Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας: "Σε 4 άξονες θα στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη" η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.



Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση παραθέτοντας εννέα σημεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

H Συζήτηση σήμερα ξεκίνησε στις 18:30. Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ευχήθηκε περαστικά στον Πρωθυπουργό. Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συνειδητή παραπλάνηση του ελληνικού λαού και τόνισε πως ο λαός συγχωρεί τα λάθη αλλά όχι την κοροϊδία. "Τώρα είστε αντιμέτωποι με την ίδια τη δυστυχία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική , με την ανθρωπιστική κρίση και τις καθημερινές αυτοκτονίες, τους χιλιάδες νέους ανέργους και τα λουκέτα" τόνισε. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις με τις οποίες είναι αντίθετος ρώτησε "Ποιό είνια το κέρδος για τη χώρα αν ξεπουλήσουμε τη ΔΕΗ και τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Απειλείτε το λαό πως αν δε γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις θα κοπούν συντάξεις και μισθοί. Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνετε θα είναι η λεηλασία της οικονομίας για χάρη των ξένων τοκογλύφων" τόνισε. "Ο ελληνικός λαός έχει διακαίωμα να γνωρίζει τι θα κερδίσει και τι θα χάσει. Στον αντίποδα των κρατικοποιήσεων εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας" συμπλήρωσε. Τόνισε ότι δεν εγινε καμία αναφορά για το μεγάλο φιάσκο της Συνόδου Κορυφής, ούτε στη λέξη τράπεζες, στις λέξεις υγεία και παιδεία. "Ακόμη και για φάρμακα ρίξατε την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τώρα που πήρατε το 1 δισ. αυτό δεν πήγε στα φάρμακα. Καμία αναφορά στον τουρισμό, στη μόνη και μία εξεταστική επιτροπή της βουλής που λέγατε προεκλογικά πως θα ζητήσατε" συνέχισε ο κ. Τσίπρας.«Για εμάς το πατριωτικό καθήκον είναι να σωθεί η χώρα από την καταστροφή. Δεν προετοιμαζόμαστε για αντιπολίτευση αλλά για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου όταν κλείσει αυτή η σύντομη παρένθεσή σας», είπε για τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί το κεκτημένο της Συνόδου Κορυφής για την απευθείας ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών χωρίς την εγγραφή των 50 δις ευρώ στο δημόσιο χρέος, να υπάρξει πάγωμα των μέτρων λιτότητας, και μορατόριουμ πληρωμής του δανείου στην τροϊκα μέχρι να ξανακινηθεί η οικονομία και να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα επενδύσεων μέσω του ταμείου ευρωπαϊκών επενδύσεων και κοινοπρακτικών σχημάτων. Προανήγγειλε ακόμη ότι θα κατατεθούν άμεσα προτάσεις νόμων για την άρση της μετενέργειας, την επαναφορά των κατώτατων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, για το πάγωμα των υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αγροτών και για την απλή αναλογική. "Ο ελληνικός λαός διακαιούται να ξέρει πως φτάσμαε ως εδώ, διακιούται να ξέρει την αλήθεια".

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία – Τι θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου.Ένας φόρος στα ακίνητα, καταργούνται πρόστιμα και ποινές.Τι αλλάζει για τις φοροαπαλλαγές.
Η τρόικα πιέζει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο φορολογικό και η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο 10 σημείων για να το παρουσιάσει στους δανειστές.

Επί της ουσίας, προωθείται η δημιουργία νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μείωση συντελεστών ΦΠΑ. Η αρχή θα γίνει από την εστίαση.
Προβλέπεται επίσης σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου, ένας φόρος στα ακίνητα, κατάργηση των φορολογικών προστίμων και ποινών αλλά και κατάργηση φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, γράφει Το Έθνος.

Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στο τραπέζι της τρόικας και γίνονται συνεχείς συσκέψεις.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την προτεραιότητα της κυβέρνησης. Μάλιστα, συστήνεται ειδική ομάδα δράσης στο υπουργείο Οικονομικών, για να επεξεργαστεί στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Συναγερμός: Πρώτο κρούσμα Δυτικού Νείλου στην Αθήνα και δύο ελονοσίας!

Στο πόδι βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα στο Φάληρο, ενώ αλλά δύο περιστατικά Ελονοσίας εντοπίσθηκαν επίσης στην Αττική σε Έλληνες οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε γυναίκα 70 ετών που διέμενε στο Φάληρο και η οποία παρουσίασε μηνυγγίτιδα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν εργαστηριακά το κρούσμα ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί της χορηγούν ειδική αγωγή. Ο γιατρός που την παρακολουθεί είπε στο NewsIt ότι η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η ανησυχία των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ εστιάζεται στο γεγονός ότι αν επεκταθεί ο ιός και σε άλλους κατοίκους της Αθήνας, θα πρέπει να διακοπεί η αιμοδοσία ώστε να ελεγχθούν οι φιάλες αίματος που έχουν συγκεντρωθεί. Κάτι που θα ήταν καταστροφικό εν μέσω καλοκαιριού όπου ούτως ή άλλως η συγκέντρωση αίματος είναι περιορισμένη.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρούν ότι οι ευθύνες για την επέκταση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα βαραίνουν τη Νομαρχία που δεν πραγματοποίησε τους απαραίτητους ψεκασμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Η χαμένη ευκαιρία του Τσίπρα

Η πολιτική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα, από το… παράθυρο της τηλεόρασης με την Άννα Παναγιωταρέα την εποχή των καταλήψεων επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην ηγεσία του Συνασπισμού, και από εκεί στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό μόρφωμα εξουσίας, ως… κλωνοποίηση του «όλου ΠΑΣΟΚ», είναι άξια αναφοράς και επισήμανσης. Ως ένα σημείο, και έκπληξης.
Ο νεαρός πολιτικός αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση βελτίωσης «στον αέρα», καθώς η σημερινή παρουσία του έχει ελάχιστη σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε πριν από τρία χρόνια. Πάνω σε αυτή την οφθαλμοφανή βελτίωση λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας οικοδόμησε το πολιτικό εγχείρημα να ηγηθεί ετερόκλητων και ενίοτε… σκοτεινών δυνάμεων, που στο παρελθόν είχαν βρει φιλόξενη στέγη στο διαχρονικά μοιραίο για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ. Και να προσπαθήσει, με τη δική τους ώθηση, να φτάσει στην εξουσία.
Ο νόμος της σύγκρισης με τον δικό του, προηγούμενο εαυτό, λειτουργεί θετικά για τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί ακριβώς όμως, τη στιγμή της αναμέτρησης με το πεπρωμένο του, που θα τον μετέτρεπε σε ηγέτη ευρείας αποδοχής, επομένως και μακράς πνοής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία.
Δεν είναι μονάχα η ανοχή που επέδειξε στους… φιλοξενούμενους από το ΠΑΣΟΚ, και τα σημαντικά κομματικά και κοινοβουλευτικά αξιώματα που τους προσέφερε. Είναι πρωτίστως η στάση άρνησης, που μπορεί να συνάδει με ένα μικρό και αντιδραστικό κόμμα της Αριστεράς, δεν έχει ωστόσο καμία σχέση με το θεσμικό ρόλο μιας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σε μια εθνική πραγματικότητα που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει σαστισμένος. Δεν προσφέρει στον δημόσιο διάλογο με τη φρεσκάδα που θα έπρεπε να έχει ο πολιτικός λόγος του, ως εκπρόσωπος της γενιάς του, και μάλιστα με αριστερές καταβολές.
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, πολυ… πολιτισμικός και με αγεφύρωτα χάσματα αισθητικής, κουλτούρας και ιδεολογικών καταβολών στο εσωτερικό του, μοιάζει με μια μετά-Αριστερά, η οποία θέλει και πάλι να ανεβάσει την Ελλάδα στο… βουνό. Μια προσέγγιση που βρίσκεται μακράν της σημερινής εθνικής πραγματικότητας και των κοινωνικών προτεραιοτήτων.
Κάπως έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να χάνει την ευκαιρία που του δόθηκε. Και επειδή η πολιτική, όπως άλλωστε και η ζωή, έχει τους δικούς της, μη… συζητήσιμους κανόνες, είναι πιθανό το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις να τον υπερβούν. Και ο χώρος του οποίου ηγείται σήμερα, να τον ξεπεράσει.

statesmen.gr

Κόρινθos: Η απόπειρα ληστείας στο φούρνο "έκαψε" 24χρονο "μακρυχέρι" κλέφτη


Ο 24χρονος Έλληνας όχι μόνο βρέθηκε με χειροπέδες αλλά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που "άπλωνε" το χέρι του σε ξένη περιουσία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά, εμπλέκεται σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα και αυτοκίνητα στην Κορινθία.

Ο 24χρονος χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, μπήκε σε αρτοποιείο,και προσπάθησε να κλέψει χρηματικό ποσό, πλην όμως τον κατάλαβαν και αναγκάστηκε να φύγει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον έπιασαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 24χρονος, είχε κάνει τις κόλουθε κλοπές και απόπειρες κλοπής:

Την 4-7-2012 το βράδυ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, διέρρηξε κατάστημα και έκλεψε χρηματικό ποσό.
Την 11-4-2012 το πρωί, στην Κόρινθο , διέρρηξε αυτοκίνητο και έκλεψε χρηματικό ποσό και μία ηλεκτρονική συσκευή.
Την 15-5-2012 το βράδυ, στην Κόρινθο , διέρρηξε κατάστημα και έκλεψε μία ηλεκτρονική συσκευή και ένα μηχάνημα.
Την 17-5-2012 το μεσημέρι, στην Κόρινθο , διέρρηξε αυτοκίνητο και έκλεψε χρηματικό ποσό.
Την 17-5-2012 το μεσημέρι, στην Κόρινθο , διέρρηξε αυτκίνητο και έκλεψε δύο ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 21-5-2012 το βράδυ, στην Κόρινθο , διέρρηξε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, χωρίς ωστόσο να κλέψει κάτι.
Την 3-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο , διέρρηξε κατάστημα και έκλεψε χρηματικό ποσό.
Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Ένας νεκρός από τον καύσωνα – Βρέθηκε λιπόθυμος στο πεζοδρόμιο, εξέπνευσε στο νοσοκομείο – Καμίνι όλη η χώρα τις επόμενες μέρες


- Άνδρας 40 ετών άφησε την τελευταία του πνοή από θερμοπληξία
- Τους 37 βαθμούς υπό σκιά θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία
- Ακόμη πιο καυτές οι επόμενες μέρες
- Αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχετε

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες. Οι ειδικοί είχαν συστήσει στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω καύσωνα.

Όμως η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε. Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι, οι διερχόμενοι βρήκαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν λιπόθυμος.

Αμέσως, κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο 40χρονος άνδρας, πολωνικής καταγωγής, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αττικόν. Δυστυχώς, όμως, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
Ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή και το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου τη θερμοπληξία.

Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν.

Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!
Στους 37 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά της ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 στα νοτιά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στη Θεσσαλία και πιθανώς στα ορεινά της στερεάς θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες .
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα νοτια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Προσοχή καύσωνας: χρήσιμες οδηγίες

Και επειδή πλέον δεν παίζουμε με τον ήλιο, καλό είναι να έχουμε πάρει τις προφυλάξεις μας, αλλά και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν κάποιος πάθει κάτι.

Οι ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και γενικά όσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α). Προσοχή, ο καύσωνας δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι θα πρέπει να πάρουμε προφυλάξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com
newsit.gr


Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 σε όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ελλάδας το μουσικοθεατρικό έργο τού Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και της Κύπρου από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα,παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα.
Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω».
Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ' το δημοτικό ως το σύγχρονο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά - Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια - Διδασκαλία : Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλεάνα Μπάλλα
Βοηθός Σκηνογράφου : Φώτης Μουρτάς
Βοηθοί Ενδυματολόγου: Μυρτώ Κοσμοπούλου & Νίκη Ψυχογιού
ΠΑΙΖΟΥΝ : Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικένζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου.

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ των δήμων

Στη διάθεση ιατρικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ των δήμων, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση σε χρονίως πάσχοντες, προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους δημάρχους και τις νομαρχιακές & τοπικές Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ.Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι θα πρέπει οι δήμοι:
  • να αποστείλουν στο διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ της περιοχής του, το μητρώο των μελών του ΚΑΠΗ - για τα οποία μέλη μόνο θα γίνεται η συνταγογράφηση, και
  • να ενημερώσουν το διευθυντή της Μονάδας Υγείας της περιοχής του εάν διαθέτουν ιατρικό προσωπικό και με ποια σχέση εργασίας. Σε περίπτωση που ο δήμος διαθέτει πάνω από έναν γιατρό, θα ανατεθεί σε έναν αυτούς η συνταγογράφηση.
Όπως σημειώνει το Ταμείο, «ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο για χρόνια νοσήματα και συνεχιζόμενη θεραπεία, κυρίως τρίμηνες συνταγές. Συνεπώς, δε θα αλλάζει αγωγή, δε θα προσθέτει φάρμακα και δε θα αναθέτει τη συνταγογράφηση σε τρίτους.
»Εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού (σφραγίδα Μονάδας Υγείας όταν ο γιατρός διατίθεται από τον ΕΟΠΥΥ ή προσωπική σφραγίδα όταν ο γιατρός διατίθεται από το δήμο) θα υπάρχει και σφραγίδα που θα αναγράφει το ΚΑΠΗ και το δήμο από τον οποίο γίνεται η συνταγογράφηση, ώστε να μπορεί να ελέγχεται από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ».
Ο γιατρός που θα διατίθεται από το Ταμείο δε λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή για την συνταγογράφηση, ενώ σε κάθε δήμο θα διατίθεται ένας μόνο γιατρός, κατά προτίμηση Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής. Ο γιατρός ορίζεται για μία ημέρα την εβδομάδα από την οποία εξαιρείται από τα ραντεβού του με ευθύνη του διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

aftodioikisi.gr