Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Η πρώτη… συνδιοίκηση του Λευκού Οίκου, στην Ιστορία της Αμερικής

 https://thepressproject.gr/app/uploads/2020/08/5f3303873f7370771235b6b5.jpg

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η πρώτη κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις, μετά την εκλογική επικράτησή τους στη μάχη της 3ης Νοεμβρίου για το Οβάλ Γραφείο, ήρθε να επιβεβαιώσει… όσα προηγήθηκαν αυτό το διάστημα της προετοιμασίας της διακυβέρνησής τους.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Αμερικής, ο Λευκός Οίκος θα έχει… συνδιοίκηση. Ο πληθωρισμός συμβιβασμών του Τζο Μπάιντεν, με την ομάδα Ομπάμα, την αριστερή πτέρυγα και την ίδια την Εκλεγμένη Αντιπρόεδρο, μετατρέπει τον 46ο Πρόεδρο των ΗΠΑ σε… μεταβατικό, κάτι που όλοι υποψιάζονταν, από την προεκλογική περίοδο κιόλας.

Η Γερουσιαστής και πρώην Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, επιλέγει επιμελώς τους συνεργάτες με τους οποίους θα χαράξει την πολιτική στον Λευκό Οίκο την επόμενη τετραετία. Στελέχη με τα οποία… δεν διαφωνεί ο Τζο Μπάιντεν, και τα οποία έχουν πληθωρικές προσωπικότητες, διεκδικώντας ήδη για το Γραφείο της Αντιπροέδρου ρόλους και ατζέντα πολιτικών που παραπέμπουν σε… Πρόεδρο.

Το 2024, ο Τζο Μπάιντεν πολύ δύσκολα θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Προεδρία, με την Κάμαλα Χάρις να έχει το φυσικό προβάδισμα έναντι κάθε άλλου ηγετικού στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος και διεκδικητή του χρίσματος. Είναι εύλογο λοιπόν να επιθυμεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική Μπάιντεν, καθώς πιθανότατα θα… κριθεί η ίδια για αυτήν.

ysterografa.gr