Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η 16η αγωνιστική , αναβολές σε Ξάνθη και σε Λιβαδειά

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, εύκολα η ΑΕΚ, αναβολές σε Ξάνθη και σε Λιβαδειά
Το τρένο του Ολυμπιακού δεν είχε στάση ούτε στην Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε του Πανιωνίου με 3 - 1, κάνοντας το 16/16 στο πρωτάθλημα. Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν επηρέασε τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι δεν έχουν αντίπαλο. Ντομίνγκες, Πάρντο και Ιντέγε (56΄, 73΄, 80΄ αντίστοιχα) ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρισβάνης (63΄).

Ασταμάτητος... Ολυμπιακός! Τριάρα στον Πανιώνιο

Ασταμάτητος... Ολυμπιακός! Τριάρα στον ΠανιώνιοΟύτε στη Νέα Σμύρνη κόλλησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε με 3 - 1 και τον Πανιώνιο και συνεχίζει αήττητος την πορεία του προς τον τίτλο, μετά από 16 αγωνιστικές στη super league.
Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, Κώστας Φορτούνης και η «χρυσή αλλαγή» του Μάρκο Σίλβα, Φελίπε Πάρντο, ήταν οι «παίκτες-κλειδιά» της νίκης των Πειραιωτών, πρώτης στο 2016, που μετά από ένα κακό πρώτο μέρος «πάτησαν γκάζι» στο δεύτερο και «καθάρισαν» το ματς.

Ο ΑΟ Ζευγολατιού 3 - 1 τον Ηρακλή Λεχαίου και έπιασε στο "ρετιρέ" την Κόρινθο '06 που έχασε 3 - 2 στο Βέλο

http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/03/9243c4e6c1fa1938e50087fb954581e0-700x467.jpg
Με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής μπήκε ο καινούργιος χρόνος ( 2016) στο Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Στη πρώτη αυτή αγωνιστική της νέας χρονιάς και προτελευταία του πρώτου γύρου, η  Κόρινθος 2006 σκόνταψε στο Βέλο όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 
3 - 2 από την Ελλάδα Βέλου , αντίθετα με το "δεξί" στην καινούργια χρονιά μπήκε  ο Α.Ο Ζευγολατιού  νικώντας με 1 - 3, στην Αρχαία Κόρινθο τον  Ηρακλή Λεχαίου και έπιασε στο "ρετιρέ" την ΄06. Στην Νεμέα ο Παννεμεατικός επικράτησε με 4 - 1 σε ενδιαφέροντα αγώνα επί του Πέλοπα Κιάτου, την στιγμή που στα Αθίκια ο Τενεάτης επικρατούσε με 3 - 0 επί του Ολυμπιακού Άσσου.  
Φαίνεται πως τον Αστέρα   Δερβενίου "η γαλοπούλα των Χριστουγέννων τους κάθησε βαριά" , αγνώριστος και με ελληψεις  ξεκίνησε τη νέα χρονιά με το "αριστερό",  καθώς έχασε   στο «Θώδειο  στάδιο» με 2 - 0 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Δημοσκόπηση σοκ: Θα πέσει η κυβέρνηση πιστεύει το 50%

Δημοσκόπηση σοκ: Θα πέσει η κυβέρνηση πιστεύει το 50%
Το 30% των Ελλήνων θέλει Grexit σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών φοβάται πως το 2016 θα είναι χειρότερο. 
Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές. 

Το μυστικό Γερμανικό deal: Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Σαμαράς Πρόεδρος Δημοκρατίας

samaras-mitsotakis-akrodexia-symmaxia
Η σουρεαλιστική πολιτική κολεγιά που έχει δημιουργηθεί και που ξεπερνά σε φαντασία το StarWars, δηλαδή ο Σαμαράς να στηρίζει έναν Μητσοτάκη, έχει υπόβαθρο. Σαθρό ... αλλά έχει.

Ο Μητσοτάκης μαζί με τον Γεωργιάδη ήταν οι σκληροί υπέρμαχοι του Μνημονίου, ήταν αυτοί που ανάλγητα εφάρμοσαν όλα τα μέτρα χωρίς κοινωνικό πρόσημο και έδωσαν κακώς στη ΝΔ το πρόσημο της αντιλαϊκής πολιτικής δύναμης τα χρόνια της κρίσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 11:00, τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα πληγούν – Μέτρα προφύλαξης

Καιρός: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας! Πυκνό χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα - Που χρειάζονται αλυσίδες
 Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (03-01-2016) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα. 
 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Αναλυτικά, σήμερα Κυριακή θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις

Πώς θα επιλέγονται οι Γενικοί Γραμματείς υπουργείων – Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» (όπου περιλαμβάνεται και το Μητρώο ) αλλάζει και ο τρόπος στελέχωσης των θέσεων των Γενικών Γραμματέων, των Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων της Κυβέρνησης, οι οποίες θα στελεχώνονται από μέλη του Μητρώου Επιτελικών Στελχών της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο. Εξαιρούνται από τη ρύθμιση οι Γενικοί Γραμματείς που προΐστανται αυτοτελών Γενικών Γραμματειών.

Ζωντανή ποδοσφαιρική ραδιοφωνική μετάδοση ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να λογισθεί το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό. Το μείζον ερώτημα πλέον που τίθεται για όλο το 2016 είναι ο βαθμός επαφής των πολιτικών ταγών του τόπου με το ποίμνιό τους, τον απλό ελληνικό λαό και παράλληλα η επαφή της ελληνικής Κυβέρνησης με τη διεθνή πραγματικότητα.