Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το σχέδιο του Τραμπ για να κρατήσει… όμηρο τις ΗΠΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/12/02/tramp-768x431-768x431.jpg 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Ένας άνθρωπος που περπατάει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, και οι περισσότερες από αυτές υπήρξαν σε… κοινή, δημόσια θέα, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του. Έχουμε επαρκή δείγματα γραφής, από τα… προηγούμενα επεισόδια της διαδρομής του, για να ξέρουμε ή έστω να υποψιαζόμαστε τι σκέφτεται, και τι θέλει να κάνει.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απολύτως προβλέψιμος, ακόμη και

στην εμμονική αμφισβήτηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το 2024. Και ανεξαρτήτως του αν θα κάνει πράξη την… απειλή του, ή θα παζαρέψει με το “βαθύ κράτος”, ανταλλάσσοντας την ασυλία του με τον απόλυτο έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα κρατάει… ομήρους, τόσο τους Ρεπουμπλικανούς όσο και συνολικά την Αμερική.

Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς σοβαρά ότι, με τον θυελλώδη χαρακτήρα του, την κοινωνική βάση που τον λατρεύει (μαζί με τις υπερβολές και τις συνωμοσίες του) και τα εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι… δίκαιος απέναντι στον Τζο Μπάιντεν.

Πρόσφατα, καταγράφηκε ότι, μετά την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει σε δωρεές 207 εκατομμύρια δολάρια…για να τα κάνει ό, τι θέλει. Κοινώς, δεν θα ξεμπλέξουμε, ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα.

ysterografa.gr