Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Πάσχα Καθολικών: Χωρίς πιστούς η λειτουργία στον Άγιο Πέτρο – Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

 
Στον Άγιο Πέτρο ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Καθολικού Πάσχα, χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των έκτακτων μέτρων για την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, τόνισε ότι είναι στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι συχνά δεν μπόρεσαν ούτε να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ζήτησε, δε, από τον Κύριο, να στηρίξει όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως στα νοσοκομεία ή στις φυλακές.

Δεν θα έχει το σκοτάδι την τελευταία λέξη…

Πάσχα Καθολικών: Χωρίς πιστούς η λειτουργία στον Άγιο Πέτρο - Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου
Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Μόνος, απέναντι στο δέος του φόβου. Ποτέ άλλοτε ένας εκκλησιαστικός ηγέτης δεν βρέθηκε στη θέση του Πάπα της συνείδησης. Ο “θεραπευτής” Φραγκίσκος, ο Ποντίφικας που ήρθε να αναστηλώσει την αξιοπρέπεια της Καθολικής Εκκλησίας απηύθυνε το καθιερωμένο μήνυμα “Urbi et Orbi”, την Κυριακή της Ανάστασης για το Πάσχα των Καθολικών.

Γιατρός το πρωτο κρουσμα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία - Πνικός σε Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Κορωνοϊός: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μύκονο

Πανικό έχει σπείρει στην Αιτωλοακαρνανία το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον νόμο και μάλιστα σε έναν ιδιώτη γιατρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr, ο 48χρονος που κατάγεται από το Νεοχώρι αλλά ζει με την οικογένειά του στο Αιτωλικό όπου και διατηρεί ιατρείο,  φέρεται να προσβλήθηκε από τον ιό μέσω μίας ηλικιωμένης ασθενής του.
Η γυναίκα νωρίτερα είχε δεχτεί επίσκεψη από τους εγγονούς της που διαμένουν

Ο Χαρδαλιάς ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Για τα σημερινά περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Σε vertigo  η σύμμαχος Τουρκία και ο σπόνσοράς της, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα, που προωθεί στους Έλληνες αντιπροσώπους του το εμπόρευμά του. Μετά από συνεχή στραπάτσο και ανούσιες παρουσίες σε Λιβύη και Συρία ήρθε και ο ιός

Πατούλης σε δημάρχους για Ρομά: Πάρτε μέτρα στους καταυλισμούς τώρα!

 
 
Στην αναγκαιότητα συνέχισης και εντατικοποίησης των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού στο πληθυσμό Ρομά από τους Δήμους της Αττικής, στη χωρική αρμοδιότητα των οποίων υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε σχετική επιστολή του.

Επιπλέον ζητεί να ενημερωθεί άμεσα για τις ενέργειες καθώς και για τα αντίστοιχα μέτρα τα οποία έχουν λάβει ή πρόκειται, κατά απόλυτη προτεραιότητα, να λάβουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρει:

Γεώργιος Ι. Λεβεντάκης Δήμρχος Τριφυλίας : “ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ”, στο δήμο μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

 * Δήμαρχος Τριφυλίας

Η πανδημία του κορωνοϊού, ήρθε για ν' αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας, ανεξαιρέτως.
Ολόκληρος ο πλανήτης, η χώρα μας και κατ' επέκταση ο Δήμος μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον (Covid-19), τον οποίο και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.
Αρχικά, έπρεπε να αντιδράσουμε ψύχραιμα και οργανωμένα, ακολουθώντας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγώνας για την επιβίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς , των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό.


Τα ψηψοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ :: left.gr 
Αγρότισσες, ες  αυτοαπασχολούμενοι, ες και εργαζόμενες, οι 
        Η διπλή υγειονομική – οικονομική  κρίση , η συνεχιζόμενη αντιαγροτική  πολιτική κυβέρνησης –Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί την παραγωγή των φτωχών και μεσαίων παραγωγών ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη συγκέντρωση της παραγωγής και

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ "ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"



Στην εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" της ΕΡΤ1.
- Για την απόφαση του Eurogroup που είναι κατώτερη των περιστάσεων όπως και η στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.
- Για τις πτυχές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα η Κυβέρνηση, όπως κάνουν και μεγάλες χώρες της ΕΕ.
- Ναι, να μείνουμε σπίτι, αλλά υπάρχει και η κρατική ευθύνη που πρέπει να κρατήσει την κοινωνία όρθια, ιδιαίτερα τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται περισσότερο.

Ακολουθία του Νυμφίου - Ιερός Ναός Αγίας Λυδίας, Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης ( Ζωντανη μετάδοση)


Ιερέας κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι – Έρευνα ξεκίνησε η Αρχιεπισκοπή [εικόνα]

Απίστευτο: Εισέβαλαν με ΙΧ σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη και έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο
Έρευνα για περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι διεξάγει η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.
Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και πέντε νέοι θάνατοι – 2.114 τα συνολικά κρούσματα

 Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Δεν είναι ακόμη ώρα να πανηγυρίσουμε - Ενθαρρυντικά νέα από τη χρήση φαρμάκων
Ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Εχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο άνδρες στο ΝΙΜΤΣ. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 85 και 88 ετών οι οποίοι είχαν αμφότεροι υποκείμενα νοσήματα.

Επιφανειακός σεισιμός 3,2 Ριχτερ στην Περαχώρα αισθητός σε Κορινθία και Δυτική Αττική.


Σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στην Περαχώρα Λουτρακίου
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου, η ένταση της δόνησης ήταν 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 17 χλμ. βορειοανατολικά της Κορίνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, και αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές της Κορίνθου , του Λουτρακίου και της Δυτικής Αττικής.

Θα πρέπει να σημειώσουμε και την ασθενή δόνηση που σημειώθηκε 24 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού,με το επίκεντρο να εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ξυλοκάστρου με το εστιακό βάθος στα 15 χλμ.  

Μέτρα προστασίας από τον σεισμό

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε και τα πατροπαράδοτα έθιμα της ημέρας

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε – Τα έθιμα της ημέρας σε όλη τη χώρα 
Η Κυριακή των Βαΐων ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.
Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας, που εφέτος δεν θα ακολουθηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και των έκτακτων μέτρων,  είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια, τους οποίους βάζουμε στα εικονίσματα ή όπου αλλού

Ινστιτούτο ΙΗΜΕ: Στις 20 Απριλίου θα κορυφωθεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα – 400 νεκροί μέχρι τέλος Μαΐου


Στο πώς θα εξελιχθεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα αναφέρεται το Ινστιτούτο ΙΗΜΕ (Institute of Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης και ανάλυσης στατιστικών της υγείας παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης του Ινστιτούτου ΙΗΜΕ, η κορύφωση των

Κορονοϊός: Άλλοι τρεις νεκροί στην Ελλάδα – 96 συνολικά


Τρεις συμπολίτες μας, που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, κατέληξαν τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για τρεις άνδρες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονταν στο “Σωτηρία” και ο ένας στο ΑΧΕΠΑ.
Πλέον, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας είναι 96. Μέχρι χθες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ήταν 2.081.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 52η θέση παγκοσμίως σε συνολικό

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ: Όρθρος και Θεία Λειτουργία απ ευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου


 Απ ευθείας μετάδοση από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Κυριακή των Βαΐων σήμερα, ημέρα που αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, με αποκορύφωμα την Ανάσταση του Χριστού και το Πάσχα.
Καθιερώθηκε να συναριθμείται λατρευτικά στη Μεγάλη Εβδομάδα από το γεγονός ότι στις ορθόδοξες εκκλησίες, κατά τον εσπερινό της Κυριακής αυτής, τελείται η ακολουθία του Νυμφίου, η οποία αποτελεί τον όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας.
Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου Tου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι Tον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου».
Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές για τους πιστούς οι οποίοι, ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδίκτυο τις Ακολουθίες του Πάσχα.


Όταν ο Περικλής Κοροβέσης υπερασπίστηκε την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του Κώστα Καραμανλή


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η απώλεια του Περικλή Κοροβέση έριξε βαριά σκιά στον δημόσιο βίο. Ακόμη μια σημαντική προσωπικότητα που αποχωρεί, σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα φαντάζει περισσότερο φτωχή.
Η μεγάλη διαδρομή του Περικλή Κοροβέση έχει αποτιμηθεί από την Ιστορία. Γι’ αυτό και πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος έσπευσε να τον αποχαιρετήσει.

Η (μεγάλη) δοκιμασία της πίστης (μέσα μας)

 Η (μεγάλη) δοκιμασία της πίστης (μέσα μας)
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Οι εικόνες από το Βατικανό συγκλονιστικές. Αυτή την εποχή λίγο περισσότερο. Η Μεγάλη Παρασκευή του Πάσχα των Καθολικών, απόμακρη, μοναχική, περισσότερο συννεφιασμένη μέσα στην ίδια την καρδιά.
Η πλατεία του Αγίου Πέτρου σκοτεινή, με το φως να διστάζει να παρουσιαστεί στις ψυχές των ανθρώπων.
Και ο Πάπας Φραγκίσκος  μπροστά στο δράμα του Θεανθρώπου. Λες και εκατομμύρια μάτια δάκρυζαν μαζί του μπροστά στον Τίμιο Σταυρό.
Η (μεγάλη) δοκιμασία της πίστης. Μέσα μας.