Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Καιρός αύριο- Meteo: Ηλιοφάνεια την Παρασκευή και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας

 Καιρός αύριο- Meteo: Ηλιοφάνεια την Παρασκευή και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας 

Ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή (3.6.2022), σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Ωστόσο, οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά,

Κλιματική αλλαγή: Πόσο σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για τους Έλληνες

 Κλιματική αλλαγή: Πόσο σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για τους Έλληνες 

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα ζήτημα που αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι Έλληνες, σύμφωνα με τη μεγάλη πανελλαδική έρευνα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Focus Bari / YouGov ως μέλος της σύμπραξης «Green Wellbeing», που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Iasis, την Ομοσπονδία Αργώ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Superleague 1: Απαλλάχθηκε ο Παναιτωλικός και μένει στην κατηγορία – «Κλείδωσε» το μπαράζ Λαμία – Βέροια

 Superleague 1: Απαλλάχθηκε ο Παναιτωλικός και μένει στην κατηγορία – «Κλείδωσε» το μπαράζ Λαμία – Βέροια 

Ο Παναιτωλικός απαλλάχθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για την υπόθεση στοιχηματισμού του Χρήστου Κουτσοσπύρου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ και έτσι εξασφάλισε και τυπικά την παραμονή του στη Superleague 1.

Οι Αγρινιώτες τιμωρήθηκαν με “βαρύ” πρόστιμο της τάξης των 300.000 ευρώ, αλλά απέφυγαν τον υποβιβασμό που είχε προτείνει για την υπόθεσή τους, η ερευνήτρια της επιτροπής δεοντολογίας.

Συμβάσεις για διάφορα έργα στην Κορινθία / /Εργο συντήρησης και σήμανσης στην Ε.Ο. Λυκοποριά- Καλλθέα -Ελληνικό

  

Δύο συμβάσεις, μία προγραμματική, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και μια εργολαβική προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Κόρινθο.

Υπέγραψε την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, το έργο της επέκτασης του Γηροκομείου, ενώ υπεγράφη και η προγραμματική που αφορά συντήρηση του

Μητσοτάκης στην Ψέριμο: «Το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας» - Η ανάρτηση όλο νόημα του πρωθυπουργού στο Instagram

 Μητσοτάκης στην Ψέριμο: «Το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας» - Η ανάρτηση όλο νόημα του πρωθυπουργού στο Instagram 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα την Ψέριμο, το μικρό νησί ανάμεσα στην Κω και την Κάλυμνο, που φιλοξενεί μόνον μερικές δεκάδες μόνιμους κατοίκους.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί στο ακριτικό νησί και το 2017. Σήμερα το επισκέπτεται για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά τους νησιώτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία από την Ψέριμο με χρωματισμένη την ελληνική σημαία πάνω στους βράχους και έγραψε: «Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας!».

Μητσοτάκης σε κατοίκους της Ψερίμου: «Επιτελείτε ένα σπουδαίο έργο»

Πανελλήνιες 2022-ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Νέα Ελληνικά

 Πανελλήνιες 2022-ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Νέα Ελληνικά 

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ήταν οι πρώτοι που ρίχθηκαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει ότι οι μάσκες δεν θα πέσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Το πρώτο μάθημα που έδωσαν και φέτος στις πανελλήνιες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ είναι τα Νέα Ελληνικά.

Το Eleftherostypos.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Αξία θα

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων Ανακοίνωση – Πρόσκληση , υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους , για την χορήγηση άδειας , άσκησης υπαιθρίων στάσιμων, εμπορικών δραστηριοτήτων για το έτος 2022.

Λουτράκι - αθηνόραμα travel

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Λουτράκι                             02-06-2022
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                          Αριθμ. Πρωτ. 131
ΓΡΑΦΕΙΟ: ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΛ. 2744360143-211

Το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου-Περαχώρας, σε εφαρμογή του Ν. 2323/95 όπως ισχύει & της υπ. αριθμ. Φ.3131/17/96 ΚΥΑ, την υπ’ αριθ. 8321.6/01/12/12-03-2012 εγκυκλίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας θα χορηγήσει στους ενδιαφερόμενους άδειες, άσκησης υπαιθρίων στάσιμων, εμπορικών δραστηριοτήτων για το έτος 2022.
Σας γνωρίζουμε ότι θα χορηγηθούν, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 5/22 απόφαση του Δ.Σ. μας με την οποία εγκρίθηκε η χωροθέτηση των θέσεων Υ.Ε. αρμοδιότητας μας:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο, «πράσινο» Συνέδριο του ΤΕΕ: «Green Deal Greece 2022»

 

Την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (αίθουσα «Φάρος»), θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο «Green Deal Greece 2022», με τίτλο «Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες, σήμερα, για τον πράσινο μετασχηματισμό». Το Συνέδριο, που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το economix.gr, τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

 

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και εξελίσσεται πλέον σε σημείο αναφοράς στον δημόσιο διάλογο για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα δώσουν το παρόν διακεκριμένοι θεσμικοί ομιλητές μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Οργανισμών, καθώς και εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.