Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο Μεϊμαράκης (και οι καραμανλικοί) διέσπασαν τις εφεδρείες Τζιτζικώστα στη Β. Ελλάδα

Ο Μεϊμαράκης (και οι καραμανλικοί) διέσπασαν τις εφεδρείες Τζιτζικώστα στη Β. Ελλάδα 
Σε νίκη από τον α’ γύρο στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατούν, τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του, είναι προφανές ότι η περιοδεία των τελευταίων ημερών στη Βόρεια Ελλάδα, ενίσχυσε αυτή την προοπτική.
Η στρατηγική του επιτελείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν ξεκάθαρη: Να πληγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας εντός έδρας, στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου λογικά καταγράφει τις όποιες σημαντικές δυνάμεις του, μιας και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει ελάχιστη αναγνωρισιμότητα και θνησιγενή δυναμική στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Με τη στήριξη και του καραμανλικού στρατοπέδου λοιπόν, τόσο η εμβληματική παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη γενέτειρα του καραμανλισμού, τις Σέρρες, όσο και στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν ήδη απώλειες για το στρατόπεδο Τζιτζικώστα.
Αν λοιπόν σκεφτεί κανείς ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δίνει μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη 2η θέση, με ποσοστά πέριξ του 20%, όπως καταγράφουν και οι 5 δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί, και την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κινείται πάνω από το 45%, μια ουσιαστική διάσπαση των δυνάμεων Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα, “τελειώνει” τη μάχη από τον α’ γύρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραπάνω κλίμα κατέγραψε και ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, σημειώνοντας ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας χάνει τους “σίγουρους” Σταύρο Καλαφάτη και Γιώργο Ορφανό, ενώ κοντά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν ήδη οι Θόδωρος Καράογλου, Αδάμ Ρεγκούζας και Γιώργος Σαλαγκούδης.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον είναι εξαιρετικά ζοφερό για την καμπάνια Τζιτζικώστα, και λόγω των απολιτίκ χαρακτηριστικών της δεν έχει εφεδρείες στη “μεγάλη κοινωνία”, μιας και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης σε νέα κοινωνικά ρεύματα και δυνάμεις.

ysterografa.gr