Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ψάχτε αλλού γιά "ΜΑΤΙΑ"

 
Του Βλάσιου Τσιώτου
Πριν λίγες μέρες σε μια ύποπτη προσπάθεια άκριτης γενίκευσης της κατάστασης η οποία οδήγησε στην τραγωδία η οποία έλαβε χώρα στη περιοχή <<ΜΑΤΙ>>, ένα άστοχο δημοσίευμα προσπαθεί να δυσφημίσει το Δερβένι.
Στο δημοσίευμα αυτό το Δερβένι παρουσιάζεται ως ένας ακόμη παραθαλάσσιος οικισμός με αδύνατη την πρόσβαση προς τη θάλασσα, με σπίτια πάνω στην παραλία, με ιδιωτικές παραλίες.
Επειδή η προσπάθεια ψευδών γενικεύσεων προς δημιουργία εντυπωσιασμού δεν πρέπει και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους.

Στο Δερβένι τα σπίτια είχαν χτιστεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία. Το γενικευμένο σε όλες τις ακτές του Κορινθιακού φαινόμενο της διάβρωσης, αλλά και μια υποθαλάσσια κατολίσθηση με ακραία και μαζική ολίσθηση υλικού η οποία συντελέστηκε το 2012, έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση της παραλίας και στον κίνδυνο αφανισμού των σπιτιών πλησίον αυτής. 
 
Στο Δερβένι η πρόσβαση προς την θάλασσα παραμένει ανεμπόδιστη καθώς διαθέτει πλήθος προσβάσεων ανά μερικές δεκάδες μέτρα η μία από την άλλη.
Η δυσφήμηση λοιπόν μιας περιοχής και η προσπάθεια δημιουργίας φόβου και ανασφάλειας δεν αγγίζει την περιοχή μας. Όσοι αγωνιωδώς προσπαθούν να διασπείρουν ανησυχία ας ψάξουν σε άλλες περιοχές ή ας επισκεφτούν το Δερβένι για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές.

ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Παραιτήσεις Τόσκα, Σκουρλέτη, Δούρου, ζητά ο Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές

 
 «Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση είναι και μία πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους» τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις φονικές πυρκαγιές προσθέτοντας. «Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου, ο Γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Αστυνομίας έχουν τεράστια ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιος έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή».
Αναφερόμενος στο σόου Τσίπρα – όπως το χαρακτήρισε – της περασμένης Δευτέρας, μίλησε για έναν πρωθυπουργό άμοιρο ευθυνών που προσπαθούσε να κάνει μία επικοινωνιακή διαχείριση την ώρα που όλοι ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί.
Κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει. «Σήμερα είναι καταστροφικής και κυνικός».
Αναφερόμενος στο θέμα των αυθαιρέτων, επιτέθηκε στον κ. Σπίρτζη λέγοντας ότι έδινε εντολές σε όσους είχαν αυθαίρετα για το πώς να τα τακτοποιήσουν. «Έχει και η σημερινή κυβέρνηση μεγάλες ευθύνης για το θέμα των αυθαιρέτων» είπε. Ανέφερε μάλιστα αυθαίρετα υπάρχουν εδώ και 40 χρόνια αλλά – όπως είπε – είναι η πρώτη φορά που κάηκαν άνθρωποι ενώ έκανε λόγο για άθλια διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.
Σημεία από την συνέντευξη:

Πάνω από 300 προσλήψεις σε Δήμους (προκηρύξεις)


Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που έχουν ανοίξει σε  δήμους τις τελευταίες μέρες, κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών…Τα νέα του ΑΙΡΕΤΟΣ.GR




Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών…

Αποκαλυπτικό για τον αριθμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών ήταν το ...

ΑΣΕΠ: Ποιες προκηρύξεις θα βγουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο -Συνολικά 1.310 θέσεις

 
«Μπαράζ» προκηρύξεων ετοιμάζεται να βγάλει το ΑΣΕΠ για όσους επιθυμούν μια θέση με σταθερές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο, είτε μια θέση εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Το μεγάλο μέρος των επικείμενων προκηρύξεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί μετά τις 20 Αυγούστου, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους στραμμένη και σε προκηρύξεις που θα εκδοθούν πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία.
Οι προκηρύξεις που θα αφορούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναμένεται να είναι συνολικά τέσσερις. Ειδικότερα :

https://goo.gl/dM28xM


 
Ο ψευδάργυρος (zinc - Zn) είναι ένα σημαντικό στοιχείο, συμπαράγοντας της καρβονικής ανυδράσης, της αλκαλικής φωσφατάσης, των RNA και DNA πολυμερασών, της αλκοολικής αφυδρογονάσης και πολλών άλλων σημαντικών ενζύμων και πρωτεϊνών. Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο.
Ανανεώνει τα κύτταρα μας και κρατάει το δέρμα μας σφριγηλό και νεανικό
Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες, ενώ βοηθά στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. ....................

Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα αιτήματα των Δήμων για την καταπολέμηση των κουνουπιών - Υλοποίηση δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών στο φυσικό, περιαστικό και αστικό σύστημα στην ΠΕ Μεσσηνίας και δράσεις επιτήρησης του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων.


Αποτέλεσμα εικόνας για καταπολέμηση των κουνουπιών πελοποννησοΑκυρώθηκε ο διαγωνισμός καταπολέμησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Στο έλεος των κουνουπιών κάτοικοι και επισκέπτες


Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καταπολέμησης κουνουπιών στη Περιφέρεια Πελοποννήσου . Στα πλαίσια του    Προγράμματος  “Υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (κουνούπια, σκνίπες, φλεβοτόμοι), ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές”, από νωρίς την άνοιξη (αρχές Μαρτίου), πραγματοποιούνται  κατάλληλες δράσεις καταπολέμησης-ελέγχου  κουνουπιών, στο φυσικό-αγροτικό, περιαστικό,  σύστημα σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες .

Τη δημιουργία κόμβων στην είσοδο του Λουτρακίου και τη Τη δημοπράτηση του δρομου Σχίνος – Αλεποχώρι υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


Αποτέλεσμα εικόνας για πετροσ τατουλησΤην προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το έργο «Βελτίωση – Συντήρηση επαρχιακής οδού Νο 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι – Συμβολές Οδοών)» υπέγραψε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.
Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ασφάλειας πρόσβασης με τη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της επαρχιακής οδού Ισθμού – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο σε μια περιοχή η οποία, ευρισκόμενη στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου, φιλοξενεί τέσσερις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες, όπως το κλειστό Γυμναστήριο, το νέο σχολικό συγκρότημα (Λύκειο Λουτρακίου), το κολυμβητήριο και το στάδιο Λουτρακίου. 

 Επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, υπέγραψε και τη
δημοπράτηση του έργου «προστασίας πρανών και ασφαλούς διέλευσης οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχίνος – Αλεποχώρι»
Το έργο αυτό αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εργολαβίας για τη λήψη προσωρινών μέτρων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα έντονα κατολισθητικά προβλήματα υπό τη μορφή βραχοπτώσεων, καθώς και προβλήματα από τη θαλάσσια διάβρωση, στα ανάντη και κατάντη πρανή της οδού αντίστοιχα.



ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΛΗΣ -ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤ. ΔΕΛΗ»
Παλ. Μπενιζέλου 5
105 56 Αθήνα
Τηλ.: 210-3297222
ΑΦΜ: 090055820 –ΔΟΥ: Ε’, ΣΤ’ ΑΘΗΝΩΝ
                                                                           Αθήνα, 12.7.2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το κοινωφελές «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤ. ΔΕΛΗ» προκειμένου να χορηγήσει [σύμφωνα με το άρθρο 3 του Οργανισμού του (ΦΕΚ Α ́ 190/15.11.1978), τον προϋπολογισμό του για το έτος 2018, το Ν. 4182/2013 και το ΝΔ 57/1973, όπως ισχύουνκαι την από 11.7.2018 απόφαση του Δ.Σ. του] για την περίοδο 2018/2019 ένα (1) γαμήλιο
Βοήθημα σε νεανίδες που έρχονται σε γάμο, καλεί τις ενδιαφερομένες όπως μέχρι την Παρασκευή, 28η Σεπτεμβρίου 2018,υποβάλουν στο
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ιδρύματος( info@idryma-delis.gr) σχετική
προς τούτο αίτηση, εφόσον διαθέτουν τις κατωτέρω και από το καταστατικό του Ιδρύματος προβλεπόμενες προϋποθέσεις:

Γ. Μανιάτης: «Ανοχύρωτοι σε πυρκαγιές, πλημμύρες ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ»


Την αποκάλυψη ότι ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) παραμένει χωρίς Διοίκηση από 13 Νοεμβρίου 2017, που έληξε η θητεία της προηγούμενης Διοίκησης, έκανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Μανιάτης, Υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα και Ψηφιακή Πολιτική.
Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

Γιάννης Μανιάτης

Ερώτηση Xρίστου Δημα για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές














Ερώτηση για το ζήτημα των σημαντικών καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές στους Δήμους της Κορινθίας έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας επισημαίνει την ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ, αλλά και ζητά να ενημερωθεί για το αν υπάρχει σκέψη για περαιτέρω στήριξη των αγροτών στις περιοχές που υπάρχει αίτημα κήρυξης τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης

Άλλα λέει η προπαγάνδα και άλλα τα νούμερα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή ακούμε διάφορα για την οικονομία και την ανάπτυξή της – άνετα ψέματα που προστίθενται κάθε φορά στα προηγούμενα – να ενημερώσω ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου, παρουσιάστηκε έλλειμμα 4 δις ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στο ίδιο περίπου επίπεδο με εκείνο της ίδιας περιόδου του 2017, καθώς η άνοδος των πλεονασμάτων στα ισοζύγια υπηρεσιών και πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων αντισταθμίστηκε από την αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών.
Τον περασμένο Μάιο είχαμε πλεόνασμα 192 εκ. ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2017 είχαμε έλλειμμα 658,1 εκ.

«Φρένο» σε αγκυλωμένα δάκτυλα μετά από σοβαρούς τραυματισμούς χεριών,




                                                                                                           Αθήνα 31Ιουλίου  2018


                                        ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

«Φρένο» σε  αγκυλωμένα δάκτυλα μετά από σοβαρούς τραυματισμούς χεριών, βάζει πλέον  η μικροχειρουργική χάρις στην εξειδικευμένη ατραυματική χειρουργική χεριού.
« Πράγματι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια νέοι άνθρωποι  σε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως άτομα σε παραγωγικές ηλικίες, αποφεύγουν  την αναπηρία των δακτύλων  τους και ζουν μια φυσιολογική ζωή, μετά από σοβαρούς τραυματισμούς» ανεφερε μιλώντας  στο Σεμινάριο Αγκώνα-Πηχεοκαρπικής της Κλινικής Μικροχειρουργικής χεριού-άνω άκρου στις 22-23 Ιουνίου 2018 (Κτίριο ΕΕΧΟΤ/Αθήνα), ο   Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και Τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

ΣΥΡΡΑΦΗ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΚΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Ο Χρήστος Βυζάς και πάλι στον Αστέρα Δερβενίου.

https://i2.wp.com/taklin.gr/wp-content/uploads/2018/07/37077840_10212548523811231_5769351868463448064_n-e1532800144740.jpg?resize=640%2C330Ύστερα από ένα χρόνο απουσίας από τα κορινθιακά γήπεδα , και από τον Αστέρα Δερβενίου, ο Χρήστος Βυζάς, επιστρέφει και ξαναφορά την τιμημένη μπλε φανέλα της αγαπημένης τους , ομάδας.
Ο Χρήστος Βυζάς, επιστρέφει στα παλιά του λημερια μετά από την θετικότατη παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α’ Μεσσηνίας με τη φανέλα του Πανθουριακού,  
Hqfy0sunΟ νεαρός παίκτης  που  έκανε αίσθηση στο πρωτάθλημα της Κορινθίας την περίοδο 2016-17, αγωνίζεται ως δεξί χαφ, με μεγάλο προσόν του την ταχύτητά του, μπορεί και με τα σημαντικά τέρματα που σημειώνει, να βοηθήσει σημαντικά τον Αστέρα  στο νέο πρωτάθλημα. Άλλωστε η επιστροφή του νεαρού ποδοσφαιριστή στη πάτρια εδάφη  χαροποίησε πολλούς  φιλάθλους στο Δερβένι αλλά και στη Λυκοποριά και στο Χελυδόρι ( τόπο καταγωγής του Χρηστου). 
H μπάλα είναι στο DNA του Βυζά , καθώς ακολουθεί πιστά τα "χνάρια" που άφησαν στα κορινθιακά γήπεδα , ο πατέρας του Γιώργος, και πιό παλιά οι συγγενείς Διαμαντής και Βλάσης Κουρής , Ανδρέας Π. Κουσουλός , Βασίλης Μαραμαθάς και Ανδρέας Μούγιος , αλλά και ο γείτονας στα Μεντουριάνικα, και ο Βασίλης Σταυρόπουλος, των οποίων είναι λαμπρός συνεχιστής με τα χρωματα του Αστερα Δερβενίου και όχι μόνο.

Χρήστο καλώς όρισες σπίτι σου ... στον Αστέρα!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ 

98 χρονια από την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη

Σαν σήμερα1920: Ιουλιανά: Μαζική βία εκ μέρους των Bενιζελικών στην Αθήνα, καθώς η είδηση της απόπειρας δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι την προηγούμενη φτάνει αρχικά παραποιημένη ως δολοφονία. Ο Ίων Δραγούμης, ένας από τους πιο προοδευτικούς αντιβενιζελικούς πολιτικούς και πνευματικούς ανθρώπους της χώρας δολοφονείται από βενιζελικούς αξιωματικούς στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου.

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι…


Αποτέλεσμα εικόνας για γιωτα μπαγκα 
Της Γιώτας Μπάγκα

Επτά εικοσιτετράωρα μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι στεκόμαστε ακόμα όλοι οι Έλληνες άναυδοι μπροστά στο πλήθος των θυμάτων. 

Πέτρος Τατούλης «Χρειάζεται συναίνεση και συννενόηση για την αντιμετωπίση των προβλημάτων»


Εμφάνιση IMG_7390.JPG 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στην ΤΚ Κούβελα του Δήμου Οιχαλίας για τον εορτασμό μνήμης του Οπλαρχηγού Γιαννάκη Μέλλιου.