Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

"Καλπάζουν" στη Γ΄ κατηγορία Κορινθίας Κύψελος Κορίνθου, Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Οι Ρομά Ζευγολατιού σίγουροι πρωταθλητές


Mε την 7η αγωνιστική ημέρα συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’  κατηγορίας Κορινθίας. Στο  Α΄ όμιλο με το απόλυτο των βαθμών συνεχίζουν  να προελαύνουν Κύψελος Κορίνθου και Πρόοδος Αγίου Βασιλείου.
Τα αποτελέσματα:
Αστέρας Κορίνθου
-
Ποσειδών Κ. Βρύσης 3 - 1

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
Ακαδημία Λεχαίου 7 - 0

ΠΑΣ Κύψελος
-
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου 4 - 1
Απέσσας
-
Αετός Αγγελοκάστρου 3 - 2
Ρεπό:  Σοφικό ΄05

Η βαθμολογια
1
ΠΑΣ Κύψελος
6
18
2
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
6
18
3
Αστέρας Κορίνθου
6
10
4
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
6
10
5
Σοφικό '05
6
9
6
Ακαδημία Λεχαίου
6
7
7
Αετός Αγγελοκάστρου
7
5
8
Απέσσας
7
1
9
Ποσειδών Κ. Βρύσης
6
-3


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ο ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού πέρασε και από τη Λαύκα σκορπώντας με 4 -1 την τοπική ομάδα, και με το απόλυτο (7Χ7) των βαθμών και με διαφορά 8 βαθμών πρέπει να θεωρείται πρωταθλητής από τωρα.

Τα αποτελέσματα:

Αναγέννηση Κιάτου
-
Ταρσινά '97     0 - 1
Νέοι Στιμάγκας
-
ΑΟ Λυκοποριάς 0 - 0
Αετός Κρυονερίου
-
ΑΟ Σπαθοβουνίου 2 - 0
Παμφενεατικός
-
Προοδευτική Περιγιαλίου 3 - 1
ΑΟ Λαύκας
-
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού 1 - 4

Η Βαθμολογία:
1
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού
7
21
2
Αετός Κρυονερίου
6
13
3
ΑΟ Σπαθοβουνίου
7
13
4
Παμφενεατικός
7
13
5
Ταρσινά '97
7
10
6
ΑΟ Λαύκας
7
10
7
Προοδευτική Περιγιαλίου
7
7
8
Νέοι Στιμάγκας
6
4
9
Αναγέννηση Κιάτου
7
2
10
ΑΟ Λυκοποριάς
7
2


"Χ"έρι - χέρι στην κορυφή Ολυμπιακός Λουτράκιου και Περαχώρα.


Σχετική εικόνα
Άκρως ενδιαφέρουσα η σημερινή 11η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Χωρίς νικητή ισόπαλο 1 – 1 έληξε  στο «Θώδειον» στάδιο Λουτρακίου, το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους δύο ισόβαθμους πρωτοπόρους  και συνδημότες , τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον ΑΟ Περαχώρας, όπως ισόπαλοι με το ίδιο σκορ έληξαν και οι αγώνες του ‘Αρη Βοχαϊκου με τον Ολυμπιακό Άσσου, του ΑΟ Λεχαίου με τον Πανσολυγειακό και του ΑΟ Μαψού με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Ο Πανευρωστινιακός στο Ξυλόκαστρο επικράτησε με 2 – 1 επι του Ισθμιακού, ενώ με σκορ 3 – 1 επικράτησαν στα Αθίκια και ο ΑΟ Ασπροκάμπου επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας .


11η Αγωνιστική 

Football League (8η αγωνιστική)


Football League (8η αγωνιστική)

ΝΠΣ Βόλος – Πλατανιάς 3-1 (12' Γκαλίτσιος, 33' Μάντζης, 44' Γκαρσία / 56' Μπιανκόνι)
ΑΟΧ Κισσαμικός – Αιγινιακός 2-3 (17' Αρναρέλλης πεν, 28' Καραγιάννης / 26' Μαρκόφσκι πεν, 45+ Παπαδόπουλος, 76' Λάσκαρης)
 Αήττητος Σπάτων – ΑΕ Σπάρτη 0-0
 Ηρακλής – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1 (38' Άλεξιτς)
Τρίκαλα – Ηρόδοτος 2-0 (10' Συμελίδης πεν, 35' Σταματάκος)
 Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας 0-0
 Παναχαϊκή – Απόλλων Πόντου 1-1 (86' Λουμπαρδέας / 61' Σουντουρά)

Ηλυσιακός και Καλαμάτα νικητές στα ντέρμπι κορυφής / Νίκησε ο ΠΑΣ Κόρινθος στο τέλος


Στον 7ο όμιλο ( 10η αγωνιστική) ο Ηλυσιακός κέρδισε με σκορ 2 – 1(23'-68' Μπουσινάκης / 71' Ψυχογιός) στο ντέρμπι κορυφής το πρωτοπόρο Αιγάλεω, την στιγμή που οι Άγιοι Ανάργυροι με  την Καλλιθέα και ο Άγιος Ιερόθεος με την Θύελλα Καμαρίου αναδείχθηκαν αμφότεροι ισόπαλοι 1 - 1. Ισόπαλος με σκορ 2 – 2 έληξε ο αγώνας  του Πανθηραϊκού με τον Αιολικό ενώ νικητής με 2 – 0 γύρισε ο Χαραυγιακός από την Χαλκιδα .  Τέλος στην Κόρινθο ο ΠΑΣ με τέρμα του Μαναριώτη στο 90+ νίκησε με 2 - 1 τον ουραγό Απόλλωνα Ερέτριας που είχε ισοφαρίσει με τον Αμαραντίδη στο 44΄τους γηπεδούχους που είχαν προβάδισμα με το τέρμα του Γάλα στο 27΄.


H 10η αγωνιστική

Διαβάστε τα 42 αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων που συγκλονίζουν τη Γαλλία

Μέσα από την ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ εκτός από την αλληλεγγύη τους μας μεταφέρουν και τα 42 αιτήματα των Γάλλων Κίτρινων Γιλέκων όπου εδώ και ένα μήνα και μία εβδομάδα πριν την 5η Πράξη ...

airetosgr

Γιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος για τη σεξουαλική υγεία;


giati-einai-aparaititos-o-ypnos-gia-ti-seksoualiki-ygeia.jpgΓιατί είναι απαραίτητος ο ύπνος για τη σεξουαλική υγεία;


Η σημασία του ύπνου είναι θεμελιώδης τόσο για τη γενική όσο και για τη σεξουαλική υγεία. O ύπνος βοηθά το σώμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να προετοιμασθεί για την επόμενη

Στη Νέα Πελοπόννησο ο Γιάννης Ροτζιώκος



Στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη εντάσσεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ροτζιώκος.
Ο κ. Ροτζιώκος θα ενισχύσει με το κύρος, την επιστημονική του κατάρτιση, την επαφή και την αποδοχή του από την κοινωνία την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και κατά τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας.

Βιογραφικό Γιάννη Ροτζιώκου
Ο Γιάννης Ροτζιώκος γεννήθηκε το 1953 στη Νεμέα Κορινθίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι γιατρός πνευμονολόγος, με σπουδές στην Αθήνα και την Ιταλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας από το 2015  μέχρι σήμερα και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εργάζεται στο ΕΣΥ ως Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ έχει εργασθεί ως Διευθυντής και Επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά.
Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Διοικητής και Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Ασκληπιείο Βούλας”, Αντιπρόεδρος – Προεδρεύων του Π. Γ. Ν. Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Θώρακος και Κοινωνικής Ιατρικής. Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.

Ζεστό κρασί, το ρόφημα του χειμώνα που κάνει καλό στο κρύωμα, το μπούκωμα, τον βήχα, στην παρέα

Φύτρα ονομάζουμε τους νεαρούς (ωρών ή ημερών) άσπρους βλαστούς που ξεφυτρώνουν από διάφορους καρπούς και σπόρους όταν αυτοί ξυπνάνε από τον λήθαργο για την δημιουργία ενός νέου φυτού.
Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με σπόρο είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος πολλαπλασιασμού στην φύση αλλά και ο πιο δημοφιλής στους ανθρώπους γιατί εμπεριέχει πλήθος συμβολισμών σχετικά με την διαδικασία της εξέλιξης. Ένας σπόρος μπορεί να βρίσκεται σε λήθαργο για μήνες ή χρόνια περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει. Αλλά για όσο διάστημα βρίσκεται σε αναμονή κάποια μόρια, οι αναβολείς ενζύμων ελέγχουν τον μεταβολισμό του σπόρου, ώστε αυτός να μην αποσυντεθεί και χαλάσει
Μόλις όμως ο σπόρος έρθει σε επαφή με το νερό οι αναβολείς ενζύμων αδρανοποιούνται και τα ένζυμα αναλαμβάνουν τη δράση τους βοηθώντας την ανάπτυξη του φυτού. Πρόκειται για τροφή εξαιρετικής βιολογικής αξίας καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ παράλληλα έχουν ελάχιστες θερμίδες. ....................

Το Ευρωπαϊκοό Κοινοβούλιο και το αυτονόητο για τον Κατσίφα

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακησ νικοσ
Ένας από τους κύριους λόγους που επέλεξα την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν η δυνατότητα που μου έδινε να παρακολουθώ από κοντά τις διαπραγματεύσεις και την πρόοδο των υπό ένταξη κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα ως υπεύθυνος

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα το Δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους


Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι θα καταβληθούν νωρίτερα στους επιδοτούμενους άνεργους το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
 Αναλυτικότερα, ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι:

Μεγάλη νίκη η Κέρκυρα επί του Εργοτέλη

Μεγάλη νίκη η Κέρκυρα επί του Εργοτέλη (βαθμολογία, vid)
Μεγάλο διπλό κατάφερε να πάρει η Κέρκυρα στην Κρήτη, αφού επικράτησε με 2-1  (Λινάρδος 51',71' / Έφορντ 59') επί του Εργοτέλη.
Οι «κιτρινόμαυροι» αν και άσκησαν πίεση στο τελευταίο 20λεπτο δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Εργοτέλης έμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη, μετρώντας την δεύτερη ήττα του στη φετινή Football League.
Oι Φαίακες ανέβηκαν προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πινάκα ισοβαθμώντας με τον Βόλο ο οποίος παίζει την Κυριακή 9/12 με αντίπαλο τον Πλατανιά.

AEK- Λαμία 2-0: Περίπατος με Πόνσε

AEK- Λαμία 2-0: Περίπατος με Πόνσε
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε πολύ εύκολα της Λαμίας (2-0) και πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο στην επανεκκίνησή της που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο (έχει προηγηθεί η νίκη επί της Ξάνθης).
Τα τέρματα του «Δικεφάλου» πέτυχαν ο Εζεκιέλ Πόνσε (13’) και ο Ανέστης Αναστασιάδης (47’, αυτογκόλ). Ο Πόνσε στο 58’ σημάδεψε τη συμβολή των