Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Φιλική “τεσσάρα” στον Ολυμπιακό από τη Φράιμπουργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2013-2014  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ  (ΦΙΛΙΚΟ)
Τραγικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, ειδικότερα στο πρώτο μισάωρο όταν και δέχτηκε 3 γκολ από τους Γερμανούς της Φράιμπουργκ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, πετυχαίνοντας 2 τέρματα ( Τάτος, Ολαϊτάν), ωστόσο οι αδυναμίες στην άμυνα ήταν φανερές.

Η γερμανική ομάδα ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι, και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα από τα αριστερά η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Μεχμεντί, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι Γερμανοί με το συνεχές πρέσινγκ δυσκόλευαν συνεχώς την ανάπτυξη των "ερυθρολεύκων". Στο 16' η Φράιμπουργκ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Σμιντ να εκτελεί από κοντά τον Μέγιερι.
Ο Ολυμπιακός έδειχνε να τα έχει χαμένα, με τη Φράιμπουργκ να εκμεταλλεύεται ένα ακόμα αμυντικό κενό των "ερυθρολεύκων" με τον Μεχμεντί να "κρεμάει" το Μέγιερι, στέλνοντας τον Μήτρογλου για τρίτη φορά στη σέντρα.
Μετά το 3-0 η Φράιμπουργκ έδωσε χώρο στους πρωταθλητές Ελλάδος οι οποίοι απείλησαν στο 23' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας (έδιωξε Ζβόλοφ),το σουτ του Τσόρι στο 26' που πέρασε έξω ενώ στο 30' το σουτ του Μανιάτη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Γερμανών.
Στο 40' ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει , με τον Μήτρογλου να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζβόλοφ να προλαβαίνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γράμμη.

Στο 47' ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ. Οι Γερμανοί αμυντικοί γύρισαν την μπάλα πίσω στον Μπατς (αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Ζβόλοφ), εκείνος δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Τάτος "τσίμπησε" την μπάλα, στέλνοντας τη στα δίχτυα για το 3-1.
Μετά το γκολ οι "ερυθρόλευκοι" αναθάρρησαν χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 50' με τον Διαμαντάκο, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί την εστία του Μπατς, ωστόσο πότε η ατυχία, πότε ο αντίπαλος τερματοφύλακας στέρησαν από τους "ερυθρόλευκους" την επίτευξη του 2ου γκολ που θα τους έβαζε δυναμικά στο παιχνίδι.
Στο 71' η Φράιμπουργκ σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού ο Τσουκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος κοντρόλ του Κάρολ (ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Μέγιερι) ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1.
Λίγο μετά το γκολ της Φράιμπουργκ ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να σκοράρει, με τον Ολαϊτάν να πλασάρει σε κενή εστία έπειτα από ασθενή απόκτρουση του Μπατς σε σουτ του Φετφατζίδη.
Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για να μειώσει κι άλλο το σκορ, με τους Ιμπαγάσα και Φετφατζίδη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου: Μέγκιερι, Μανωλάς, Κοντρέρας (Αβραάμ 33'), Χολέμπας, Σαλίνο, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης (Τάτος 33'), Τσόρι, Μήτρογλου, Φουστέρ (Γκρέκο 33').
Στο δευτερο ημίχρονο ο Μίτσελ παρέταξε τους Κάρολ, Σιόβας, Λυκογιάννης (Καραγκούνης 70'), Παπάζογλου, Μασάντο, Ντε Βινσέντι, Βάις, Διαμαντάκος (Ολαϊτάν 70'), Τάτο, Γκρέκο, Αβραάμ (Σιώπης 70')