Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Χατζημαρκάκης: Το κατοχικό δάνειο στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

xatzimarkakis
Την επένδυση του χρέους της Γερμανίας από το κατοχικό δάνειο είτε πλήρως, είτε εν μέρει στο «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, προτείνει ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην επιστολή του ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος για το θέμα και επισημαίνει ότι «η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να κλείσει τουλάχιστον το θέμα του κατοχικού δανείου», καθώς, όπως εκτιμά, «όλοι έχουν επίγνωση ότι αν δεν πραγματοποιηθεί αποπληρωμή, το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει».
Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής αναγνωρίζει την σημερινή συγκυρία ως ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. «Υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης λύσης, η οποία και θα συμβάλει στη βελτίωση των γερμανο-ελληνικών σχέσεων, στην ιστορική δικαίωση του ελληνικού λαού και στην ανάταξη της χώρας», τονίζει.