Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Σόιμπλε: Υπό όρους νέα βοήθεια στην Ελλάδα το 2014

stoursoimple
Πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, αν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και εξακολουθεί να χρειάζεται στήριξη όταν τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Αν η Ελλάδα (προς το τέλος του 2014) έχει εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε μπορούμε να ζητήσουμε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων υπέρ της Αθήνας, αν αυτό είναι απαραίτητο» ανέφερε συγκεκριμένα ο Σόιμπλε
Πρόσθεσε πως η συμβουλή του είναι «όλοι να επικεντρωθούμε σε όσα έχουμε συμφωνήσει, γιατί μόνο εάν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα βήμα βήμα, μπορούμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη και τελικά την ανάπτυξη».
Από τη μεριά του, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως συζητήθηκαν όλα τα θέματα, όπως το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό τομέα.
Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συμφωνίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW.
O Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης. Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία».

ysterografa.gr