Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Άκρως επικίνδυνη για τη ζωή από αύριο η προσέγγιση στις εγκαταστάσεις του Προαστιακού Λιόσια – Κιάτο


Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 09:00πμ, οι πάγιες εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης του τμήματος γραμμής από το ΣΣ Λιοσίων έως και τον ΣΣ Κιάτου θα είναι υπό τάση. Η τάση λειτουργίας της Ηλεκτροκίνησης είναι 25.000 V – 50 Hz. Κάθε προσέγγιση στην Ηλεκτροκινούμενη Γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις αυτής καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από τους πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής (Γραμμή  Επαφής) είναι «άκρως επικίνδυνη για τη ζωή».
Ιδιαίτερα κινδυνεύουν όσοι ανεβαίνουν στις οροφές των οχημάτων των αμαξοστοιχιών, ρίπτουν αντικείμενα, νερό ή άλλα υγρά επί της γραμμής επαφής, διέρχονται από τις ισόπεδες διαβάσεις (Ι.Δ.) με οχήματα ή φορτία επί των οχημάτων μεγαλύτερου ύψους των 4,5 μ ή ύψους μεγαλύτερου από το αναγραφόμενο στις οδικές πινακίδες σημάνσεως των ειδικών κατασκευών περιορισμού του ανώτατου οδικού περιτυπώματος διελεύσεως (Θύρες Περιτυπώματος) και όσοι προκαλούν από αμέλεια, θραύση μονωτήρων ή κόψιμο αγωγών με κυνηγετικά όπλα ή με άλλο τρόπο. Παρακαλούνται οι κάτοικοι οικισμών, δήμων, επαρχιών των Νομαρχιών Αττικής και Κορινθίας που γειτνιάζουν με το Ηλεκτροκινούμενο Τμήμα Γραμμής Λιόσια – Κόρινθος – Κιάτο, να γνωστοποιούν αμέσως κάθε ανωμαλία που παρατηρούν ή  βλάβη του εξοπλισμού Ηλεκτροκίνησης στα Αστυνομικά Τμήματα, σε άλλες αρχές ή στις Υπηρεσίες του Ο.Σ.Ε».

Δημήτρης Δράκος: «Η Πελοπόννησος πλέον αλλάζει και γίνεται ΔΥΝΑΤΗ».


«Η Πελοπόννησος πλέον αλλάζει  και γίνεται ΔΥΝΑΤΗ. Εδώ, ο κάθε επισκέπτης θα ξέρει ότι θα βρεί όλα αυτά τα στοιχεία που θα τον συγκινήσουν και που θα τον κάνουν να μας διαφημίσει και σε άλλες χώρες. Η παγκόσμια πρόωθηση της Πελοποννήσου, είναι στόχος μας και είναι εφικτός. Είναι βέβαιο πως θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και θα δώσουμε ώθηση σε αυτόν τον σπάνιο τόπο».
Με αυτή τη δήλωση περιέγραψε το όραμα το δικό του και ολόκληρου του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ που είναι επικεφαλής, σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τολό της Αργολίδας την Τρίτη 26/10, με τη συνοδεία του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη και νυν νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου, καθώς και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.

Η "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...


Ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Απ. Ζάρρος, στελέχη και φίλοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , σας καλούν αύριο  Τετάρτη 27/10 στις 9:00 μ.μ. – Πέμπτη 28 /10 στις 1:00 π.μ , στο CAFE ΒΕΓΚΕΡΑ, ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 15, ΚΥΨΕΛΗ, για μια συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και το μέλλον του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. To ΚΑΦΕ "ΒΕΓΚΕΡΑ" είναι κοντά στη Δροσοπούλου (δύο μαγαζιά πάνω από τα Goody's)...

Το πρωτοσελιδο της Αυριανής

O Π. Τατούλης αύριο στη Λακωνία

Δύο κεντρικές ομιλίες καθώς και πλήθος επισκέψεων και επαφών θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί:
9:30 Επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Πετρίνας
10:30 - 13:00 Συνάντηση με φορείς και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο του Γυθείου
14:00 Συνάντηση με την Επιτροπή Πολιτών για τα σκουπίδι
16:00 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Γυθείου
17:00 - 19:00 Επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Σκάλας
19:00 Ομιλία στο Βλαχιώτη
20:30 Ομιλία στο Γύθειο

Ομολογία αποτυχίας



ΑΝΕΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, φάνηκε χθες απολογητικός, φλύαρος κι αμήχανος μπροστά στα γεγονότα, στη λαϊκή κατακραυγή και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πολιτική του μνημονίου θα τιμωρηθεί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με παραδοξότητες και έωλα επιχειρήματα προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οι αποφάσεις του ήταν σωτήριες. Στην προσπάθειά του αυτή έπεσε σε αντιφάσεις. Τι ακριβώς είχε στο μυαλό του όταν άφηνε να εννοηθεί ότι αν δεν ψηφίσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές Σγουρό, Καμίνη και Τατούλη, οι αγορές θα μας απειλήσουν με χρεοκοπία; Τους γνωρίζουν τους κυρίους αυτούς οι αγορές; Θα μας κάνουν «ντα» αν τους μαυρίσουμε;
Μας είπε ότι εφόσον «θα είμαστε συνεπείς» εμείς οι πολίτες θα βγούμε από την επιτήρηση το 2013.
ΜΗΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ σε εκβιαστικά διλήμματα χθες ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να λάβει λευκή επιταγή; Αλήθεια, δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι κανείς δεν δίνει λευκή επιταγή μετά τα όσα συνέβησαν τον χρόνο αυτόν; Αρέσκονται στη νέα τεχνολογία εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Και στα κοινωνικά δίκτυα. Εμείς απλώς μεταφέρουμε μηνύματα που βρήκαμε στο «Twitter». «Συγγνώμη, μας απειλεί;», ρωτάει κάποιος. «Δηλαδή να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην το ερμηνεύσουν λάθος οι αγορές. Αυτό κι αν είναι επιχείρημα», επισημαίνει άλλος. Και τα μηνύματα έπεφταν βροχή χθες το βράδυ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ξεκάθαρα, ομολογώντας την ήττα του, ότι αν διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς, ακόμη και από τον πρώτο γύρο, αν ο λαός δεν του δώσει τη «λευκή επιταγή», τη νέα ευκαιρία που επιθυμεί για να συνεχίσει το έργο του, τότε θα προσφύγει στις κάλπες. Εμμεσος εκβιασμός που θυμίζει άλλες εποχές καθώς στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το θυμήθηκε και ο ίδιος χθες στη συνέντευξή του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Α.Τσουραπά - "Βοήθεια στο σπίτι"

Image










Άννα Τσουραπά

Υπ. Τοπική Σύμβουλος Ξυλοκάστρου
Με το συνδυασμό του Δ. Σκούρα


Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ουσιαστικά ξεκίνησε ως θεσμός για πρώτη φορά το 1973 με νομοθετικό διάταγμα «περί προστασίας υπερηλίκων και χρονίως πασχόντων ατόμων», που προέβλεπε την παροχή υπηρεσιών στο σπίτι για ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη από φροντίδα.
Το 1988 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας
εφάρμοσε πιλοτικά το «Βοήθεια στο Σπίτι» στις περιοχές Εξάρχεια, Κυψέλη,
Πατήσια, Κολωνό, Βοτανικό, Ακαδημία Πλάτωνος. Το 1997 εφαρμόστηκε σε
πιλοτική μορφή στον Δήμο Περιστερίου κι έναν χρόνο αργότερα αποφασίστηκε
η επέκτασή του σε 102 δήμους με οργανωμένα ΚΑΠΗ. Το 2000 μέσα από το
Β' ΚΠΣ δημιουργήθηκαν 183 Προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ το
Γ' ΚΠΣ βοήθησε στην επέκταση του προγράμματος και στους υπόλοιπους ΟΤΑ.
Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη,
ιατρική φροντίδα, νοσηλευτική μέριμνα και φυσιοθεραπεία, μικροαγορές,
πληρωμή λογαριασμών, καθώς και συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες.
Σήμερα το κοινωνικό πρόγραμμα των δήμων «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχει
κατʼ οίκον φροντίδα σε περίπου 100.000 άπορους ηλικιωμένους σε ολόκληρη
τη χώρα. Ωστόσο, η χρηματοδότηση λήγει στο τέλος του έτους και το
πρόγραμμα, καθώς και οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι σε αυτό, βρίσκονται
στον «αέρα».
Αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για τη μη
έγκαιρη καταβολή πληρωμών αλλά και απαιτώντας μια απάντηση για το
ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος. Θέση μου είναι ότι έχουν
δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε φροντίσει τόσα χρόνια να εξασφαλίσουμε
τη βιωσιμότητα τέτοιου είδους αναγκαίων προγραμμάτων και δεν είναι επίσης
δυνατόν να μένουν αυτοί οι άνθρωποι, που δίνουν καθημερινή μάχη
εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας, απλήρωτοι για μέρες.
Η σημερινή κατάσταση είναι προφανώς δύσκολη. Γιατί υπάρχει μία ομάδα
ανθρώπων οι οποίοι πάλεψαν πολλά χρόνια για να προσφέρουν σε εμάς και
περιμένουν τώρα από εμάς, και κυρίως από την πολιτεία να τους φροντίσουμε.
Ελπίζω να μην φανούμε ως κράτος ακόμα μια φορά ασυνεπείς. Γιατί ειδικά
απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μιλάμε μόνο για μια υποχρέωση
που δεν τηρήθηκε αλλά και για κοινωνική αναλγησία.

Καταστροφές από πλημύρες στην Αχαϊα και στην Ηλεία


VIDEO απο το super B

Η έντονη καταιγίδα που έπληξε χθες την Αχαΐα και την Ηλεία, προκάλεσε προβλήματα. Υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε "ποτάμια", ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη μετάδοση των τηλεοπτικών σταθμών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στην Πάτρα, στην Παραλία, τα Βραχνέικα και στη Κάτω Αχαΐα και επενέβη σε είκοσι περιπτώσεις ενώ με δυσκολία γινόταν η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους, λόγω του μεγάλου όγκου της βροχής. Επίσης, καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στη Δυτική Αχαϊα. Η χθεσινή βροχή και το χαλάζι έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα, στο σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών στη Δυτική Αχαϊα (Λάππα, Απιδεώνας και αλλού) με πατάτες, καλαμπόκι, ντομάτες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε θερμοκήπια με φράουλες.Ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που τα χωράφια πλημμύρισαν, οδηγώντας τους καλλιεργητές σε απόγνωση, οι οποίοι ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από την πολιτεία. Στο μεταξύ, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, επέβαλαν τη διακοπή λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρίου από τις 10.30 μέχρι τις 12.30 το βράδυ. Επίσης λόγω των ανέμων, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη, από το λιμάνι της Πάτρας, χθες στις 12.30 το μεσημέρι.
Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην Ηλεία, όπου από τις ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρισαν δρόμοι, στον Πύργο, στη Βάρδα, στο Βαρθολομιό και στη Κυλλήνη. Στο Λιμάνι της Κυλλήνης πλημμύρισαν καταστήματα και ταβέρνες, όπως και στη Βάρδα καταστήματα. Επίσης, υπάρχουν φόβοι για ζημιές σε θερμοκήπια, λόγω των ισχυρής εντάσης ανέμων που έπνεαν για ώρα στην ευρύτερη περιοχή.

thebest

Στην εντατική στο Ρίο ο Θανάσης Βέγγος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγαπητός ηθοποιός Θανάσης Βέγγος νοσηλεύεται από χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Ρίου, στο οποίο εισήχθη πριν από 8 ημέρες περίπου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο αναπνευστικό , Υποστηρίζεται αναπνευστικά, όμως δεν είναι διασωληνωμένος. Ο Θανάσης Βέγγος είχε κάνει επέμβαση στο κεφάλι για ανεύρυσμα.Στο πλευρό του γνωστού ηθοποιού βρίσκεται η οικογένειά του και φυσικά τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για γρήγορη ανάρρωση.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ


Του Αγίου Δημήτρίου σήμερα ,χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες . Εορτάζει η Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή μας εορτάζει το ξωκλήσι τ΄ Αι Δημήτρη στον Κούτο ( Ορεινό Χελυδόρι). Στο εκκλησάκι αυτό , όταν το χωριό ήταν στις δόξες του, η λειτoυργία που γίνόταν στην μνήμη του Μεγαλομάρτηρα , σηματοδοτούσε και την κάθοδο των Κουτιωτών , προς τους πεδινούς οικισμούς ιδίως στα Μεντουριάνικα, στα Βυζιάνικα , στο Δερβένι , στη Λυκοποριά ή αλλού , γιά να χειμάσουν και να επιστρέψουν και πάλι στον Κούτο την Άνοιξη κατά την εορτη του Αγίου Γεωργίου.