Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Αναγγελία ψεκασμών δακοκτονίας στα Ροζενά

Αναγγελία ψεκασμών δακοκτονίας

Η Δ/νση Αγροτικής Oικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας, γνωστοποιεί στους  ελαιοκαλλιεργητές ότι από:
Την Πέμπτη 29-8-2019 στην Τ.Κ. Ροζενών
του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. (Σε περίπτωση βροχόπτωσης ο ψεκασμός θα αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα)
Παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να σημάνουν τους ελαιώνες τους για

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


 Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθι κορινθιας
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ , ΑΠΟ 26-8-2019 Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΟ ΡΕΘΙΟΥ-ΣΟΦΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00 έως 15:30 » 
ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ (1) ΜΗΝΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΟ ΡΕΘΙΟΥ-ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ-ΣΟΦΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Οξεία Παγκρεατίτιδα. Συμπτώματα, αιτίες, επιπλοκές. Πώς γίνεται η διάγνωση;

Η Παγκρεατίτιδα είναι οξεία ή χρόνια φλεγμονή του παγκρέατος. Τα οξέα επεισόδια συνήθως χαρακτηρίζονται από ισχυρό κοιλιακό άλγος, που ακτινοβολεί από το πάνω μέρος της κοιλίας ως την πλάτη και μπορεί να προκαλέσουν από μετρίου βαθμού διόγκωση του παγκρέατος ως δυνητικά θανατηφόρα παγκρεατική ανεπάρκεια.
Η χρόνια παγκρεατίτιδα είναι μία προοδευτική κατάσταση, που περιλαμβάνει μία σειρά οξέων επεισοδίων. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν διακοπτόμενο ή διαρκή πόνο και μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη των ιστών του παγκρέατος.
Η οξεία παγκρεατίτιδα είναι μια κατάσταση αυτοπεψίας του αδένα και ενδεχομένως, των παρακείμενων οργάνων. Μπορεί να περιπλέκεται με νέκρωση, μόλυνση και ανεπάρκεια άλλων οργάνων. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι 5 έως 10%. ...................

M’ αυτούς θα κυβερνήσει την Αθήνα ο Μπακογιάννης (ονόματα)

 
Στο νέο «υπουργικό συμβούλιό» του έχει καταλήξει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος από την 1η Σεπτεμβρίου και για μια τετραετία καλείται να κυβερνήσει την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπακογιάννης θα κρατήσει ο ίδιος τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας Οικονομικών (άρα και την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής) και θα μοιράσει τις οκτώ αντιδημαρχίες και τις προεδρίες των Οργανισμών μεταξύ των δημοτικών συμβούλων ως εξής:

Τσαλαγανίδης – Πλιώτας στην ηγεσία του Αρείου Πάγου - ΠολιτικήΠρωτοσέλιδο Τσαλαγανίδης – Πλιώτας στην ηγεσία του Αρείου Πάγου 28/08/2019 Επιλέχθηκαν για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 
Τον Ι. Τσαλαγανίδη και τον Β. Πλιώτα επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις δύο ανώτατες θέσεις του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για νομικούς με άψογη επιστημονική κατάρτιση που απολαμβάνουν την αποδοχή και το σεβασμό των συναδέλφων τους. Τόσο ο Ι. Τσαλαγανίδης όσο και ο Β. Πλιώτας ήλθαν πρώτοι στην ψηφοφορία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, συγκεντρώνοντας ο καθένας από 14 ψήφους.

Αίγιο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 28χρονος που «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι


Στην αποκάλυψη ότι ο 28χρονος που «θέρισε» την 67χρονη με το εγγόνι της στο Αίγιο νοσηλεύεται από χθες σε ψυχιατρικό νοσοκομείο προχώρησε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, τονίζοντας πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και ζητά μια ανθρώπινη συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.
Παράλληλα, ο κ. Σαμέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως ο 28χρονος έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος, καθώς υπέστη σοκ και κρίση πανικού, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι ήθελε να διαφύγει μέσω θαλάσσης.
«Έπεσε στη θάλασσα με αυτοκτονικές τάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 σε όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας. - Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθία.ς


https://rodosreport.gr/wp-content/uploads/2019/08/2691688.jpg 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για  όλους τους Δήμους του Νομού Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Υπογραφές έργων από τον Πέτρο Τατούλη μεχρι και την τελευταία στιγμή


Αποτέλεσμα εικόνας για πετροσ τατουλης

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αποπεράτωση ασφαλτόστρωσης της οδού Τ.Κ. Κεραστάρη – Τ.Κ. Αραχαμίτες» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Ορκίστηκαν ο Παναγιώτης Νίκας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου (video - pics)

pnikas orkom




Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ορκίστηκαν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι 51 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυνουρίας και Μαντινείας Αλέξανδρος, και παρευρέθηκαν επίσης οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αργολίδας Νεκτάριος και Μάνης Χρυσόστομος.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ενώ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και φυσικά πολύς κόσμος.