Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Πανελλήνιες 2022-ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Νέα Ελληνικά

 Πανελλήνιες 2022-ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα Νέα Ελληνικά 

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ήταν οι πρώτοι που ρίχθηκαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει ότι οι μάσκες δεν θα πέσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Το πρώτο μάθημα που έδωσαν και φέτος στις πανελλήνιες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ είναι τα Νέα Ελληνικά.

Το Eleftherostypos.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Αξία θα

σας δίνουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και τον σχολιασμό τους.

Σχολιάζοντας τα σημερινά θέματα ο όμιλος Φροντιστηρίων Αξία ανάφερε: Εκτιμούμε ότι τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των Eπαγγελματικών Λυκείων είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζονται βατά. Είναι εντός της διδακτέας ύλης και οι ερωτήσεις δεν παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Οι μαθητές κλήθηκαν να εντοπίσουν στοιχεία θεωρίας στα κείμενα, ενώ η παραγωγή λόγου απαιτούσε κριτική αντιμετώπιση. Τα θέματα του λογοτεχνικού κειμένου κρίνονται εύκολα, ιδιαίτερα για τους σωστά προετοιμασμένους μαθητές.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών

Δείτε τα θέματα στα Νέα Ελληνικά 

Αύριο, Παρασκευή (03.06.2022), οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.