Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - ( Φωτο - LIVE)

Σε εξέλιξη  βρίσκεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που πραγματοποιείται στο Κέντρο Νεότητας με 26 θέματα στην  ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη αποφάσεων. 
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" σε συνεργασία με το "Radio/TV Ramona" μεταδίδουν ζωντανά από το Ξυλόκαστρο την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και μπορείτε να την παρακολουθήσεται με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/ στο
http://www.ramona.me/
Σε περίπτωση προβλήματος πατήστε Ανανέωση (Refresh) της σελίδας




Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 19.00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Εμφάνιση ETAIREIA-LOGO.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους Χριστόφορο Χαραλαμπάκη,
Ζέφη Δαράκη

Ο υπουργός Πολιτισμού απονέμει
τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων


   Στον καθηγητή Χριστόφορο Χαραλαμπάκη* για το Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών και στην ποιήτρια Ζέφη Δαράκη** απονέμονται φέτος τα βραβεία Δαίδαλος και Διδώ Σωτηρίου αντίστοιχα της Εταιρείας Συγγραφέων. Tα βραβεία θα απονείμει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, στην κεντρική εκδήλωση της Εταιρείας Συγγραφέων που θα γίνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Α. Τρίτση). Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρός του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κ.Χρήστος Τεντόμας. Όπως κάθε χρόνο, στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και η υποδοχή των νέων μελών της Εταιρείας. 

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε Live Streaming από το TV Ramona - Παρασκευή 20:30

 
Ραδιο RAMONA
Μήν χάσετε απόψε στις 20:30 τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σε Live Streaming από το TV Ramona με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/
που αναμεταδίδουν και οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
http://www.ramona.me/
Σε περίπτωση προβλήματος πατήστε Ανανέωση (Refresh) της σελίδας.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 30/10/2015 

ρος: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:30΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   
 
  1. Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  2. Αίτημα συνδημοτών σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
  3. Συζήτηση σε αίτημα της Τ.Κ.Συκέας με θέμα: Περί αγωγού (Α1) ομβρίων υδάτων της ΕΡΓΟΣΕ.
  4. Ψήφιση της λήξης εκκαθάρισης της  Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Ευρωστίνης (Δ.Ε.Α.Δ.Ε.) και αποδοχή των προϊόντων εκκαθάρισης βάση του Ν.3463/06 άρθρο 269 παρ.1.
  5. Περί αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου.
  6. Ίδρυση και Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  7. Ορισμός επιτροπής Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  8. Ανάκληση αρ 206/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  9. Έγκριση δημοπράτησης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ).
  10. Έγκριση δημοπράτησης υπηρεσίας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»  με αρ μελ 45/2015 που χρηματοδοτείται από το ΕΠ «ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
  11. Περί επιβολής τελών ταφής.
  12. Αποδοχή χρηματοδότησης – Τροποποίηση προϋπολογισμού για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
  13. Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και των νομικών προσώπων του για το έτος 2016 και δέσμευση πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2016.
  14. Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου - Ανάκληση αρ 224/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
  15. Έγκριση αρ 103/2015 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί έγκρισης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Β΄τριμήνου 2015.
  16. Έγκριση αρ 104/2015 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του.
  17. Κατανομή ποσού στις σχολικές επιτροπές του Δήμου για λειτουργικές δαπάνες.  
  18. Ορισμός ορκωτού ελεγκτού  για τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για τη διαχειριστική χρήση θέτους 2015.   
  19. Αίτημα κ. Ζαρουχλιώτη Πέτρου του Γεωργίου για παροχή κοινωφελούς εργασίας στα πλαίσια μετατροπής δικαστικής ποινής.
  20. Αίτημα κ. Σταύρου Χρυσόστομου του Βασιλείου για παροχή κοινωφελούς εργασίας στα πλαίσια μετατροπής δικαστικής ποινής.
  21. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  22. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  23. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  24. Αίτημα κ. Παρασκευής Μπεσίρη για χορήγηση άδειας Λαϊκής Αγοράς.
  25. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο: Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  26. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ στις Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ

Τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει σήμερα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Είναι πέντε δόσεις, σήμερα είναι η πρώτη», δήλωσε η Σοφία Σεχπερίδου Διευθύντρια Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.
Η Σοφία Σεχπερίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην περίπτωση να μην πληρώσει κάποιος σήμερα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, «Θα έχει μία προσαύξηση 0,37% , αλλά μπορεί και να ρυθμίσει το χρέος του. Μπορεί να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής εφόσον γίνει ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση.

Κόβουν στην πράξη και το επίδομα θέρμανσης

Το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε το τέλος της προκαταβολής του 25%, τη μείωση της επιδότησης ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, νέα αυστηρότερα εισοδηματικά και  ...

Τι διευκρινίζει το υπ. Εργασίας σχετικά με την εγκύκλιο για το ασφαλιστικό – Όλες οι αλλαγές για τη βασική σύνταξη σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους (εγκύκλιος)

Διευκρινίσεις σε σχέση με τις αλλαγές που προκύπτουν από την εγκύκλιο για το ασφαλιστικό δίνει  το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την αναλογική σύνταξη και τη βασική σύνταξη, ενώ προ της τροποποίησης, που εισάγεται με το ν. 4337/2015, η αναλογική σύνταξη αφορούσε μόνον όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 με το ν. 4337/2015 προστίθεται η εξής κατηγορία ασφαλισμένων: όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31.12.2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από 1.9.2015.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Μεϊμαράκης για πρώτη φορά απαντά για την περίπτωση εξωκοινοβουλευτικού Προέδρου στη ΝΔ - Βίντεο

meimarakis-vouli-omiliaΟ Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο Δημαρχείο Μουδανιών Χαλκιδικής και ανάμεσα σε όσα τόνισε για τις μεγάλες κυβερνητικές αδυναμίες, αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά και απάντησε στο ενδεχόμενο η ΝΔ να έχει εξωκοινοβουλευτικό Πρόεδρο δηλαδή για πρώτη φορά μίλησε για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, χωρίς να αναφερθεί σε αυτόν προσωπικά:
"..... Δεν είναι ευχάριστο να υπάρχουν τραύματα και πληγές, που θα δυσκολευτούμε να επουλώσουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη και τη Νέα  Δημοκρατία. Την έχει ανάγκη γιατί πρέπει να υπάρχει ως ένας μεγάλος πυλώνας. Γιατί αν δεν υπάρχει, θα υπάρχει πλήρης κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, που νομίζω ότι ούτε και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλουν. Επιδιώκουν και επιζητούν να υπάρχει μια δημοκρατική ισορροπία και μια αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων. Και για αυτό ακριβώς, εγώ παρότι ξέρω ότι υπάρχουν και κριτήρια συναισθηματικά, κριτήρια τοπικιστικά, κριτήρια φιλικά ζητώ από τους πολίτες να πάνε στην εκλογή 22 Νοεμβρίου με κριτήρια εξόχως πολιτικά. Πολιτικά τα οποία πρέπει να οδηγήσουν την σκέψη μας στο ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει κοινοβουλευτικό Πρόεδρο, ότι η μάχη είναι στη Βουλή,  ότι το Πολίτευμα μας είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ότι μέσω Βουλής προσπαθείς να πάρεις την εμπιστοσύνη των πολιτών και να κυβερνήσεις για να υλοποιήσεις τις αρχές σου και τις ιδέες σου....."

Ο Δήμος Ηλιούπολης βάζει την Τρίτη ηλικία στον Ψηφιακό κόσμο

Το όραμα της παράταξης του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου είναι η μετεξέλιξη της Ηλιούπολης σε μια «Έξυπνη Πόλη». Μια πόλη που θα διαχειρίζεται όλα της τα δεδομένα και τις λειτουργίες της μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ


Εμφάνιση 2.JPG

                                                      
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά ο δήμος Πύλου - Νέστορος μονοπωλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον με την αποκάλυψη του τάφου του πολεμιστή,  που χρονολογείται περίπου το 1500 π.Χ. Περισσότερα από χίλια πεντακόσια σπάνια κτερίσματα, εξαιρετικής σημασίας, ήρθαν στο φως.

Εμφάνιση 1.JPGΗ προβολή της διαχρονικής πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου μας,  ξεκίνησε με την ανασκαφή του μυκηναϊκού ανακτόρου από τον Carl Blegen, το οποίο ταύτισε με το παλάτι του Νέστορα.  Συνεχίστηκε συστηματικά από το 2011 ως το 2014, όταν εντάχθηκαν τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης των σημαντικότερων μνημείων της Πύλου, της Κορώνης, της Μεθώνης και της Χώρας, με κορυφαίο το νέο στέγαστρο του ανακτόρου του Νέστορα και την ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι το νέο Μουσείο της Πύλου, στο κτήριο Μαιζώνος, που ξεκίνησε το 2013, προχωρά και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ενώ παράλληλα, με ειδική χρηματοδότηση από τον δήμο μας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας), έχει ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του αρχαιολογικού μουσείου της Χώρας, ώστε εκεί, ελπίζουμε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να εκτεθούν τα μοναδικά ευρήματα από τον λακκοειδή τάφο του πολεμιστή, που πρόσφατα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη των ερευνητών J. L. Davis και S. R. Stocker, από το Πανεπιστήμιο του Cinccinati.

Για τα έργα Πολιτισμού στον Δήμο Πύλου-Νέστορος και την δημιουργία των καταδυτικών αρχαιολογικών πάρκων Πύλου και Μεθώνης, εργαστήκαμε συστηματικά με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Όλα μαζί δίνουν μια σημαντική αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας, βελτιώνοντας  το επίπεδο των δημοτών μας και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα στον τόπο μας.

Δημοπράτηση τριών σημαντικών έργων στη Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας



http://www.discovergreece.com/~/media/images/destination-header/m/mountainous-arkadia/sun-over-dimitsana-village-by-the-mountains-in-peloponnese.ashxΤη δημοπράτηση τριών σημαντικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015.
Πρόκειται για τα έργα «Κατασκευή κυκλοφοριακής σύνδεσης αρχαιολογικού χώρου Μαντινείας και φωτεινή σηματοδότηση», «Ευστάθεια και προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Επ. Οδό Δημητσάνας – Ζάτουνα, Δημητσάνας – Στεμνίτσα – Ελληνικό και Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου στο ύψος Καμενίτσας» και «Συντήρηση και αποκατάσταση Επαρχιακής Οδού από Χάνι Κοπανίτσα – Χάραδρος – Σίταινα – Καστάνιτσα – Άγ. Ανδρέας».

Διαβάστε αύριο στο ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Δελτίο Τύπου
Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015:

Η αθλητική δραστηριότητα των ομάδων του Δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Αγωνιστική Δραστηριότητα στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αγώνες Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Ανδρών
1.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Κώστας Βυζάς»
Ώρα 15:00  Αστήρ Δερβενίου-ΠΑΣ Κόρινθος
2.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Αθικίων»
Ώρα 15:00 Τενεάτης-Πανκαμαριακός

Αγώνας Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Ανδρών
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 15:00 Ηρακλής Ξυλοκάστρου-Προοδευτική Περιγιαλίου

Αγώνας Πρωταθλήματος Νέων
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 11:00 Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Πέλοπας Κιάτου

Αγώνας Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ανδρών
Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
Ώρα 17:00 Α.Ο. Ξυλοκάστρου-Άρατος 1893 Α.Ο. Κιάτου


Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Αγώνες Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών
1.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Ευρωστίνης»
Ώρα 15:00 Πανεβροστινιακός - Άρης Βοχαϊκού
2.    Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Ζευγολατιού»
Ώρα 11:00 Απεσσας - Α.Ο. Λυκοποριάς

Αγώνας Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Γυναικών
Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος»
Ώρα 15:00 ΠΑΣ Ροδιά – ΑΣ Αβάντες Χαλκίδας

Σαββατοκύριακο 31/10/2015-1/11/2015

Ελευσίνα – Ανοικτό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) «Ελευσίνια 2015»
Α.Ο. Ξυλοκάστρου (Γεωργίου Δημήτρης, Σιάμπος Χρήστος, Σούλα Αντώνης, Σωτηρόπουλος Λάμπρος)