Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Τελειώσατε, κ. Τσίπρα…


Πρωτολογία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συντάξεις στη Βουλή

Κύριε Τσίπρα, πράγματι, έπεσα έξω στις προβλέψεις μου. Αλλά δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε που είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός στην ιστορία των Μνημονίων. Αλλά μην βιάζεστε -και  εσείς μη βιάζεστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι- διότι φοβάμαι πως αλλιώς θα μπει για εσάς το 2019 και αλλιώς το 2020. Διότι το 2019 θα είναι έτος εκλογών και ο ελληνικός λαός θα σας δώσει την απάντηση και θα σας στείλει εκεί που σας αξίζει, στην αντιπολίτευση. Διότι δεν ξεχνάει αυτά τα οποία του υποσχεθήκατε
και όλα αυτά τα οποία κάνατε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κυβερνάτε.
Είμαστε, εδώ, σήμερα, γιατί ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία. Ξέρει ότι για να επιχειρήσει να το κάνει αυτό, πρέπει να μην υπάρχει αντίλογος. Πώς μας το είχατε πει κ. Τσίπρα, ότι θα υποστούμε το «μαρτύριο της σταγόνας» έτσι δεν είναι; Θα κάνετε, λοιπόν, λίγη υπομονή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  διότι σήμερα, κ. Τσίπρα, θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας, της πραγματικότητας που εσείς δημιουργήσατε για τους Έλληνες πολίτες. Μια αλήθεια που η κοινωνία την έχει βιώσει στο πετσί της. Και πλησιάζει η ώρα που θα σας στείλει το δικό της λογαριασμό.
Διότι μετά από τέσσερα χρόνια πράγματι, η κοινωνία ξέρει. Μετά από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε εκλογικό κύκλο. Είτε το θέλετε είτε όχι, το 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες. Εκτός αν πιστέψετε πραγματικά ή αν πιστέψουν οι πολίτες ότι είστε Πρωθυπουργός μόνο 100 ημερών, όπως μας δηλώσατε πρόσφατα. Τώρα έχετε «καθαρό βλέμμα» ενώ πριν είχατε «αυταπάτες». Αντίθετα, είναι οι πολίτες που βλέπουν καθαρά ότι όλη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη.
Μιλάτε, κύριε Τσίπρα, πολύ τελευταία, σας βλέπω πολύ δραστήριο. Αλλά μιας και βρισκόμαστε σήμερα στη Βουλή δεν μας είπατε τίποτα τώρα τελευταία για το Σκοπιανό. Έχετε καταπιεί τη φωνή σας –το ίδιο δε, ισχύει  για τον κ. Καμμένο. Έχετε να μας πείτε κάτι κ. Τσίπρα για όσα πρόσφατα μας είπε ο κ. Ζάεφ για «Μακεδόνες του Αιγαίου», για «Μακεδόνες» της Ελλάδος και για τα «μακεδονικά» τα οποία πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας; Ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει και διαφημίζει τη συμφωνία, ενώ εσείς, όλοι εσείς, έχετε καταπιεί το αμίλητο νερό. Γιατί πολύ απλά, ο κ. Ζάεφ,  κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν: “Μακεδονική γλώσσα” και “Μακεδονική εθνότητα”.
Εκεί που επί είκοσι επτά χρόνια έξι Πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς- έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι. Και όταν ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος αλλά και Υπουργοί σας, όπως ο κ. Σκουρλέτης, αναρωτιέται αν συμφωνούμε με το σύνθημα «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» του απαντάμε: όχι, δεν συμφωνούμε. Μόνοι σας το κάνατε το παζάρι. Και φέρετε ακέραια την ευθύνη. Οι υπόλοιποι που συμμετέχουμε στη δημοκρατία δεν έχουμε καμία ευθύνη γι΄αυτά τα οποία εσείς διαπραγματευτήκατε. Αντίθετα χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία που η δημοκρατία μας διαθέτει για να σας αποτρέψουμε. Και αν αύριο η χώρα βρεθεί να διαχειρίζεται πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας, σίγουρα δεν θα φταίνε τα κόμματα και οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι σε αυτή τη συμφωνία. Γιατί ακόμα και η Βουλγαρία, που αναγνωρίζει τα Σκόπια με το Συνταγματικό τους όνομα, δεν αναγνωρίζει κ. Τσίπρα, “Μακεδονική γλώσσα” και “Μακεδονική εθνότητα”. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι εκεί ακριβώς κρύβεται η ουσία του Μακεδονικού αλυτρωτισμού.
Δεν είναι όμως μόνο τα εξωτερικά. Πάσχετε και από γενική αφωνία. Περιμένουμε, π.χ., να μας πείτε μια κουβέντα για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ στο οποίο κάθε μέρα προστίθεται κι ένα όνομα στη λίστα των εμπλεκομένων. Αλλά και εκεί  φαίνεται ότι έχετε καταπιεί τη μιλιά σας. Όσο για την ερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, την προγραμματίσατε για τις 21 Δεκεμβρίου – ο λόγος είναι, νομίζω, αυτονόητος. Κάνετε ό,τι μπορείτε ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να είναι στραμμένη αλλού. Μην ανησυχείτε όμως. Το κουβάρι αυτής της σκοτεινής υπόθεσης μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες εβδομάδες.
Κύριες και Κύριοι Συνάδελφοι, κ.  Τσίπρα,
Πιστεύω ότι οι πολίτες παρακολουθούν με καγχασμό το τελευταίο παραμύθι από το ατέλειωτο ρεπερτόριο των ψεμάτων σας. Ότι, δηλαδή, στην ουσία κυβερνάτε κάτι παραπάνω από 100 μέρες. Ότι για εσάς το ρολόι τρέχει από την ημέρα που δήθεν βγάλατε τη χώρα από τα μνημόνια, από την 21η Αυγούστου του 2018. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πιο σκληρή. Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία. 1.417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα. Οι πολίτες, τις μετρούν μία-μία, αυτό είναι το πρόβλημα, όχι εμείς. Οι πολίτες γνωρίζουν κ. Τσίπρα ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις και ότι τους φτωχοποιήσατε με την πολιτική σας. Γνωρίζουν ότι βάλατε την οικονομία σε ύφεση και ότι κάνατε δημοσιονομική πολιτική με υπερφορολόγηση. Πήρατε τόσα πολλά από πάρα πολλούς, για να δώσετε πολύ λίγα σε πολύ λίγους. Και, σήμερα, ξαναφορέσατε, τη μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου για να μοιράσετε ένα φιλοδώρημα -από πού, άραγε; Από το δικό τους εισόδημα; Που τόσο καιρό υφαρπάζετε; Με θράσος, με θράσος πράγματι, κ. Τσίπρα, διαλαλείτε και σήμερα ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις, όταν εσείς υπογράψατε και ψηφίσατε τη μείωσή τους. Εσείς υπογράψατε τη μείωση των συντάξεων, όχι εμείς, κ. Τσίπρα. Τα έχετε μπλέξει λίγο. Θα πρέπει να σας διαφωτίσω για το τι πραγματικά συνέβη σε αυτήν την αίθουσα. Ενώ, προηγουμένως μάλιστα έχετε κόψει όλες τις νέες συντάξεις και έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες. Θα πάρετε, λοιπόν, σήμερα, τον πραγματικό  λογαριασμό με τον οποίο χρεώσατε τον Έλληνα πολίτη τα τελευταία 4 χρόνια. Διότι με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό στην εθνική πληγή του Σκοπιανού.
Θα σας πω, κ. Τσίπρα, αυτό το οποίο συζητούν μεταξύ τους, πια, όλοι οι πολίτες: ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο, κ. Τσίπρα, με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Στις Πρέσπες, όπου εκχωρήσατε τη “μακεδονική γλώσσα” και τη “μακεδονική εθνότητα”, και στην Ιθάκη  όπου σκηνοθετήσατε την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια. Μόνο που έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας. Εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Να σας πω και αυτά που λένε στις Βρυξέλλες πίσω από τις πλάτες σας κ. Τσίπρα; Ότι κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα για την εξουσία. Ολα τα δώσατε. Και με κομπασμό ισχυρίζεστε σήμερα ότι θα φέρνετε εδώ «γουλιά-γουλιά» το ποτήρι των δήθεν μέτρων ανακούφισης. Όταν πνίγετε καθημερινά τους Έλληνες στο χείμαρρο των φόρων και των περικοπών που εσείς επιβάλατε.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το μέτρο της κυβερνητικής πολιτικής είναι πάντα η ίδια η πραγματικότητα. Πάρτε τον μύθο της δήθεν «καθαρής εξόδου». Η Ελλάδα παραμένει ακόμα εκτός αγορών –κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες που έζησαν Μνημόνια και επανήλθαν στην κανονικότητα. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε ένα φύλλο πορείας για τα δημοσιονομικά το οποίο δυστυχώς για τη χώρα είναι γραμμένο σε μάρμαρο. Με στυγερές δεσμεύσεις, με υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα και -να μην το ξεχνάμε- με όλο τον δημόσιο πλούτο της χώρας ως ενέχυρο. Όλα αυτά, με βάση τις δικές σας δεσμεύσεις θα ισχύσουν για δεκαετίες. Αυτό είναι το  άτυπο τέταρτο Μνημόνιο για το οποίο σας μιλάμε.
Την ίδια ώρα, στη σκιά αυτών των Μνημονίων, πάτε να στήσετε μια πελατειακή παράγκα στο Δημόσιο. Γιατί εκεί πάει ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα από την υπερφορολόγηση που συντηρεί τον μύθο του υπερπλεονάσματος το οποίο προέρχεται από την δήθεν υπεραπόδοση της οικονομίας. Την ίδια ώρα που έχετε έρθει εδώ να μας πείτε ότι αποτρέψατε τη μείωση των συντάξεων, ξεχάσατε να αναφέρετε ότι έχετε κάνει 17 παρεμβάσεις που έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των συντάξεων. Μιλάτε μόνο για τους παλιούς συνταξιούχους κ. Τσίπρα, ξεχνάτε να μας πείτε όμως, ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο τόσο διαφημίζετε, έχετε   δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο ρήγμα στην ελληνική κοινωνία, καταδικάζοντας όσους βγαίνουν σε σύνταξη μετά τον Απρίλιο του 2016 σε πολύ χαμηλότερες συντάξεις. Ένας νόμος άδικος, ο νόμος Κατρούγκαλου. Είναι ένας νόμος άδικος διότι πρωτίστως τιμωρεί αυτούς που έχουν εργαστεί περισσότερο και γι’ αυτό και θα τον καταργήσουμε όταν έρθουμε στην κυβέρνηση. Και έρχεστε τώρα να πείτε τι; Στους παλιούς συνταξιούχους ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς το οποίο εσείς είχατε νομοθετήσει. Και επειδή ισχυριστηκατε, δήθεν ότι εμείς ευχόμασταν να ισχύσει η προσωπική διαφορά για να δούμε τις συντάξεις των παλιών συνταξιούχων να κόβονται, ξεχάσατε να πείτε κ. Τσίπρα ότι εμείς το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, καταθέσαμε τροπολογία  για την κατάργηση του μέτρου, την οποία και τότε καταψηφίσατε.
Και βέβαια για άλλη μια φορά είπατε ψέματα. Τα έχετε πολύ εύκολά τα ψέματα, κ. Τσίπρα. Όταν αναφερθήκατε στον κ. Χατζηδάκη, και στο τι είπε στην Επιτροπή. Σας το διαβάζω επί λέξη. Εμείς λοιπόν λέμε το αυτονόητο. Αυτά είπε ο κ. Χατζηδάκης: “Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης  που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις. Αν κ. Επίτροπε μας πείτε ότι η συμφωνία αυτή για τις συντάξεις θα ακυρωθεί και θα ακυρωθούν οι υπόλοιπες ενδεχομένως συμφωνίες της χώρας, καλοδεχούμενο”. Αυτά είπε ο κ. Χατζηδάκης. Γιατί και σήμερα ψεύδεστε. Και βάζετε άλλα λόγια στο στόμα του, για να υπηρετήσετε το δικό σας αφήγημα. Και μετά αγανακτείτε όταν σας λέμε ψεύτη. Λοιπόν, η αλήθεια για τις συντάξεις κ. Τσίπρα, είναι μία και είναι πικρή. Την παραθέτω «γουλιά-γουλιά» όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας: Ποια κυβέρνηση κατήργησε πλήρως το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας; Εσείς. Ποια κυβέρνηση μείωσε νέες κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους  μέχρι και 40%, και τις συντάξεις αναπηρίας; Εσείς. Ποια κυβέρνηση αύξησε όλα τα όρια ηλικίας και τις εισφορές, ενώ πετσόκοψε και τα εφάπαξ; Εσείς.
Οι συνταξιούχοι Έλληνες, οι παλιοί, αλλά κυρίως οι νέοι συνταξιούχοι, το ξέρουν πολύ καλά. Είναι όμηροι της πολιτικής σας. Κι αν είχατε στοιχειώδη εντιμότητα και λίγη αίσθηση ντροπής δεν θα ερχόσασταν εδώ να πείτε νέα ψέματα. Οι συνταξιούχοι που θα δουν μικρή αύξηση κ. Τσίπρα, μήπως είναι αυτοί που έχασαν το ΕΚΑΣ; Πόσα τους παίρνετε από τη μια τσέπη για να τους δώσετε ψίχουλα από την άλλη; Και δεν ντρέπεστε σήμερα να έρχεστε εδώ πέρα και να το παίζετε Αϊ Βασίλης όταν έχετε ξετινάξει και παλιούς και νέους συνταξιούχους. Πάρτε λοιπόν στα πρακτικά τις 17 παρεμβάσεις που έχετε κάνει με τις οποίες θίγετε το διαθέσιμο  εισόδημα των συνταξιούχων. (Κατάθεση εγγράφου). Δεν είναι όμως μόνο οι συντάξεις. Έχετε στοιχίσει στην ελληνική οικονομία παραπάνω από 100 δισ. Γιατί λίγα σας φαίνονται; Αν ήταν 90 δηλαδή θα ήταν καλύτερα τα πράγματα κ. Τσίπρα; Εμείς μιλάμε για 100 δισ., αν θέλετε να τα κάνετε εσείς 200, κάντε τα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Tα 100 δισ. σας φαίνονται λίγα, κ. Τσίπρα, εδώ καταντήσαμε. Καταδικάσατε τη χώρα σε μια παρατεταμένη ύφεση. Κλείσατε τις τράπεζες, έχουμε capital controls, διαλύσατε τη μεσαία τάξη και χαμογελάτε, γιατί είναι μόνο 100 δισ. ο λογαριασμός. Ιδού ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρας, υπερήφανος στην καρέκλα του Πρωθυπουργού για όσα έχει κάνει στην ελληνική οικονομία.
Λοιπόν, μιας και μιλήσαμε για το ασφαλιστικό κ. Τσίπρα, ελάτε να πιούμε μαζί «σταγόνα-σταγόνα» το πικρό ποτήρι των φόρων. Λοιπόν, αρχίζω, θα κάνετε λίγη υπομονή: 29 καινούργιοι φόροι  ΣΥΡΙΖΑ. Τα 3,5 αυτά χρόνια. Αύξηση ΦΠΑ, μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από τον μειωμένο στον κανονικό συντελεστή. Κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου. Αύξηση συντελεστών ειδικής  εισφοράς και αλληλεγγύης, μείωση αφορολόγητου ορίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών όπως ιατρικές δαπάνες. Κατάργηση της έκπτωσης φόρου 1,5% από μισθωτή εργασία. Αύξηση συντελεστών κλίμακας φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης  εισοδήματος από ελεύθερο επάγγελμα. Αύξηση συντελεστών για το εισόδημα από τα ενοίκια. Αύξηση προκαταβολής φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μόλις κλείσαμε την πρώτη δεκάδα. Και συνεχίζω: αύξηση συντελεστή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Εδώ έρχεται η μεγάλη απάτη, ανοίγω μια παρένθεση: αφου πήγατε τον φόρο από το 26% στο 29%,  έρχεστε τώρα να πανηγυρίζετε γιατί τον πάτε στο 28%. Και το 21 που θα τον πηγαίνατε στο 26%, δεν θα είστε στην Κυβέρνηση, εκεί που ήταν δηλαδή το 2014. Συνεχίζω: αύξηση συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων. Αύξηση συντελεστή φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Κατάργηση μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για οινοπνευματωδη ποτά στα Δωδεκάνησα. Το ακούτε με πολύ προσοχή, ούτε καν εσείς δεν ξέρετε τι έχετε ψηφίσει. Επιβολή φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση. Επιβολή φόρου στη σταθερή τηλεφωνία  και το διαδίκτυο. Αύξηση φόρου στη μπύρα. Επιβολή φόρου στο κρασί. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αύξηση αναλογικού φόρου στα τσιγάρα. Αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο diesel κίνησης. Επιβολή φόρου διαμονής για όλα τα τουριστικά καταλύματα. Ο επόμενος είναι ίσως και ο μόνος σωστός,  μαζί με έναν άλλο που έχετε βάλει: επιβολή φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών. Επιβολή φόρου στον καφέ, αύξηση ΕΝΦΙΑ  στα οικόπεδα και συμπερίληψη στον υπολογισμό ΕΝΦΙΑ αγροτεμαχίων εκτός σχεδίου. Αύξηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, αύξηση του φορολογητέου εισοδήματος ως παροχή σε είδος για τα εταιρικά Ι.Χ.,  επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στη χρήση πλαστικής σακούλας. Αυτό μπορώ να το δεχτώ. Και επιβολή τέλους επί της αξίας ηλεκτρονικών υπολογιστών-τάμπλετς με μέγεθος εσωτερικής μνήμης πάνω από 4gb. Ιδού η μαύρη λίστα των φόρων σας κ. Τσίπρα. Την καταθέτω στα πρακτικά. Παρακαλώ δώστε την στον πρωθυπουργό να θυμάται τη φορολογική λαίλαπα την οποία έχει επιβάλει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Η πολιτική σας, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν ήταν υπέρ κάποιων και κατά κάποιων άλλων. Ήταν μια πολιτική εναντίον όλων και αυτός ο πίνακας είναι η σύνοψη αυτού του φορομπηχτικού  απολογισμού της δικής σας Κυβέρνησης. Και εδώ αποδεικνύεται πράγματι κ. Τσίπρα η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις, ώστε ο δημόσιος πλούτος να τους ωφελεί όλους. Εσείς φορολογείτε όποιον βρείτε, φτωχοποιείτε τους πολλούς  για να τους κρατάτε μετά ομήρους σποραδικών επιδομάτων.
Πράγματι κ. Τσίπρα, έχουμε 2 τελείως διαφορετικές οικονομικές φιλοσοφίες: Ο ίδιος πίνακας, όμως, αποδεικνύει από πού προέρχονται αυτά τα λίγα αντίδωρα, τα οποία μοιράζετε σήμερα για να συγκρατηθούν λίγοι απελπισμένοι ψηφοφόροι. Είναι, ακριβώς, κ. Τσίπρα, τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί στο πολλαπλάσιο από την άλλη τσέπη του πολίτη. Τα «υπερπλεονάσματά» σας, κ. Τσίπρα, είναι τα  ελλείμματα κάθε Έλληνα. Ψίχουλα από τα πολλά καρβέλια που του έχετε πάρει. Αποδεικνύεται, με λίγα λόγια, κ. Τσίπρα, ότι υποδύεστε τον γαλαντόμο με ξένα χρήματα. Κάνετε τον χουβαρντά με τα λεφτά των άλλων. Την ίδια ώρα, έχετε δημιουργήσει συνθήκες ώστε κανείς να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αλυσοδέσατε τη χώρα σε εποπτεία, σε λιτότητα για πολλά χρόνια. Και έχετε ναρκοθετήσει και την επόμενη ημέρα, ψεκάζοντάς την με προπαγάνδα και απογοήτευση.
Κύριε Τσίπρα,
Έρχεστε σήμερα να κομπάσετε ενώ στην ουσία θα έπρεπε να απολογείστε. Προσβάλλετε τους Έλληνες με την αλαζονεία σας. Και σας απέδειξα μόλις, πως τους επιστρέφετε ένα από τα δέκα που τους πήρατε. Και θέλετε να σας πουν και ευχαριστώ. Όμως, οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Κάντε λίγη υπομονή και θα πάρετε την απάντησή τους. Αν ρωτάτε, σας απαντώ πως η Νέα Δημοκρατία δεν αρνείται ούτε ένα ευρώ, που κατευθύνεται στην ελληνική οικογένεια. Άλλωστε, έχουμε καταψηφίσει όλα τα δικά σας μέτρα που την έκαναν φτωχότερη. Ναι σε οτιδήποτε την ανακουφίζει έστω και έναν συμπολίτη μας  από την καταστροφική σας πολιτική.
Αντίθετα, έχω προειδοποιήσει τους Έλληνες για τα ασφυκτικά δίχτυα με τα οποία έχετε ήδη τυλίξει την χώρα: Για τα ασήκωτα πλεονάσματα και για τις βαριές υποχρεώσεις μέχρι το 2060. Και, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, αυτό θα σημαίνει διατήρηση  της φοροεπιδρομής και της λιτότητας για πολλά χρόνια. Ο κίνδυνος να μην μπορούμε να δανειζόμαστε από την αγορά με λογικά επιτόκια και να αναγκαστούμε να προσφύγουμε και πάλι ικέτες σε ευρωπαϊκή βοήθεια δεν έχει περάσει. Και δεν θα περάσει οριστικά, κ. Τσίπρα, εάν η χώρα δεν ανακτήσει το πιο σημαντικό άυλο αγαθό: την αξιοπιστία της.
Από αυτό το βήμα, λοιπόν, κ. Τσίπρα,  σάς επιστρέφω την κινδυνολογία, που απευθύνει σε μας η προπαγάνδα σας: Εσείς είστε αυτός  που δεν άφησε τη χώρα να τελειώνει με το 2ο μνημόνιο. Εσείς είστε αυτός που φέρατε το αχρείαστο 3ο  μνημόνιο. Εσείς είστε  αυτός που εφαρμόζετε το άτυπο 4ο μνημόνιο.  Εσείς είστε αυτός που όσο μένετε στην εξουσία, υπονομεύετε το μέλλον της χώρας, καταφεύγοντας στις χειρότερες συνήθειες του παρελθόντος: Επιδόματα αντί για δουλειές. Ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία. Χειραγώγηση των θεσμών αντί για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Σκάνδαλα αντί για διαφάνεια. Λοιπόν δεν θα σας αφήσουμε. Θα φύγετε πριν πάτε την Ελλάδα σε μία ακόμη περιπέτεια και φέρετε την καταστροφή.
Προκηρύξτε εκλογές μια ώρα αρχύτερα. Δώστε τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Και να αποφασίσει και ο ίδιος για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.  Ζητώ από τους Έλληνες να μείνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στις πληγές που ανοίγει αυτή η κυβέρνηση στο σκοπιανό. Οι δηλώσεις Ζάεφ για «Μακεδόνες του Αιγαίου» για «Μακεδονικά» που θα διδάσκονται στην Ελλάδα, δείχνουν, δυστυχώς, ότι η αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας πότισαν τον αλυτρωτισμό, τον αποθράσυναν. Δείχνουν πόσο σωστή υπήρξε εξ αρχής η στάση μας, πόσο σωστό υπήρξε  το «όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Και βέβαια,  θέτει και τον λαό και τους βουλευτές προ των ευθυνών τους: Ο λαός, να κρατήσει ψηλά και με ωριμότητα το εθνικό του φρόνημα.  Χωρίς όμως ακρότητες και ανέξοδους εθνικισμούς. Και οι βουλευτές, να μελετήσουν καλά τα δεδομένα και να εκφράσουν στην Βουλή τις αποφάσεις τους με ευθύνη εθνική. Και να καταψηφίσουν τη συμφωνία όποτε αυτή έρθει για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Κύριε Τσίπρα,
Είναι φανερό ότι το τέλος της εξουσίας σας, όπως εξάλλου και το ξεκίνημά σας πριν από τέσσερα χρόνια, κρύβει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα. Η συνύπαρξή σας με τον κ. Καμμένο, η επιμονή σας να φέρετε το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή, το δημοσιονομικό αδιέξοδο, η δυσκολία της χώρας να βγει στις αγορές, η ενθάρρυνση της ανομίας στα πανεπιστήμια. Η φτώχεια, οι φόροι, ο φόβος. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες να ελέγξετε τη Δικαιοσύνη και να χειραγωγήσετε την ελεύθερη ενημέρωση. Το ψέμα και η λάσπη με την οποία κάνετε πολιτική. Όλα αυτά προκαλούν  τη δημόσια ζωή και απειλούν το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας.
Η Νέα Δημοκρατία, όμως, είναι εδώ. Εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Εγγυάται την ευημερία και την ασφάλεια για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να πει στους Έλληνες όχι μόνο ότι αξίζουμε καλύτερα, αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα. Και είναι εδώ, κ. Τσίπρα, για να σας πει ότι τελειώσατε.  Καταλάβετέ το! Μην σέρνετε άλλο τη χώρα και μην σέρνεστε μαζί με τη χώρα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πάνε, επιτέλους, μπροστά. Σε λίγους μήνες γυρίζουμε σελίδα. Και ένα νέο αισιόδοξο αύριο θα ξημερώσει για όλους τους Έλληνες.
Σας ευχαριστώ.