αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» σε Κυριακίδη και Αραβίδη. Η ΑΕΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο 63′ το μεγάλο λάθος του Σωτηρίου και ο Πόνσε έκανε το 3-0 για τους κιτρινόμαυρους. Η συνέχεια του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος, 3-4-3): Σωτηρίου, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μπολάκης, Παπαστεριανός, Κυριακίδης, Σάσι (46’ Βουό), Πλατέλλας, Αραβίδης (68’ Κουτσιανικούλης)
ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (72’ Χουλτ), Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (58’ Γιαννιώτας), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης).