Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΣΕΠ-«Ουρά 3Κ»: 1.200 οι θέσεις -Σενάριο να δοθούν & σε μη διοριστέους 3Κ

Τις 1.200 έχουν φτάσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων για την περίφημη «ουρά της 3Κ» ή 3Κplus.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΥΠΕΣ υπάρχουν σκέψεις ένα μέρος από αυτές τις θέσεις να δοθούν σε περίπου 150 «επιλέξιμους αλλά μη διοριστέους» της 3Κ που τα ονόματά τους ήταν στους οριστικούς πίνακες της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ αλλά για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκτός των αναμορφωμένων πινάκων.
Για παράδειγμα υπήρχαν περιπτώσεις δικαίωσης συνυποψηφίων τους στις αιτήσεις θεραπείας, με αποτέλεσμα να λάβουν μεγαλύτερη μοριοδότηση και επιτυχόντες που εργάζονταν ακόμη και 3,5 χρόνια (περίπου δύο έτη ως συμβασιούχοι και 1,5 ως επιτυχόντες αρχικά στους προσωρινούς και στη συνέχεια στους οριστικούς πίνακες της 3Κ/2018) να μείνουν άνεργοι.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, για το συγκεκριμένο θέμα,
επιτυχόντες της 3Κ ετοιμάζουν αύριο κινητοποίηση στα γραφεία του ΑΣΕΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Αγαπητοί Διοριστέοι στους αναμορφωμένους πίνακες το ΑΣΕΠ αποφάσισε να απολύσει διοριστέους για να διορίσει υποψηφίους που δικαίωσε από αιτήσεις θεραπείας. Οι αιτήσεις θεραπείας δεν έχουν χρονικό περιθώριο, αυτό σημαίνει οτι κάθε τόσο θα απολύουν διορισμένους για να καλύψουν τα λάθη τους. Σε βάθος χρόνου κινδυνεύουμε όλοι συνάδελφοι! Μπορούν να διορίσουν όσους θέλουν να δικαιώσουν από αιτήσεις θεραπείας σε νέες οργανικές θέσεις και να τους αποζημιώσουν μέχρι την ανάληψη καθηκόντων τους. Οι διοριστέοι τών οριστικών αποτελεσμάτων δεν ευθύνονται για τα λάθη των ελεγκτών του ΑΣΕΠ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.