Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ντροπιαστικές εικόνες στη Βουλή - Χυδαίες βρισιές από βουλευτές της ΧΑ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή αποτέλεσε καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου ότι η Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία της στη Βουλή, απειλεί, τηλεφωνικά, πολίτες να μην επιχειρήσουν αντιδιαδήλωση, σε εκδήλωση που προετοιμάζει στη Μεσσηνία.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έδωσε τα 3 ακίνητά της στο Δημόσιο


 Συμβόλαιο, με το οποίο εκχωρεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τρία ακίνητα που κατέχει και της καταλογίζεται ότι απέκτησε με «παράνομο χρήμα» του πατέρα της, προσκόμισε σήμερα στο δικαστήριο η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Σαμαράς: Ευχαριστώ από καρδιάς τους Έλληνες εφοπλιστές

ÕÐ. ÍÁÕÔÉËÉÁÓ ÔÅËÅÔÇ ÄÙÑÅÁÓ ÐÅÑÉÐÏËÉÊÙÍ ÓÊÁÖÙÍ ÅÉÄÉÊÙÍ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÓÁÌÁÑÁÓ Á.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπέγραψαν συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο, με το οποίο επισφραγίζεται η επιθυμία της Ναυτιλιακής Κοινότητας να συνδράμει, σε ορίζοντα τριετίας, στην Εθνική Προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας της χώρας.
Κατά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε:

Σόιμπλε: Υπό όρους νέα βοήθεια στην Ελλάδα το 2014

stoursoimple
Πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, αν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εξακολουθεί να χρειάζεται στήριξη όταν τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Φιλική “τεσσάρα” στον Ολυμπιακό από τη Φράιμπουργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2013-2014  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ  (ΦΙΛΙΚΟ)
Τραγικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, ειδικότερα στο πρώτο μισάωρο όταν και δέχτηκε 3 γκολ από τους Γερμανούς της Φράιμπουργκ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, πετυχαίνοντας 2 τέρματα ( Τάτος, Ολαϊτάν), ωστόσο οι αδυναμίες στην άμυνα ήταν φανερές.

Η γερμανική ομάδα ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι, και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα από τα αριστερά η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Μεχμεντί, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι Γερμανοί με το συνεχές πρέσινγκ δυσκόλευαν συνεχώς την ανάπτυξη των "ερυθρολεύκων". Στο 16' η Φράιμπουργκ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σμιντ να εκτελεί από κοντά τον Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός έδειχνε να τα έχει χαμένα, με τη Φράιμπουργκ να εκμεταλλεύεται ένα ακόμα αμυντικό κενό των "ερυθρολεύκων" με τον Μεχμεντί να "κρεμάει" το Μέγιερι, στέλνοντας τον Μήτρογλου για τρίτη φορά στη σέντρα.
Μετά το 3-0 η Φράιμπουργκ έδωσε χώρο στους πρωταθλητές Ελλάδος οι οποίοι απείλησαν στο 23' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας (έδιωξε Ζβόλοφ),το σουτ του Τσόρι στο 26' που πέρασε έξω ενώ στο 30' το σουτ του Μανιάτη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Γερμανών.
Στο 40' ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει , με τον Μήτρογλου να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζβόλοφ να προλαβαίνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γράμμη.

Στο 47' ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ. Οι Γερμανοί αμυντικοί γύρισαν την μπάλα πίσω στον Μπατς (αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Ζβόλοφ), εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Τάτος "τσίμπησε" την μπάλα, στέλνοντας τη στα δίχτυα για το 3-1.
Μετά το γκολ οι "ερυθρόλευκοι" αναθάρρησαν χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 50' με τον Διαμαντάκο, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί την εστία του Μπατς, ωστόσο πότε η ατυχία, πότε ο αντίπαλος τερματοφύλακας στέρησαν από τους "ερυθρόλευκους" την επίτευξη του 2ου γκολ που θα τους έβαζε δυναμικά στο παιχνίδι.
Στο 71' η Φράιμπουργκ σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο Τσουκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Κάρολ (ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Μέγιερι) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1.
Λίγο μετά το γκολ της Φράιμπουργκ ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να σκοράρει, με τον Ολαϊτάν να πλασάρει σε κενή εστία έπειτα από ασθενή απόκτρουση του Μπατς σε σουτ του Φετφατζίδη.
Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για να μειώσει κι άλλο το σκορ, με τους Ιμπαγάσα και Φετφατζίδη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου: Μέγκιερι, Μανωλάς, Κοντρέρας (Αβραάμ 33'), Χολέμπας, Σαλίνο, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης (Τάτος 33'), Τσόρι, Μήτρογλου, Φουστέρ (Γκρέκο 33').
Στο δευτερο ημίχρονο ο Μίτσελ παρέταξε τους Κάρολ, Σιόβας, Λυκογιάννης (Καραγκούνης 70'), Παπάζογλου, Μασάντο, Ντε Βινσέντι, Βάις, Διαμαντάκος (Ολαϊτάν 70'), Τάτο, Γκρέκο, Αβραάμ (Σιώπης 70')

ΤΑΙΠΕΔ: Προς πώληση τα λιμάνια Χίου και Πύλου

limani
Ξεκινούν αύριο δύο δημόσιοι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου, καθώς και της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Πύλου.
Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια αξιοποίησης 46 τουριστικών λιμένων της χώρας, μέσω παραχωρήσεων (μακροχρόνιες μισθώσεις). Και αυτό, επισημαίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να αναβαθμιστεί ουσιαστικά η εθνική τουριστική υποδομή και ιδιαίτερα ο θαλάσσιος τουρισμός.

Απορρίφθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή στην ΕΡΤ

ÅÊËÏÃÇ ÐÏÑÅÄÑÅÉÏÕ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)
Απορρίφθηκε με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.
Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Χατζημαρκάκης: Το κατοχικό δάνειο στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

xatzimarkakis
Την επένδυση του χρέους της Γερμανίας από το κατοχικό δάνειο είτε πλήρως, είτε εν μέρει στο «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην επιστολή του ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος για το θέμα και επισημαίνει ότι «η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να κλείσει τουλάχιστον το θέμα του κατοχικού δανείου», καθώς, όπως εκτιμά, «όλοι έχουν επίγνωση ότι αν δεν πραγματοποιηθεί αποπληρωμή, το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει».
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής αναγνωρίζει την σημερινή συγκυρία ως ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. «Υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης λύσης, η οποία και θα συμβάλει στη βελτίωση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων, στην ιστορική δικαίωση του ελληνικού λαού και στην ανάταξη της χώρας», τονίζει.

Ο Σόιμπλε, όσα είπε και… όσα εννοούσε

Antonis-Samaras-Wolfgang-Schaeuble
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Η διαδρομή ζωής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκαλύπτει έναν πολιτικό που γνωρίζει, κατανοεί και εν πολλοίς χειραγωγεί τη δύναμη των λέξεων. Είναι έτσι εξαιρετικά προσεκτικός σε όσα λέει, όσα δεν λέει, και όσα προκύπτουν από μια προσεκτική ανάγνωση της αλληλουχίας των σκέψεών του.
Μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σήκωσε το γάντι και άνοιξε την “απαγορευμένη συζήτηση”. Αναφέρθηκε δηλαδή στο φημολογούμενο νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, που χρονικά προσδιορίζεται για τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014 (μαζί με την ολοκλήρωση της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. και… τις ευρωεκλογές), και ποιοτικά θα αφορά το ελληνικό χρέος που έχει στα χέρια του ο δημόσιος τομέας της Ευρώπης. Κυβερνήσεις όπως η γερμανική δηλαδή, που φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ότι θα συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη. Ειδικά δυο μήνες πριν από κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.
Τι είπε λοιπόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; “Μην συνεχίζετε τη συζήτηση για νέο “κούρεμα”. Δεν είναι προς όφελός σας”, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εστιάζοντας την επιχειρηματολογία του στο θέμα της αξιοπιστίας που θα πρέπει να δείχνει η Ελλάδα έναντι των εταίρων και δανειστών της, αλλά και την ίδια στιγμή… σκανδαλίζοντας τις αγορές, μιας και άφησε να εννοηθεί ότι το όποιο “κούρεμα” θα αφορούσε (και πάλι) τον ιδιωτικό τομέα. Όπως την πρώτη φορά.
Φυσικά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει “πολιτικό ον”. Δεν έφτασε ως εδώ θυσιάζοντας την εποχική στρατηγική για χάρη της… αλήθειας και της πραγματικότητας. Δυο μήνες πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη της νέας Μπούντεσταγκ, όχι μόνο δεν θα παραδεχθεί ότι… έρχεται “κούρεμα” που θα πονέσει τους Γερμανούς φορολογουμένους, αλλά θα τολμήσει να τα βάλει ευθέως με την… κοινή λογική. Στέλνοντας παράλληλα τα συνήθη μηνύματα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Εκεί από όπου θα ξεκινήσει για να έρθει στην Ελλάδα ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου. Την Κυριακή. Σε μια πρωτοφανούς σημειολογίας επίσκεψη στην Αθήνα της κρίσης. Για να θυμίσει πως… στην από εκεί πλευρά του Ατλαντικού βλέπουν την κρίση διαφορετικά. Ίσως επειδή από την κρίση, από την οποία κερδίζει η Γερμανία, χάνει ακόμη και η χώρα που την προκάλεσε. Δηλαδή η υπερδύναμη που έχει… ταχυδρομικό κώδικα στην Ουάσινγκτον.
ysterografa.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ


Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στην οποία επισημαίνει την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει ποινές σε όσους έχουν απρεπή συμπεριφορά και περιφρονούν το Σύνταγμα και τους πολιτειακούς θεσμούς.

 Επισυνάπτεται η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες κατέδειξαν ότι η συμπεριφορά και οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων συναδέλφων εκθέτουν το σύνολο της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Είναι πλέον φανερό ότι πρόσωπα και πολιτικές ομάδες προβαίνουν συστηματικά σε οργανωμένες αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές πράξεις για να προκαλούν το κοινοβούλιο και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη.
 Το πρόσφατο παράδειγμα της αμφισβήτησης από βουλευτή ακόμα και της αποκατάστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας, που οδήγησε στο Σύνταγμα του 1974, συνιστά ύβρη για το δημοκρατικό πολίτευμα. Παραβιάζει δε ευθέως το άρθρο 77 (παράγραφος 4) του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο ορίζει ως ανάρμοστη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων, την απρεπή συμπεριφορά και την καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.
Η οργανωμένη και επαναλαμβανόμενη μεθόδευση αυτών των ακραίων στοιχείων οδηγεί στον ευτελισμό της Βουλής, των διαδικασιών και συζητήσεων εντός της αιθούσης του Κοινοβουλίου, ενισχύει δε την εικόνα απαξίωσης του πολιτικού κόσμου στο σύνολο του και, πάνω απ’ όλα, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού.
Η μόνη πλέον αντίδραση, κύριε Πρόεδρε, είναι η εφαρμογή με ακρίβεια και αυστηρότητα του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά. Άλλωστε, η χυδαιότητα και οι προσβλητικές τοποθετήσεις από ορισμένους – ελάχιστους ευτυχώς – συναδέλφους κατά το τελευταίο τριήμερο αδικούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους με αξιοπρέπεια, πολιτικό ήθος και επιμέλεια. Γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι η χρήση των αυστηρών διατάξεων του Κανονισμού δεν αποτελεί ακόμα στοιχείο της ιστορικής παράδοσης της Βουλής. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος πλέον για να μπει φραγμός στα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά σχέδια ακραίων, περιθωριακών και ασεβών προς το πολίτευμα συναδέλφων.
Είμαι βεβαία ότι το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, με το κύρος και την εμπειρία που διαθέτει, θα πράξει τα δέοντα.

 Με τιμή,
Ντόρα Μπακογιάννη

Η ΠΡΟΒΑ της Ιωάννας Καρατζαφέρη


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ Η ΠΡΟΒΑ της Ιωάννας Καρατζαφέρη Προς τι το ξάφνιασμα; Σε μερικά χρόνια θα μετράμε δυο αιώνες μετά το 1821. Από τα διαβάσματα και τις εμπειρίες μου είχα διαμορφώσει την εντύπωση ότι οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας τη θεωρούσαν πάντα χωράφι τους. Έτσι, ο πρωθυπουργός της παρούσας κυβέρνησης, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποφάσισε ότι η ΕΡΤ είναι ένα κομμάτι αυτού του χωραφιού, που μπορεί να το νοικιάσει, να το πουλήσει, να το αφήσει χέρσο, ή οτιδήποτε άλλο. Εξάλλου, υπάρχει η κοινή έκφραση: δικό μου είναι και το κάνω ό,τι θέλω. Βάζω φωτιά και το καίω. Από την Τρίτη 12 Ιουνίου, μπορεί να ονομαστεί Μαύρη Τρίτη, θυμάμαι διαρκώς τον Πολ Νορ (δυο φορές στερημένο από την ελληνική του ιθαγένεια, την πρώτη φορά από τη δικτατορία του Μεταξά το 1936 και τη δεύτερη από τη στρατιωτική χούντα τον Απρίλη του 1967), σατιρικό ποιητή, θεατρικό συγγραφέα, συνεργάτη της Μαρίκας Κοτοπούλη και του Σπύρου Σκούρα, σύντροφος της ζωής του οποίου υπήρξε η ηθοποιός Αλίκη, κόρη της Κυβέλης. Η 21η Απριλίου 1967 με είχε βρει στην Αθήνα. Στο σπίτι οι δικοί μου είχαν καλεσμένους φίλους. Έφυγαν τα μεσάνυχτα ευχόμενοι να ξανασυναντηθούμε σύντομα. Μια ώρα αργότερα χτύπησε το τηλέφωνο. Οι φίλοι μάς ειδοποιούσαν ότι στους δρόμους της Αθήνας κυλούσαν τανκς και περιπολούσαν ένοπλοι στρατιώτες, αλλά πριν τελειώσει η συνδιάλεξη και μας πουν περισσότερα, το τηλέφωνο βουβάθηκε. Θυμάμαι επίσης τον άνδρα της αδελφής μου που έτρεξε στην κρεβατοκάμαρά τους, έπεσε διαγώνια στο κρεβάτι, έκρυψε το πρόσωπό του στα χέρια του και κλαίγοντας έλεγε «έγινε δικτατορία, σκότωσαν τη δημοκρατία». Η μαμά μας είχε παγώσει στην καρέκλα, δίνοντάς μας εντολή να διαφυλάξουμε τον εγγονό της, μαθητή του δημοτικού. Η αδελφή μου, κίτρινη, μέσα σε μια απρόβλεπτη και θαμπή ατμόσφαιρα, προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία της. Ύστερα από τα γεγονότα στο Ισραήλ, στις 6 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, έφυγα για τη Νέα Υόρκη. Από τότε και μετά συναντούσα, σχεδόν καθημερινά, τον Πολ Νορ και την Αλίκη. Ανάμεσα στις συζητήσεις μας για την Ελλάδα, τις φυλακές και τις εξορίες, υπήρχε πάντα και κάποια για το βιβλίο, το θέατρο, τον κινηματογράφο, ή κάτι παρόμοιο. Τυχαία, είχαν κατέβει ένα ή δυο έργα στο Μπρόντγουεϊ, ύστερα από πολύ λίγες παραστάσεις, και τον είχα ρωτήσει: πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ο σκηνοθέτης, οι πρωταγωνιστές, όλοι, τέλος πάντων, οι συντελεστές δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι το θέατρο θα έκλεινε; «Όχι, γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση του κοινού». «Δηλαδή;» «Ο λαός ξέρει», μου απάντησε, κάπως τελεσίδικα. Τον κοίταξα δύσπιστα. «Κάποτε τα κατεβάζουν και οι ίδιοι οι χρηματοδότες. Απλώς κάνουν μια πρόβα να δουν αν τους συμφέρει. Αλλά αυτοί δε θέλουν να παραδεχτούν ότι ο λαός ξέρει». Μου ακούγονταν μπερδεμένα. Μετά το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ, που σήμαινε πένθος για μια απώλεια που είχε εκτελέσει η κυβέρνηση, παρακολουθούσα στο διαδίκτυο αυτά που συνέβαιναν μέρα και νύχτα στο προαύλιο, τη στήριξη λαού και καλλιτεχνών προς τους εργαζόμενους. Παραμερίζοντας το μαύρο παρακολούθησα το σχηματισμό και την ορκωμοσία της ανασχηματισμένης κυβέρνησης και άκουσα –δεν πίστευα στ’ αυτιά μου– και διάβασα –δεν πίστευα στα μάτια μου– μια τσιριχτή φωνή που έλεγε: αν χρειαστεί να κλείσω τα νοσοκομεία, θα τα κλείσω. Τα μάτια μου και τα αυτιά μου είναι δικά μου από τη γέννησή μου, και θα είναι μέχρι να πεθάνω, όταν θα κλείσουν φυσιολογικά, είπα και σηκώθηκα να κλείσω τα παράθυρα να μη μας ακούσουν και οι ξένοι. Αλλά και να άκουγαν, τι θα καταλάβαιναν; Μα δικά του είναι; αναρωτήθηκα, εννοώντας τον καινούργιο υπουργό ασθενείας ως ιδιοκτήτη. Και δικά του να είναι, απάντησα σ’ εμένα, η κυβέρνηση δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της ιδιοκτησίας. Ποιανού είναι, τέλος πάντων, η ΕΡΤ και τα νοσοκομεία; Πλησίασα τα ράφια με τα βιβλία και έψαξα για κάποιο που είχε σχέση με την ιδιοκτησία. Υπήρχαν πολλές: εθνική, κρατική, δημοτική, νομαρχιακή, κληρονομική, ατομική, θεμιτή, αθέμιτη, ολική, μερική, εξ ημισείας, ή πολλαπλών ιδιοκτητών, θανόντων και επιζώντων, κατοχυρωμένη, αμφισβητούμενη, αδιαμφισβήτητη, φορολογούμενη, αφορολόγητη, απαλλασσόμενη κατ’ επιλογήν, και διάφορες άλλες σε νομικές ιδιομορφίες ιδιοκτησίας. Έκλεισα τα βιβλία και άρχισα να αναρωτιέμαι, τι να είναι άραγε το Μέγαρο Μουσικής, που μου έχει χαρίσει, καθώς και σε δεκάδες χιλιάδες άλλους ακροατές/θεατές, τόσες συγκινήσεις και απολαύσεις, ακουστικές και οπτικές, μου έφερε τόσο κοντά μεγάλους μαέστρους, παγκόσμια γνωστές ορχήστρες, λυρικούς και χορωδίες, όπερες και μπαλέτα; Πόσο πολλά έμαθα μέσα από τα προγράμματά τους. Κι αν ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της φτωχιάς, ξεπεσμένης νέας Ελλάδας μιμηθεί το συνάδελφό του των ασθενειών και πει «δικό μου είναι και το κάνω ό,τι θέλω»; Άρχισα να στριφογυρίζω τα δάχτυλά μου, σημείο αμηχανίας και νευρικότητας, και να περιφέρομαι από το ένα δωμάτιο στο άλλο, ενώ έτρεχαν, προτού προλάβουν να γίνουν ερινύες, τρελές σκέψεις. Και η πιο εφιαλτική ήταν: Αν στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που είναι ένα κομμάτι από το χωράφι ΕΛΛΑΣ, γίνει μια άλλη πρόβα και μετά πέσει μια μαύρη αυλαία, τι θα γίνει στην Αγίου Κωνσταντίνου; Αλλά δεν ήξερα, ούτε τώρα ξέρω, σε ποιον ανήκει το Εθνικό Θέατρο.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Έργο αναγκαίο για τη δημόσια υγεία και την εξοικονόμηση υδάτων και πόρων η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Μεγαλόπολης

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13ff18679032b0cb&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hj9vibtj1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374171087097&sads=MRrpjZ5DYmwHOe1w0gz5HdcSNck
 
Ακόμα ένα σημαντικό έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στο Δήμο Μεγαλόπολης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Ύδρευση Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεγαλόπολης» την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Στο 1ο συνέδριο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Λυδίας Καβάλας, παρευρέθη ως αντιπρόσωπος του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Λούκας Λουκάς.
Ο κ. Λούκας Λουκάς, πέραν της εξαιρετικής παρουσίασης των ιαματικών πηγών του Δήμου, τόνισε στο συνέδριο ότι στην Πελοπόννησο από τις 8 Λουτροπόλεις, μόνο το Λουτράκι έχει πλήρη φάκελο αλλά και τα αντίστοιχα ΦΕΚ της επίσημης Λουτρόπολης, όπως ορίζει ο νόμος.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι ενώ το σύνολο των Λουτροπόλεων της Ελλάδας είναι 119, μόνο οι 53 αποτελούν μέλη του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών, με μόλις τις 15 από αυτές να κατέχουν επίσημο σήμα Λουτρόπολης, καθώς οι υπόλοιπες δεν διαθέτουν ολοκληρωμένο φάκελο.
Αυτή η πρώτη προσπάθεια συντονισμού των Δήμων της Ελλάδας, οι οποίοι διαθέτουν ιαματικές πηγές, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσα από την αξιοποίηση, την ανάδειξη αλλά και την προώθησή τους, ως κομμάτι του τουριστικού προϊόντος μέσω του ΕΟΤ, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια.