Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας: Νεκρός εικονολήπτης από σαΐτα! (Προσοχή σκληρή εικόνα)


Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο φετινός σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα.
Από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος έχασε την ζωή του ένας εικονολήπτης , που κάλυπτε την εκδήλωση. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου δυστυχώς εξέπνευσε. Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών η σαΐτα  έφυγε από κάποιο μέλος μπουλουκιού, χτύπησε τον άτυχο άνδρα, και στην συνέχεια άλλαξε πορεία και έφυγε προς τον αέρα, ενώ την ίδια ώρα άλλη μία σαΐτα

15 τρόποι για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Διεθνής Ημέρα Ανοσολογίας

Η 29η Απριλίου είναι η Διεθνής Ημέρα Ανοσολογίας. Η Ανοσολογία είναι ο κλάδος των βιοιατρικών επιστημών που μελετά την ικανότητα του οργανισμού να αντιδρά εναντίον κάθε «ξένου», όπως μικρόβια ή βλαπτικά χημικά μόρια, ή τροποποιημένου «ίδιου», όπως καρκινικά ή νεκρά κύτταρα. Η ικανότητα αυτή, η ΑΝΟΣΙΑ, εξασφαλίζεται από τη συντονισμένη δράση μιας σειράς οργάνων, κυττάρων και διαλυτών ουσιών που συγκροτούν ένα ιδιαίτερο σύστημα του οργανισμού, το Ανοσιακό Σύστημα. ...................

Την υποψηφιότητα της Κατερίνας Μητσιοπούλου στην Αρκαδία με τη Νέα Πελοπόννησο ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


Την υποψηφιότητα της κας Κατερίνας Μητσιοπούλου με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019.
Σε δήλωσή του ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε την Κατερίνα Μητσιοπούλου για τη συμπόρευση με τη Νέα Πελοπόννησο και τόνισε «είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί μια νέα τρίτεκνη γυναίκα με πάθος για προσφορά και δημιουργία και με πολύπλευρη δραστηριότητα τόσο στον επιχειρηματικό τομέα, όσο και στον κοινωνικό, ενισχύει την προσπάθειά μας στην Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις και την εμπειρία της θα αποτελέσει πολύτιμο αρωγό της προσπάθειάς μας και της εύχομαι καλή επιτυχία στον κοινό μας αγώνα».
Από την πλευρά της η κα Κατερίνα Μητσιοπούλου δήλωσε «με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να ενταχθώ στη Νέα Πελοπόννησο. Γέννημα θρέμμα του τόπου αυτού, επαγγελματίας και μητέρα τριών παιδιών θεωρώ ότι πρέπει να παλέψω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να συνεχίσει η αναπτυξιακή πορεία του και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά. Πιστεύω ακράδαντα ότι για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου. Γνωρίζω καλά τον τομέα του αγροτουρισμού και του πολιτισμού και είμαι διατεθειμένη να δουλέψω σκληρά και με αποφασιστικότητα για την ανάπτυξή τους. Αν μπορώ να μιλήσω για ένα μεγάλο στόχο θα ήταν η επιθυμία μου να αγωνιστούμε όλοι μαζί, προκειμένου τα παιδιά μας να μεγαλώσουν, να εργαστούν και να ζήσουν στον τόπο που αγαπήσαμε πολύ».
Βιογραφικό Κατερίνας Μητσιοπούλου
Η Κατερίνα Μητσιοπούλου είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κόρη του Παναγιώτη και της Χριστίνας Μητσιοπούλου από το Βαλτέτσι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Αρκαδία, και είναι σύζυγος του Κωνσταντίνου Κολοβού με τον οποίο έχουν τρία παιδιά τη Ζαχαρένια, τη Χριστίνα και τη Μελίνα.
Δραστηριοποιείται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα του εμπορίου και της διαφήμισης και είναι Γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Αρκαδίας.


Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης Στέλιος Γκόλγκαρης, σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.



Με σολίστ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, διεθνούς φήμης κιθαριστή Στέλιο Γκόλγκαρη θα εμφανιστεί η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Διαμαντή, την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Μαζί του συμπράττει και ο Κομοτηναίος σολίστ & συνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης καλλιτεχνικός διευθυντής τουΦεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. 
Θα ερμηνεύσουν το Κοντσέρτο του Άστορ Πιατσόλα σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.
Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις του  6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης  που διοργανώνει 2-5 Μαΐου η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Πολιτισμού - Παιδείας & Αθλητισμού - Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Κομοτηνής και αποτελεί πλέον ένα διεθνή πολιτιστικό θεσμό με ευρεία απήχηση.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν ακόμη ο Ιταλός Νικόλα Μοντέλα, η Βουλγάρα Στέλα Ντίνκοβα, ο Γάλλος Ερίκ Φρανσερις, ο Βούλγαρος Κοσταντίν Ντίνκοβ και οι Έλληνες Τάσος Δέλιος, Νίκη Ζάκα, Αντώνης Μιτζής, Κώστας Χίζαρης κ.α.