Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Όταν ο Περικλής Κοροβέσης υπερασπίστηκε την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του Κώστα Καραμανλή


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η απώλεια του Περικλή Κοροβέση έριξε βαριά σκιά στον δημόσιο βίο. Ακόμη μια σημαντική προσωπικότητα που αποχωρεί, σε μια εποχή κατά την οποία η Ελλάδα φαντάζει περισσότερο φτωχή.
Η μεγάλη διαδρομή του Περικλή Κοροβέση έχει αποτιμηθεί από την Ιστορία. Γι’ αυτό και πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος έσπευσε να τον αποχαιρετήσει.

Έχει αξία λοιπόν να σημειώσουμε μια στιγμή ξεχωριστής σημειολογίας, την 3η του Σεπτέμβρη του 2011, ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, όταν με άρθρο του στην εμβληματική “Ελευθεροτυπία”, ο Περικλής Κοροβέσης, κόντρα στο ρεύμα του κανιβαλισμού από την τότε κατεστημένη εξουσία και τα ΜΜΕ, είχε σπεύσει να αναγνωρίσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια του Κώστα Καραμανλή. Και να τον υπερασπιστεί απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν.
Ο Περικλής Κοροβέσης άλλωστε γνώριζε να αποδίδει δίκαιες κρίσεις. Και για τον Κώστα Καραμανλή, είχε γράψει ότι αποχώρησε με αξιοπρέπεια από την εξουσία, αναφερόμενος και στο παρασκήνιο… πρεσβειών και άλλων κέντρων, που μετά τις εκλογές του 2007 και ειδικότερα μετά το “ΟΧΙ” στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, δεν έκρυβαν ότι… ασφυκτιούσαν με την παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν, δεν ξέχασε τον Περικλή Κοροβέση. Και είπε το δικό του “αντίο”, με δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
“Ο Περικλής Κοροβέσης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας γενναίος άνθρωπος, ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου”.

ysterografa.gr