Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Τελειώσατε, κ. Τσίπρα…


Πρωτολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συντάξεις στη Βουλή

Κύριε Τσίπρα, πράγματι, έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Αλλά δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην ιστορία των Μνημονίων. Αλλά μην βιάζεστε -και  εσείς μη βιάζεστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι- διότι φοβάμαι πως αλλιώς θα μπει για εσάς το 2019 και αλλιώς το 2020. Διότι το 2019 θα είναι έτος εκλογών και ο ελληνικός λαός θα σας δώσει την απάντηση και θα σας στείλει εκεί που σας αξίζει, στην αντιπολίτευση. Διότι δεν ξεχνάει αυτά τα οποία του υποσχεθήκατε

Ο Τατσόπουλος «ταπώνει» τον Τσίπρα. «Όταν ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήμουν απολειφάδι»

 
 Σκληρή απάντηση έδωσε μέσω facebook ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος στον πρωθυπουργό, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή τον χαρακτήρισε αποελιφάδι της πολιτικής ζώής.
Στην ανακοίνωσή του ο συγγραφέας τονίζει:

Επίθεση με μπογιές στα γραφεία της ΤΕ του ΚΚΕ στην Κόρινθο


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλει την θρασύδειλη και φασιστική επίθεση με μπογιές στα γραφεία της στην Κόρινθο το βράδυ της Δευτέρας 10/12/18.
Είναι σίγουρο ότι η ύπαρξη, η δράση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ ενοχλεί, γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος. Γι΄ αυτό οι διάφοροι ποντικοί που επί της ουσίας υπερασπίζονται και υπηρετούν το σύστημα βγαίνουν τη νύχτα από τις τρύπες τους και κάνουν τέτοιες ενέργειες. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν εμπόδιο στη δράση μας.
Το Κόμμα μας φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια ηρωικής πάλης και δράσης του! Σήμερα, έναν αιώνα μετά, οι κομμουνιστές μπορούμε να κοιτάμε περήφανοι την εργατική τάξη, όλο το λαό στα μάτια, γιατί το Κόμμα μας όλα αυτά τα

Πέτρος Τατούλης «Ανοίγουμε μαζί με τους πολίτες νέου δρόμους για την Πελοπόννησο και τη χώρα»



«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει για το σήμερα και το αύριο των Πελοποννησίων πολιτών. Συνεχίζουμε να εντατικοποιούμε την προσπάθειά μας σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προσφέροντας ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, υπογραμμίζοντας «βασικοί μας συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια είναι πρώτα και κύρια οι Πελοποννήσιοι πολίτες. Στην εμπιστοσύνη τους

ΝΔ: Αυτοί είναι οι 29 φόροι που επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/nd-nea-dimokratia-500.jpg
Πρωταθλήτρια στην υπερφορολόγηση κατέστησε την Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Αναλυτικά αναφέρουν:

«Τελειωσατε, καταλαβετε το» Σκληρή κόντρα στην Βουλή: Τσίπρας: Ψηφίστε τα μέτρα – Μητσοτάκης: Ανταλλάξατε Σκοπιανό με συντάξεις

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/tsipras-mitsotakis-vouli-500.jpg
Σκληρή ήταν η κόντρα που είχαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκςη στην Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την ακύρωση της περικοπής στις συντάξεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε αναπάντητη. Ο πρωθυπουργός είπε για τα θετικά μέτρα ότι «δεν είναι δώρα αλλά αναγκαίες ανάσες».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Πόσοι είναι οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν και ποιοι αποτελούν την οργανωτική επιτροπή

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ΝΔ προς το 12ο Συνέδριό της, την κορυφαία πολιτική διαδικασία της παράταξης. Στο συνέδριο της ΝΔ, περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα βρίσκονται στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από όλη τη χώρα και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου.
-1.000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις 3.257 προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι» (έγγραφο)


Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία για την πρόσληψη 3.257 υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Με την συγκεκριμένη τροπολογία συστήνονται οι μόνιμες θέσεις στις αντίστοιχες

Και ψέματα… Ρωσίας για το ευρώ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Προφανώς δεν έχει πλέον νόημα να αναφερόμαστε στα ψέματα Τσίπρα.

Αλλά όταν ο κ. Τσίπρας (στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών της 8ης Δεκεμβρίου, με αφορμή της επίσκεψή του στη Μόσχα) υποστηρίζει πως ούτε του πέρασε ποτέ από το μυαλό να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, τότε ο πειρασμός είναι μεγάλος.

Αναφερόμενος στον «χαρακτήρα» που είχαν οι δύο πρώτες του επισκέψεις (στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη) το 2015, είπε ότι σκοπός του ήταν η…

Η συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη


Συνέντευξη τύπου παραχωρεί σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΤΗΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ...και έπονται απαντήσεις.

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι κ.κ. Γιώργος Κυριακόπουλος , Πάνος Τσιλίδης  και Σπύρος Καραβάς απαντούν άρθρο του κ. Γρηγόρη Κλαδούχου   με τίτλο "ΤΗΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΕΜΠΝΕΕΙ «ΠΟΙΗΤΕΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ"που δημοσιεύτηκε στους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος με ανάρτησή του στο FB. αναφέρει τα ακόλουθα:
"Αγαπητέ κ. Γρηγόρη Κλαδουχε, επειδή αναφερθήκατε ονομαστικά σε εμάς που προσπαθούμε ενεργά να δραστηριοποιηθούμε για να ανοίξουμε τον έτοιμο και χωρίς κανένα πρόβλημα στο

Ο Μητσοτάκης… ξεκαθάρισε το τοπίο για Ποτάμι και Σταύρο Θεοδωράκη


Τοποθετήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κ. Χατζηδάκη «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;»

Α. Εισαγωγική τοποθέτηση

Θυμάμαι καλά συνομιλίες που είχα με τον  Κωστή το 2006, αρχές του 2007, όταν σκεφτόταν σοβαρά τη μετάβαση του από την Ευρωβουλή στην εθνική πολιτική σκηνή. Την δυσκολία με την οποία ο ίδιος τότε αντιμετώπιζε αυτό το εγχείρημα,

Η Τερέζα Μέι ως… το πρόβλημα. Όχι… η λύση του προβλήματος


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η κορύφωση του δράματος του Brexit για τη Μεγάλη Βρετανία, συνέπεσε με την κορύφωση της… τραγωδίας της Τερέζα Μέι.
Η θλιβερή εικόνα της σημερινής ενοίκου του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ στη Βουλή, και η απόφασή της να αναβάλλει την ψηφοφορία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθαν να επιδειώσουν την εικόνα της. Και να πολλαπλασιάσουν την αμφισβήτησή της.
Πολλοί λίγοι πιστεύουν ότι, μια “εκστρατεία γοητείας” της Τερέζα Μέι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα αλλάξει την κατάσταση υπέρ του Λονδίνου.
Στον καθρέφτη της πρωθυπουργικής κατοικίας της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι βλέπει τον εαυτό της ως το πρόβλημα μιας σπουδαίας χώρας. Όχι ως… τη λύση του προβλήματος.

ysterografa.gr

Τα “κίτρινα γιλέκα”… έσπρωξαν τον Μακρόν στον λαϊκισμό


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το… παιδί των τραπεζών, έγινε μέσα σε ένα βράδυ, από τεχνοκράτης… λαϊκιστής.
Η εξέγερση των “κίτρινων γιλέκων” είχε τα άμεσα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.
Με το νυχτερινό διάγγελμά του, ο Εμμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε

Λίβερπουλ – Νάπολι: Ο νικητής του Ανφιλντ παρέα με τ’αστέρια!

Ο Αποσταλμένος των ¨ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" στο Λονδίνο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΛΟΣ μεταδίδει.


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γυαλιά ηλίου, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητεςΛίβερπουλ vs Νάπολι και τα βλέμματα στραμμένα στο Ανφιλντ. Ο νικητής συνεχίζει στ’ αστέρια και ο χαμένος… χάνεται! Θα συνεχίσουν οι Κόκκινοι την τρελή πορεία και στο Champions League;
Το Άνφιλντ είναι έτοιμο να ζήσει μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, με τη Νάπολι στο Champions League. Μία μακρινή ανάμνηση είναι η νίκη με 2-0 της Λίβερπουλ με τη Ρόμα το 2002 όπου εξασφάλισε την πρόκριση των Reds στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά και ήταν ξεχωριστή, καθώς