Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Υπογραφή σύμβασης για την περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας Κορίνθου και για αθλητικές εγκατάστασεις στη Ευρωστινη

  

Δύο συμβάσεις για έργα στην Κορινθία προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Η πρώτη έχει να κάνει με το έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης της αρχαίας Διόλκου. Πρόκειται για μία νέα εργολαβία, μιας και υπήρξαν προβλήματα με την προηγούμενη.

Επίσης, ο Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε και σύμβαση για το έργο της κατασκευής της περιβόητης περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, ύψους 800.000 ευρώ. Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η αποτροπή της προσέγγισης στα χείλη του καναλιού.

Τέλος, ο περιφερειάρχης, υπέγραψε και προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, για διάφορα αθλητικά έργα στην Ευρωστίνη.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την ανέγερση του κτιρίου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας

  

Ουκ ολίγες αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η Επιτροπή, ενέκρινε την δημοπράτηση, του προϋπολογισμού 4.430.520 ευρώ, έργου ανέγερσης κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, στον χώρο του αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Η Επιτροπή, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου – κατακύρωσης του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου, της σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την ενεργειακή αναβάθμιση – αυτοματοποίηση του συστήματος οδοφωτισμού, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια.

Εγκρίθηκε, επίσης, η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, μεταξύ της Περιφέρειας και των παρακάτω φορέων:

Ύπνος: Πόσες ώρες χρειάζονται όσοι έχουν πατήσει τα 40

 Ύπνος: Πόσες ώρες χρειάζονται όσοι έχουν πατήσει τα 40 

Όκτω, επτά ή εννιά ώρες; Η επιστήμη φαίνεται πως κατέληξε στην ιδανική διάρκεια ύπνου για όσους έχουν ήδη σβήσει σαράντα κεράκια από την τούρτα τους και είναι άκρως ρεαλιστική 

Πόσες ώρες τελικά θα πρέπει να κοιμόμαστε κάθε βράδυ; Εάν είστε άνω των σαράντα ετών, οι επιστήμονες βρηκαν την απάντηση για εσάς: επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι αρκετές για να διατηρήσετε υγιή τον εγκέφαλο αλλά και τη συνολική σας υγεία. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Aging.

«Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός σε όλα τα στάδια της ζωής, αλλά ιδιαίτερα καθώς

Βοϊδοκοιλιά: Γιατί η παραλία-σύμβολο της Μεσσηνίας κάνει παγκοσμίως τη διαφορά

 

Κάποτε συγκαταλεγόταν στα κρυμμένα διαμάντια της Πελοποννήσου, αλλά η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών και οι νέοι δρόμοι την έκαναν διεθνώς διάσημη και ιδιαιτέρως φωτογραφημένη από τη γενιά του Instagram. Κάτι που αποδεικνύεται ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι, καθώς καταφτάνουν σε αυτήν πλήθη Ελλήνων και Ευρωπαίων επισκεπτών.

Ο λόγος βέβαια για τη Βοϊδοκοιλιά. Την παραλία της Μεσσηνίας με το χαρακτηριστικό όνομα και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό πεταλοειδές σχήμα, που θυμίζει το γράμμα «Ω». Η οποία βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου πελάγους, σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους –άλλωστε είναι ενταγμένη και στο Δίκτυο Natura 2000. 

Με μια λωρίδα γραφικών αμμόλοφων να τη χωρίζει από την εφαπτόμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η Βοϊδοκοιλιά θεωρείται στις μέρες μας μία από τις ομορφότερες παραλίες σε όλη τη Μεσόγειο

Σε αρκετούς επισκέπτες, μάλιστα, φέρνει κατά νου έναν πιο προσβάσιμο και χαλαρό «εξωτικό» παράδεισο, ο οποίος έχει ...

Περισσότερα  στο travel.gr

 

Τελικός Κυπέλλου: Από 17.000 εισιτήρια δίνει η Αστυνομία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

 Τελικός Κυπέλλου: Από 17.000 εισιτήρια δίνει η Αστυνομία σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό 

Θετικοί στη διάθεση 17.000 εισιτηρίων σε κάθε φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα (5/5) με την ΕΠΟ, ενόψει της αναμέτρησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Μητσοτάκης για ρεύμα: Αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής – Αναδρομική επιστροφή του 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων

 Μητσοτάκης για ρεύμα: Αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής – Αναδρομική επιστροφή του 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων 

Το εθνικό πρόγραμμα στήριξης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει 4 πεδία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και έκτακτη αποζημίωση έως 600 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε :

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 524 νέα κρούσματα ( 85 στην Κορινθία, 107 στην Μεσσηνία, 128 στην Αχαΐα.)

Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (-289) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 524 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (320) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (204).  

  Συγκεκριμένα: