Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Στην Ελλάδα το φάρμακο του Τραμπ των μονοκλωνικών αντισωμάτων- Ποιοι και πώς θα το πάρουν

 Κορωνοϊός - Στην Ελλάδα το φάρμακο του Τραμπ των μονοκλωνικών αντισωμάτων- Ποιοι και πώς θα το πάρουν 

Πριν λίγες ώρες ο ΕΟΦ ενέκρινε την δοκιμή του φαρμάκου των μονοκλονικών αντισωμάτων στην Ελλάδα το οποίο είχε χορηγηθεί και στον Τραμπ και οι κλινικές μελέτες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Έτσι το φάρμακό που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Regeneron στις ΗΠΑ – μια εταιρεία που έχει έντονο ελληνικό άρωμα –  αναμένεται να φτάσει στην

Τα “Νικολοβάρβαρα” και ο ερχομός του Χειμώνα

  '

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου ξεκινάνε τα “Νικολοβάρβαρα”, ένα εορταστικό τριήμερο το οποίο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα, σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση. Το περίεργο «τρίγωνο» που σχηματίζεται στις 4-5-6 Δεκεμβρίου, δεν είναι άλλο από το τρίγωνο της Αγίας Βαρβάρας, του Αϊ Σάββα και του Αϊ Νικόλα. 

Από τους παλιούς καιρούς, εδώ και αιώνες, ο ελληνορθόδοξος λαός έχει συσχετίσει τις μεγάλες αλλαγές των εποχών και του καιρού με τις γιορτές της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Έτσι, τα “Νικολοβάρβαρα”, σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη της χειμερινής εποχής.

Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας, 4 Δεκεμβρίου

FIFA-Ινφαντίνο: Θέλουμε να βελτιώσουμε τον κανονισμό του οφσάιντ

 FIFA-Ινφαντίνο: Θέλουμε να βελτιώσουμε τον κανονισμό του οφσάιντ 

Η FIFA θέλει να βελτιώσει τον κανονισμό του οφσάιντ, που εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα συχνών αντιπαραθέσεων, όμως είναι δύσκολο να υπάρξει απόλυτη συναίνεση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων που συζητούν το θέμα, τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο την Παρασκευή (4/12) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

 Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία: Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία εδώ και μήνες ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγιάς Σοφιάς, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών.

Το σχέδιο του Τραμπ για να κρατήσει… όμηρο τις ΗΠΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/12/02/tramp-768x431-768x431.jpg 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Ένας άνθρωπος που περπατάει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, και οι περισσότερες από αυτές υπήρξαν σε… κοινή, δημόσια θέα, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του. Έχουμε επαρκή δείγματα γραφής, από τα… προηγούμενα επεισόδια της διαδρομής του, για να ξέρουμε ή έστω να υποψιαζόμαστε τι σκέφτεται, και τι θέλει να κάνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απολύτως προβλέψιμος, ακόμη και

Η πρώτη… συνδιοίκηση του Λευκού Οίκου, στην Ιστορία της Αμερικής

 https://thepressproject.gr/app/uploads/2020/08/5f3303873f7370771235b6b5.jpg

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η πρώτη κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις, μετά την εκλογική επικράτησή τους στη μάχη της 3ης Νοεμβρίου για το Οβάλ Γραφείο, ήρθε να επιβεβαιώσει… όσα προηγήθηκαν αυτό το διάστημα της προετοιμασίας της διακυβέρνησής τους.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 07/12/2020

 Αρνητικός ο Έλεγχος Λυμάτων Βιολογικού Ξυλοκάστρου για Covid

 

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 07 Δεκεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018.με θέματα:

 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

Παράξενοι παγκόσμιοι χάρτες με στοιχεία που δεν μοιάζουν με όσα ξέρεις

Παράξενοι παγκόσμιοι χάρτες με στοιχεία που δεν μοιάζουν με όσα ξέρεις

 Ο παγκόσμιος χάρτης που μαθαίναμε στο σχολείο ίναι φυσικά ένας απλός και συνηθισμένος. Μπορεί να δείχνει τα σύνορα, να περιλαμβάνει πρωτεύουσες χωρών κλπ. Πώς θα σου φαινόταν, όμως, να υπάρχει ένας παγκόσμιος χάρτης που θα σου παρουσιάζει άλλα δεδομένα. Όπως για παράδειγμα, στοιχεία για το ποιες χώρες έχουν τις πιο αισθησιακές γυναίκες ή τι ποτό καταναλώνουν περισσότερο σε μια χώρα. Κι όμως αυτοί οι παγκόσμιοι χάρτες υπάρχουν.

χουν δημιουργηθεί με βάση διάφορα στατιστικά που έχουν συλλεχθεί και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς μπορείς να δεις παράξενα στοιχεία για την κάθε χώρα του κόσμου. Όταν ταξιδεύεις σε μια χώρα σίγουρα βλέπεις από κοντά κάποια έθιμα, αλήθειες και συνήθειες. Αλλά ακόμη και όταν δεν μπορείς να ταξιδέψεις, ένας τέτοιος χάρτης σου δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Παράξενοι παγκόσμιοι χάρτες με στοιχεία που δεν μοιάζουν με όσα ξέρεις

Δες, λοιπόν, δέκα από αυτούς τους παράξενους χάρτες….

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας - Η Αργολίδα έκανε τη διαφορά.

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Τριανταενέα  (39) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Αργολίδα να κάνει την διαφορά όπου καταγράφηκαν 17 νέα κρουσματα . Επίσης άλλα 14 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 3/12 κατεγράφησαν, συνολικά 53 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.480 ( 1.881) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (13),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (1), Αργολίδα (17) , Αρκαδία (5) και Λακωνία (3) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.222 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          605 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           502 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                377 (4)

Π.Ε. Αργολίδας          367 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            261 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           146  (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα: 98 νεκροί – 1667 κρούσματα και 612 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασπορας

 Κορωνοϊός – κρούσματα 04/12: 98 νεκροί – 1667 κρούσματα και 612 διασωληνωμένοι 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα 04/12 ανακοινώνουμε 1667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δείτε αναλυτικά πού εντοπίστηκαν οι νέες μολύνσεις:

Εκτεταμένος Καθαρισμός - Αποκατάσταση Δημοτικών Οδών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/a06bd1f2ca48cf3711ddeab060769b18_L.jpg

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος μας λόγω της μεγάλης έκτασης του διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο Δημοτικών Οδών, το οποίο με την συντριπτική μείωση των τακτικών χρηματοδοτήσεων η οποία έλαβε χώρα από το 2010,  είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί όπως απαιτείται.
Ένα μεγάλο μέρος του οδικού αυτού δικτύου συνδέει χωριά και αγροτικές καλλιέργειες και αποτελεί απόλυτη ανάγκη να διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην ποιότητα ζωής και στην οικονομία των συνδημοτών μας.

Οι Χελώνες της Ελλάδας είναι Προστατευόμενα Είδη


 www.elerpe.org
Το νέο σποτ της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρίας για τις χελώνες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Οι χελώνες της Ελλάδας δεν είναι κατοικίδια! Ανήκουν στην άγρια πανίδα, είναι προστατευόμενα είδη και απαγορεύεται να τις πάρεις σπίτι σου!

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για την εκδημία του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

 https://www.otavoice.gr/wp-content/uploads/2020/12/720_207b6014d9758e9b101fa9dd56caa446.jpg

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, κ. Ρισάρ Φεράν.

Στην επιστολή του, η οποία διαβιβάστηκε μέσω της διπλωματικής οδού, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας αναφέρει:

Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο εμού του ιδίου, όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων, για την εκδημία του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Valéry Giscard d' Estaing.

Ο d' Estaing υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, που υπηρέτησε με πίστη τη Γαλλία από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1981. Υπήρξε ένθερμος αρωγός της Ευρωπαϊκής ιδέας και στήριξε τη χώρα μας στις προσπάθειες ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Γνωστός για την ευθύτητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, εργάστηκε σθεναρά για την προάσπιση της Ελληνογαλλικής φιλίας.

Η παρουσία του επικεφαλής της Γαλλίας αποτελούσε εγγύηση για την ομαλή και σταθερή πορεία της χώρας σας, όσο και της Ευρώπης.

Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος και στο φίλο γαλλικό λαό.

 Με ειλικρινείς χαιρετισμούς,

                                                    Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας         

                        

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

             

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Αθηνά Κόρκα στην ετήσια ενημέρωση ανασκαφής στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου.

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 4-12-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε στην ετήσια ενημέρωση σχετικά με την φετινή χρονιά ανασκαφής στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο κα Ζωή Ατζαματζίδου και τον κ. Κώστα Τσιαμπάση. 

 

Μεταξύ άλλων η κα Κόρκα τόνισε πως «Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι φέτος τα ευρήματα ήταν πολύ περισσότερα και εξίσου σημαντικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ανακαλύφθηκαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους αρχαιολόγους μας επιπλέον δυνατότητες για τις μετέπειτα έρευνεςτους»

Η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης νωρίτερα το μουσείο Ισθμίας με την έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Γιώτα Κασίμη όπου συναντήθηκαν με ομάδα επιστημόνων που επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα της φετινής χρονιάς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και χρηματοδότης αυτού του σημαντικού μνημείου του τόπου μας αναδεικνύοντας παράλληλα την σύνδεση του Λουτρακίου διαχρονικά με τις θερμές πηγές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ