Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026
Παναθηναϊκός- Ερυθρός Αστέρας 82-74: πάτησε το γκάζι και κέρδισε / Η Ζάλγκιρις πήρε το “θρίλερ” με τη Ρεάλ και έβαλε… φωτιά στη βαθμολογία / H Φενέρ επέστρεψε στις νίκες
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «ΑΕΡΙΚΟ» του Σωτηρίου Σαλή στο Ξυλόκαστρο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, στις 19:30.
Για το έργο και τον δημιουργό θα μιλήσουν:
Πρόσκληση - Πρόγραμμα 25ης Μαρτίου 2026 Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δερβένι, 19-3-2026
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση προς Σπάρτη
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται, ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης. Οι ρυθμίσεις
Στην τελική ευθεία τα έργα στη Διώρυγα της Κορίνθου – Χρίστος Δήμας: «Σε πλήρη λειτουργία την 1η Ιουλίου»
Στις 30 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου προκειμένου την 1η Ιουλίου 2026 να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Δήμας μετα απο την αυτοψία που πραγματοποίσε στη Διώρυγα μαζί με τον Γενκό Γραμματέα του Υπουργείου Χαράλαμπο Μυγδάλη. Τα έργα παρόλο που εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, δεδομένης της σημασίας του έργου, τόσο για τη ναυσιπλοΐα όσο και για την οικονομική δραστηριότητα της Πελοποννήσου και της χώρας συνολικά, θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω με διπλές βάρδιες εργαζομένων.
Πρόκειται για ένα απαιτητικό και δύσκολο έργο που υλοποιείται σε μήκος ενός χιλιομέτρου με επίκεντρο τη σταθεροποίηση των πρανών, που είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ταυτόχρονα γίνονται σημαντικές εκσκαφές, προχωρά η απομάκρυνση υλικών που είχαν καταλήξει εντός της διώρυγας μετά από κατολισθήσεις και υλοποιούνται παρεμβάσεις που ενισχύουν τη θωράκιση της περιοχής σε βάθος χρόνου και συμβάλλουν στη συγκράτηση των πρανών.
Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο Ξυλόκαστρο / ΥΠΕΓΡAΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΎ ΣΥΓΚΡΟΤΉΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
✍️ Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνεται η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής.
✍️Η Σύμβαση υπογράφει πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχoύ, του Δημάρχου Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου, του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή , της Διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σοφίας Χρόνη και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δημήτρη Ντρίμερη , των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων
Μπαράζ σεισμών μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, 4,6 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος - Ταρακουνήθηκαν Αγία Κυριακή Ιωαννίνων και Φιλιάτες - «Μπορεί να είναι προσεισμοί» λένε σεισμολόγοι
O πρώτος σεισμός που σημειώθηκε στις 11.05 το πρωί είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ με το επίκεντρό του να είναι 10 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Αγίας Κυριακής Ιωαννίνων πολύ κοντά και στη Θεσπρωτία.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20,3 χιλιόμετρα. Η δόνηση είχε διάρκεια, περιλάμβανε βουή και έγινε πολύ αισθητή σε περιοχές της Ηπείρου, αλλά
Ξυλόκαστρο: Σήμερα Παρασκευή σημαντικές ανακοινώσεις από τον Περιφερειάρχη Δ. Πτωχό και τον δήμαρχο Βλ. Τσιώτο
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στο Δημαρχείο Ξυλόκαστρο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος θα προχωρήσουν σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με σημαντικές εντάξεις έργων στην περιοχή.
Οι ανακοινώσεις αναμένεται να αφορούν παρεμβάσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα δοθούν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τη σημασία των έργων για την περιοχή.
Η συνάντηση στο Δημαρχείο αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού για την προώθηση έργων ουσίας στην Πελοπόννησο, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία μεταξύ περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Α΄ Κορινθίας ( 24ης αγωνιστική) : clasico ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Αστέρας Δερβενίου / Μάχη Ολυμπιακών στον Άσσο.
Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, συνεχίζεται αύριο Σάββατο (21/3/26, 16:00 ) με τα παιγνίδια της 24ης αγωνιστικής , όπου δεσπόζει το clasico ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας.
Αντιμέτωποι θα βρεθούν στο Ξυλόκαστρο οι δύο ιστορικότερες ομάδες της περιοχής, ο πρωτοπόρας Ηρακλής Ξυλοκάστρου απέναντι στον Αστέρα Δερβενίου, ενώ την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου δοκιμάζεται στη Νεμέα κόντρα στον Παννεμεατικό.
Δοκιμασία περιμένει και τον Ισθμιακό που μάχεται εκτός έδρας, στο Κρυονέρι κόντρα στην Ελλάδα Βέλου, ενώ στην Ανατολική Τραγάνα του Κιάτου ο Παμβοχαϊκός Άρης υποδέχεται την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.
Ένα ακόμα ντέρμπι διεξάγεται στον Άσσο όπου ο τοπικός Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τον συνονόματό του Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ η Θύελλα Πετρίου μάχεται στην έδρα της απέναντι στο ΑΟ Ζευγολατιού
Στο γήπεδο του Συνοικισμού ο Κύψελος Κορίνθου αγωνίζεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης υποδέχεται την ουραγό Κόρινθο 2006.
24η Αγωνιστική