Δύο κακές στιγμές του Νίκου Φωλιά σημάδεψαν τον αγώνα του Αστέρα Δερβενίου στην Νεμέα με τη Θύελλα Πετρίου. Παραχώρησε στο 83’, παίρνοντας μάλιστα και κίτρινη κάρτα, το πέναλτι με το οποίο η  Θύελλα πέτυχε το νικητήριο τέρμα της και ακολούθως στο 86’ αντίκρισε τη δεύτερή του κάρτα δηλαδή κόκκινη για ένα χαζό φάουλ κάπου στο χώρο του κέντρου.
Βέβαια μέχρι τότε ο Αστέρας δεν είχε “καθαρίσει” τον αγώνα, αφού προηγήθηκε από νωρίς και στο β’ μέρος σπατάλησε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες να “πάρει κεφάλι” και πάλι στο σκορ. Η Θύελλα έπαιζε πιο ψυχωμένα από τον Αστέρα, αλλά ήταν ακίνδυνη γιατί η πολύ καλή δουλειά της άμυνας του Αστέρα άφησε τον Κολιμάδη σχεδόν θεατή του αγώνα.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα βρισκόμενος μπροστά στο σκορ, αφού στο 5’ ο Φωλιάς έβγαλε υπέροχη μπαλιά-τρύπα στον Κουτρούλη, που ξεχύθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου καραδοκούσε ο Δάνης. Ο Τσουμάνης όμως στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 0 – 1 (βλέπε φωτο). Ο Αστέρας με ψυχολογικό πλεονέκτημα στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι πλάγιοι επιθετικοί του Κοτρούλης και Πεθαίνος ήταν φλύαροι και χαλούσαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Μετά το 20λεπτο η Θύελλα άρχισε να επισκέπτεται την περιοχή του Αστέρα κυρίως από στημένες μπάλες, αλλά η άμυνα του Αστέρα με επικεφαλής τους Γιαννακόπουλο, Φωλιά και Νιάνγκ δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις. Στο 34’ όμως σε πλάγιο φάουλ που παραχώρησε εύκολα ο Μετεβελής, ο Μανάβης γέμισε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, όπου οι αμυντικοί και ο Κολιμάδης έχασαν την απόκρουση και η μπάλα κατέληξε στον αφύλακτο στο δεύτερο δοκάρι Μιχάλη, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής ισοφάρισε σε 1 – 1. Η Θύελλα είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 42’ με τον δραστήριο Χουσελά που βρέθηκε εντελώς μόνος του πολύ κοντά στα δοκάρια του Κολιμάδη, ύστερα από σέντρα του Γεωργίου, αλλά έκανε “τσαφ” και ο Κολιμάδης μπλόκαρε την μπάλα (βλέπε φωτο)
Στο β’ μέρος ο Ζήσης ξεκίνησε στη θέση του Πεθαίνου και στο 51’ πήρε “μπαλιά λουκούμι” από τον Δημόπουλο και ξεχύθηκε μόνος του από τα δεξιά, αλλά τελικά καθυστέρησε και το τελικό σουτ κοντραρίστηκε και έχασε την ευκαιρία. Αυτό επαναλήφθηκε και στο 57’, αλλά αυτή τη φορά ο Ζήσης δεν προχώρησε αρκετά και έκανε πάσα προς τον Δάνη, αλλά πολύ δυνατή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Θύελλα είχε μια φλύαρη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Αστέρας ήταν καλά στημένος και προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Ο βοηθός κ. Ν. Τσολάκης σταμάτησε στο 63’ με οφσάιντ τον Δημόπουλο που έφευγε καλυπτόμενος – ο Ζήσης ήταν εκτεθειμένος αλλά δεν κινήθηκε προς την μπάλα – ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από πλευράς Αστέρα και στο 70’ ο Δάνης έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Μπακασέτα, τον τερματοφύλακα της Θύελλας. Ο αγώνας κυλούσε με τους παίκτες της Θύελλας να εντείνουν τις προσπάθειές τους χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία και το 1 – 1 φαινόταν ότι θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Στο 83’ όμως ο Μιχάλης, με ατομική ενέργεια από αριστερά, έφθασε κοντά στη γραμμή του άουτ, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και εκεί ο Φωλιάς που τον ακολουθούσε τον έσπρωξε χαζά γιατί δεν ήταν σε επικίνδυνη θέση, δίνοντας το δικαίωμα στο διαιτητή κ. Χονδρόπουλο να σφυρίξει πέναλτι. Το πέναλτι το μετέτρεψε σε τέρμα ο Γεωργίου χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του (από τη φωτο φαίνεται η κακή θέση του διαιτητή που δεν βλέπει ότι ο Νο 11της Θύελλας έχει μπει στην  περιοχή πριν κτυπηθεί η μπάλα και επομένως θα χρειαζόταν να επαναληφθεί το χτύπημα).
Συμπερασματικά ο Αστέρας άφησε βαθμούς στη Νεμέα, όχι για ήταν πολύ χειρότερος της αντιπάλου του, αλλά γιατί αγωνίστηκε και αυτή τη φορά χωρίς να έχει ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση. Η έλλειψη κινήτρου επηρεάζει την αγωνιστικότητα των παικτών του και εμφανίζονται έτσι κατώτεροι των δυνατοτήτων τους. Ο αγώνας ήταν στα μέτρα τους και μπορούσαν τουλάχιστον να μην τον χάσουν.
Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος “κράτησε” τον αγώνα, αλλά ο βοηθός του κ. Ν. Τσολάκης είναι καλύτερα να αφήσει το σημαιάκι και να ασχοληθεί μόνο με τη σφυρίχτρα, όπου τα πάει καλύτερα. Βέβαια ο διαιτητής πρέπει να αγνοεί τις κακές υποδείξεις των βοηθών, αλλά ο κ. Χονδρόπουλος για άλλη μια φορά δεν το εφαρμόζει. Και η δεύτερη κίτρινη κάρτα-αποβολή του Φωλιά ήταν αυστηρή για το χρονικό σημείο του αγώνα που δόθηκε. Ο άλλος βοηθός κ. Ν. Τριαντάφυλλος ήταν άψογος.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης (66’  Στεφανάκος), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου, Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (46’ Ζήσης - λ.τρ. 75’ Μασούρης).

asterasderveniou.gr