Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Επίδομα Παιδιού: Πότε πληρώνεται -Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι γονείς


Στις 24/12, ημέρα Τρίτη θα καταβληθεί η τελευταία δόση για το Επίδομα Παιδιού (Α21), σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, που αφορά την πληρωμή των επιδομάτων πριν τις γιορτές.
Για τα τέκνα που γεννήθηκαν Νοέμβριο, τα χρήματα θα πιστωθούν στη δόση του Δεκεμβρίου.
Για τις αιτήσεις (ή τις προσθήκες νέων μελών)  που αφορούν στο 2019, υπάρχει περιθώριο ως 10/1/20.
Για τέκνα που γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν μέσα στον Δεκέμβρη, οι πληρωμές θα τρέξουν από το 2020, οπότε δεν χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν για άμεση αίτηση.
Σημειώστε, ότι τα χρήματα καταβάλλονται στους δικαιούχους από τον επόμενο μήνα της γέννησης του παιδιού, εφόσον εγκριθεί η αίτηση.
Για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα με τα ποσά των δόσεων πρέπει αρχικά να τσεκάρουν διαφοροποιήσεις στις κλίμακες,  αν έχουν δηλώσει σωστά το ΙΒΑΝ και αν υπάρχουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.
Για όποιες απορίες, συμβουλευτείτε τον ΟΠΕΚΑ.

aftodioikisi.gr

Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου σολίστ ο Δερβεναίος Στέλιος Γκόλγκαρης στις 7 Δεκεμβρίου στην Λευκωσία.

 
Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει για μία ακόμη φορά ο διεθνούς φήμης Σολίστ με καταγωγή από το Δερβένι Κορινθίας Στέλιος Γκόλγκαρης υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, την 7η Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Είναι η μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο με Καλλιτεχνικό Διευθυντή και πάλι τον Αντώνη Κοΐζα.  
Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν ακόμη οι καταξιωμένοι σολίστ Γιώργος  Γκόλγκαρης και Ηλίας Διαμαντάκης, το περίφημο Cyprus Guitar Trio και οι ξεχωριστές Κύπριες τραγουδίστριες, Παυλίνα Κωνσταντοπούλου & Mariza Anas σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνύπαρξη με τη συνοδεία 200 Κιθαριστών σε Μουσικές του Κόσμου.
Συμμετέχουν ακόμη: Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων ΥΠ.Π. 

ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΕΡΓΙΑΝΙ Β ΜΕΡΟΣ


ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" είναι η πετυχημένη εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει μέσα από την  μικρή οθόνη και από τις συχνότητες του ΑΧΙΟΝ ΤV και του SUPER TV , η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου Με την κάμερα της εκπομπής η κ. Νικολοπούλου, βρέθηκε   στους οικισμούς των Πιτσών ,στο Κάτω Πίτσα και στο Άνω Πιτσά, που αποτελούν την τοπική κοινότητα Πιτσων  που σήμερα ανήκει στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Σε προηγούμενη ανάρτησή μας παρακολουθήσαμε το πρώτο μέρος  της εκπομπής "ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ", της Μαίρης Νικολοπούλου ενώ παραθέσαμε  στοιχεία από την ιστορία της τοπικής κοινότητας των Πιτσών και τώρα στο video που ακολουθεί το δεύτερο μέρος της εκπομπής .

 

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΑ ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΠΙΤΣΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( Α΄ ΜΕΡΟΣ - video)



"ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ" είναι η πετυχημένη εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει μέσα από την  μικρή οθόνη και από τις συχνότητες του ΑΧΙΟΝ ΤV και του SUPER TV , η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου
Με την κάμερα της εκπομπής η κ. Νικολοπούλου, βρέθηκε  στους οικισμούς των Πιτσών ,στο Κάτω Πίτσα και στο Άνω Πιτσά.
Το Κάτω Πιτσά μάζί με τον οικισμό Άνω Πιτσά αποτελούν την τοπική κοινότητα Πιτσων  που σήμερα ανήκει στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Η κοινότητα προήλθε από τον τ. δήμο Ευρωστίνης το 1912. Είναι ένας οικισμός ορεινός στη δυτική πλευρά του Πιτσαδαίϊκου Αη Λια ύψ. 1114 μ.. Υπήρχε ακόμα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κ.Α. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κ. ΧΑΡΗ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗ




Κόρινθος 4/12/2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.     Τη Δευτέρα 2/12/19 στην 22η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου, το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης

Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που προκύπτει από τις εκτιμώμενες πιστώσεις για το έτος 2020 ύψους 25.466.000 από τα έσοδα των ιδίων πόρων, τους ΚΑΠ, τα υπόλοιπα ΤΕΟ και ΟΣΚ, από τους ΚΑΠ πυρόπληκτων  περιοχών αλλά και από τους απευθείας πόρους από το ΥΠ.ΕΣ.  Από αυτό το ποσό θα διατεθούν 11.331.000 για νέα έργα ενώ τα υπόλοιπα θα

Κι άλλη Εγκύκλιος για τις προσλήψεις του 2020 – Ποιες νέες Οδηγίες δίνει ο ΥΠΕΣ


Δημοσιεύτηκε ακόμα μία εξ. επείγουσα Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων του νέου έτους.
Την υπογράφει ο Π.Θεοδωρικάκος και έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Εγκυκλίου του ίδιου την 14η Νοεμβρίου, ενώ στο μεταξύ εστάλη και Εγκύκλιος ειδικών οδηγιών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Υπουργός παρέχει αναλυτικές οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεως αιτημάτων πρόσληψης τακτικού και

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας και της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με βουλευτή της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας από το Κόμμα των Πρασίνων

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας, κ. Χρήστος  Κέλλας, και η Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κυρία Χαρά Καφαντάρη, συναντήθηκαν με την κυρία Lisa Badum, βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανικής Βουλής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας.
Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης, οι θέσεις των δύο χωρών σε καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και το θέμα των προσφυγικών ροών. Διαπιστώθηκε, εκ μέρους και των δύο πλευρών, η ανάγκη ουσιαστικής αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Βουλής στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο σειράς δράσεων κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιεί η Βουλή των Ελλήνων, με προτεραιότητα στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ιδίως τα μικρά παιδιά, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, όπου προσέφερε σημαντική ποσότητα βασικών τροφίμων.
Οι δύο γενικοί γραμματείς, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας και φιλοξενίας των παιδιών, ηλικίας ενός έως έξι ετών, που διαμένουν στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται από την Πρόεδρό του κυρία Αργυρώ Ζερβάκη.
Στη συνέχεια συνάντησαν τα παιδιά, που τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, και συνομίλησαν μαζί τους.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του δρόμου Τρίκαλα - Καρυά


Στις εργασίες αποκατάστασης ενός πολύ μικρού τμήματος (περίπου 300) στον δρόμο Τρίκαλα - Καρυά. ο οποίος σε ορισμένα σημεία είχε "καθίσει", ενώ σε άλλα σημεία είχαν γίνει κατολισθήσεις, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος.
Την ευθύνη των εργασιών έχει αναλάβει και πάλι η Περιφέρεια που έχει προϋπολογίσει 224.000 ευρώ για την επισκευή.
Ο κ. Τσιώτος έκανε μάλιστα αναφορά στις ευθύνες που έχει η αυτοδιοίκηση να παρεμβαίνει για να συντηρεί τους δρόμους, οι οποίοι, στις περιοχές αυτές, καταστρέφονται κυρίως απο το νερό και τις βροχές.
Πηγή: https://korinthia.net.gr/

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στο Δερβένι οι αγώνες της Εθνικής Εφήβων του ευρωπαϊκού Κ20

Στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και πιο συγκεκριμένα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ20 της Εθνικής Εφήβων το διάστημα 1-3 Μαΐου.
Η Εθνική Κ20 κληρώθηκε στον Ζ' όμιλο με αντιπάλους την Γερμανία, την Δανία και τη Νορβηγία.
Η επισημοποίηση της έδρας της Εθνικής έγινε σε συνάντηση της Ε.Ο.ΠΕ. με τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και συγκεκριμένα με τον δήμαρχο Βλάσση Τσιώτο. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο ταμίας και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης μαζί με τον διευθυντή της ομοσπονδίας Περικλή Μπακοδήμο και τον πρώην αθλητή και κάτοικο Ξυλοκάστρου Γιάννη Δορμπαράκη.

Αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού άξονα Τρικάλων – Καρυάς


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε χθες Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου Τρίκαλα – Καρυά.

Δρόμος ζωτικής σημασίας, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες εφόσον οδηγεί σε όλα τα ορεινά Τρικαλοχώρια. Η αποκατάσταση της βατότητας του επαρχιακού άξονα Τρικάλων – Καρυάς γίνεται άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ώστε να είναι ένας εύκολα προσβάσιμος και ασφαλής δρόμος, εφόσον

ΑΣΕΠ-«Ουρά 3Κ»: 1.200 οι θέσεις -Σενάριο να δοθούν & σε μη διοριστέους 3Κ

Τις 1.200 έχουν φτάσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων για την περίφημη «ουρά της 3Κ» ή 3Κplus.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΥΠΕΣ υπάρχουν σκέψεις ένα μέρος από αυτές τις θέσεις να δοθούν σε περίπου 150 «επιλέξιμους αλλά μη διοριστέους» της 3Κ που τα ονόματά τους ήταν στους οριστικούς πίνακες της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ αλλά για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκτός των αναμορφωμένων πινάκων.
Για παράδειγμα υπήρχαν περιπτώσεις δικαίωσης συνυποψηφίων τους στις αιτήσεις θεραπείας, με αποτέλεσμα να λάβουν μεγαλύτερη μοριοδότηση και επιτυχόντες που εργάζονταν ακόμη και 3,5 χρόνια (περίπου δύο έτη ως συμβασιούχοι και 1,5 ως επιτυχόντες αρχικά στους προσωρινούς και στη συνέχεια στους οριστικούς πίνακες της 3Κ/2018) να μείνουν άνεργοι.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, για το συγκεκριμένο θέμα,

Συζήτηση με θέμα «Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: κληρονομιές και προοπτικές» στη Βουλή των Ελλήνων

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το ενδιαφέρον της περιόδου που διανύουμε είναι να δοθεί η χαριστική βολή στο κατάλοιπο του πελατειακού συστήματος που ήταν το ανομολόγητο οριζόντιο σύστημα της χώρας, το οποίο γιγαντώθηκε οικειοθελώς επί δεκαετίες και ταρακουνήθηκε τόσο ισχυρά κατά την πρόσφατη κρίση». Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά τη συζήτηση με θέμα «Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: κληρονομιές και προοπτικές» που διεξήχθη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Στη συζήτηση συμμετείχαν οι ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Αλιβιζάτος και κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, οι οποίοι έκαναν