Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τα σενάρια για αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


          «Η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, συνεχίζει την προσφιλή της τακτική της: της επικίνδυνης παροχολογίας, της ανακοίνωσης και -αμέσως μετά- διάψευσης των προθέσεων της και του ατέρμονου «σχεδιασμού» και «διαπραγμάτευσης» που οδηγούν, κάθε φορά, σε πιο επώδυνα μέτρα για τους πολίτες. Αυτή τη φορά, το θύμα της είναι τα τέλη κυκλοφορίας και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων!
          Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση διακηρύσσει, σε καθημερινή βάση, το λαϊκισμό της, την αναποφασιστικότητά της και την παντελή έλλειψη προγραμματισμού. Χωρίς τέλος … τα σενάρια του Υπουργείου Οικονομικών για τις κλίμακες και το ύψος των τελών κυκλοφορίας: αυξήσεις 30%, ενιαίο τέλος ύψους 450 Ευρώ για αυτοκίνητα μέχρι 1996 κυβικά, κατάργηση απαλλαγών ειδικών κατηγοριών, … και τα σενάρια συνεχίζονται.
          Χωρίς τέλος και οι αιτιάσεις των αυξήσεων στα τέλη: εύρεση ισοδύναμων για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, άμεση ενίσχυση των δημοσίων εσόδων ή/και ‘τιμωρία’ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων; Σύμφωνα με κάποιες αριστερίζουσες απόψεις εντός κυβερνήσεως πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες»,… δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.
          Παράλληλα, οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν αμέσως το … όποιο ποσό αποφασίσει η Κυβέρνηση. Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, «… τα νέα τέλη που θα έχουν «σταλεί» μέχρι τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθούν ως την 31η Δεκεμβρίου», ενώ απέκλεισε την πιθανότητα παράτασης καταβολής των τελών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κινηθούν ξανά στη «λογική της περήφανης διαπραγμάτευσής τους» και μας ανακοινώσουν τα τέλη την 31η Δεκεμβρίου, δηλαδή την ημέρα εκπνοής της προθεσμίας καταβολής τους.
          Δυστυχώς, η απειρία, η άγνοια, η απουσία σχεδιασμού και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνουν για άλλη μια φορά το λογαριασμό στους πολίτες».