Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Με μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός, 3-2 τον Πανναξιακό και πάει για φιέστα τίτλου!



Ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στην τελική σειρά της Α1 γυναικών, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού Πανναξιακού με 3-2 στο ΔΑΚ Νάξου και βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η ανατροπή του Σπανούλη έμεινε στη μέση. Ξύπνησε αργά ο Ολυμπιακός, έχασε με 64-60 από την Εφές


Ο Ολυμπιακός άγγιξε άλλο ένα θαύμα δια χειρός Σπανούλη, όμως έχασε με 64-60 από την Εφές που προηγείται με 2-1 και έριξε τους ερυθρόλευκους στα σχοινιά.
Εφές - Ολυμπιακός 64-60Ο Ολυμπιακός ξύπνησε "αργά" και παραλίγο να κάνει άλλο ένα θαύμα. Ο Βασίλης Σπανούλης το πήρε... πατριωτικά, είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όμως το τρίποντό του βρήκε... δοκάρι.
Η Εφές πήρε τη νίκη με 64-60, έκανε το 2-1 και το ματς της Παρασκευής είναι πλέον δίχως αύριο για τους ερυθρόλευκους. Η εμφάνισή τους στο τελευταίο εξάλεπτο πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το επόμενο ματς.

Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση - Το δοκάρι στο 90' ο Καρντόσο.


Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά σε έναν άθλιο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ, έχασε 1-0 απ'τον Ολυμπιακό, αλλά πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου χάρις στο 2-1 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι στο 90' ο Καρντόσο.Με γκολ ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μια τεράστια πρόκριση και θα "τιμωρούσε" την εμφάνιση της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.
Το γκολ του Ρομαό στο 80' έκανε "ροντέο" τον ημιτελικό και την πρόκριση, αλλά

.@Vkikilias: Οι αλχημείες του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος

Επιβεβαίωση της ορθότητας του κοινωνικού σχεδιασμού της Περιφέρειας από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης




Με ικανοποίηση υποδεχόμαστε την παραδοχή της Υπουργού κας Φωτίου, έστω και μετά από 1,5 χρόνο και σημαντικό όγκο αλληλογραφίας, ότι, αφενός οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοτελής οργανισμούς, αφετέρου, η διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου έχει εκχωρηθεί στις αιρετές Περιφέρειες, χωρίς τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου.
Με δική μας άλλωστε πρωτοβουλία καταρτίσαμε το σχεδιασμό μας για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον διαπραγματευτήκαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και τον έχει εγκρίνει στο σύνολό της.

Ευρυαγγείες & Κιρσοί: Πώς να αποκτήσετε ξανά όμορφα και υγιή πόδια


podia-2tyujyuyuyuu.jpg

Ευρυαγγείες & Κιρσοί: Πώς να αποκτήσετε ξανά όμορφα και υγιή πόδια


Άγχος με την εμφάνιση των ποδιών τους νοιώθουν αυτή την εποχή οι γυναίκες που πάσχουν από ευρυαγγείες και κιρσούς, μιας και όλες θέλουν τα πόδια τους να έχουν την τέλεια εμφάνιση για να μπορούν να φορούν σορτς, φούστες και σε λίγο καιρό μαγιό, αφού το καλοκαίρι δεν είναι μακριά. 

Διαβάστε περισσότερα

school-lunchalergiewww.jpgΤο αλλεργικό παιδί στο σχολείο


Η πιο σοβαρή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να συμβεί στο σχολείο είναι η αναφυλαξία. Το συχνότερο αίτιο αναφυλαξίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας είναι η τροφική αλλεργία. Η αναφυλαξία χωρίς θεραπεία

ΟΑΕΔ: Πώς ενεργοποιείται από σήμερα η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»



Από σήμερα μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους προκειμένου να κλείσουν τις διακοπές τους.
Ειδικότερα μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων των δικαιούχων από τον ΟΑΕΔ ξεκινά το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο θα διαρκέσει 12 μήνες, από την 26η Απριλίου 2017 έως την 25η Απριλίου 2018.
Οι δικαιούχοι τoυ Μητρώου Ωφελουμένων δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις

Αποδοκιμασίες κατά Σπίρτζη-Δούρου για τα πλευρικά διόδια (βίντεο)

Σε αποδοκιμασίες και έντονες επικρίσεις κατά της Ρένας Δούρου επιδόθηκαν χτες μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και πολίτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με αντικείμενο την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Αγ. Στέφανο.
Οι κάτοικοι που έδωσαν παρόν στη συνεδρίαση, κατηγόρησαν ευθέως την Περιφερειάρχη ότι ξεπούλησε τους αγώνες τους και ότι ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αφού ενώ προεκλογικά συμπαραστεκόταν και έδινε το παρών σε

Αντίθετη η ΓΣΕΕ στην καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως αργίας


Την αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για τον καθορισμό της Πρωτομαγιάς ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας (δείτε εδώ).
Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, η κυβέρνηση με την τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας.
«Οι εργαζόμενοι, όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν…κυβερνούσαν» προσθέτει η ΓΣΕΕ.

Eurobank: 13 τυχεροί νικητές στην ειδική κλήρωση του λογαριασμού "Μεγαλώνω"

 Αποτέλεσμα εικόνας για εθροβανκ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Αγρίνιο ο μεγάλος τυχερός του λογαριασμού «Μεγαλώνω»
€21.000 το ποσό για τον πρώτο νικητή
Περισσότερα από €40.000 κληρώθηκαν τον Μάρτιο σε όλη την Ελλάδα

Ποσό €21.000 στο λογαριασμό «Μεγαλώνω» του πρώτου μεγάλου νικητή και επιπλέον €19.539 μοιράστηκαν οι επόμενοι  12 τυχεροί νικητές δικαιούχοι του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μεγαλώνω» του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank.
Οι 13 τυχεροί για το Μήνα Μάρτιο, οι οποίοι μοιράστηκαν συνολικά €40.539

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Έκθεση «ΤΑΧΙΔΙ 2017»



 Εμφάνιση ΦΩΤΟ1.JPG
Στην  Έκθεση «Ταξίδι 2017», που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία από 21 έως 23 Απριλίου, έδωσε δυναμικά το παρόν για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο για την σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κύπριου ταξιδιώτη, όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα, διοργανώθηκε για 20ή  φορά από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και την εταιρεία Display Art.

Τα ψέματα Καμμένου για τα ισοδύναμα των στρατιωτικών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τροπάρι που κανοναρχεί (χαμηλόφωνα, βέβαια) τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση είναι πως όλα θα γίνουν στην… ώρα τους, δηλαδή… μετά το τέλος των μνημονίων – το αυτονόητο δηλαδή!
Κι’ εκεί που ο κ. Καμμένος είχε βρει τα ισοδύναμα για την μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, νάτος κι’ αυτός να τους λέει πως όλα θα γίνουν στον καιρό τους, δηλαδή μετά το τέλος των μνημονίων.
Επισκεπτόμενος, στις 11 Απριλίου, την ΕΛΔΥΚΟ (Ελληνική Δύναμη Κοσόβου) στην Πρίστινα, εντελώς ανερυθρίαστα – και αφού είπε πως ο προϋπολογισμός του υπουργείου του «δεν έχει μειωθεί ούτε ένα ευρώ παρότι αποτελούσε και στόχο των δανειστών» και ότι «τα έσοδα από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω ενοικίασης των χώρων αυτών θα αποδοθούν στο σύνολό τους στο προσωπικό», «προκειμένου να αποκαταστήσουμε τα μεγάλα πλήγματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» - δήλωσε:

Ημερίδα συνδιοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας, με θέμα τα "κόκκινα δάνεια" και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ημερίδα με θέμα τα «κόκκινα δάνεια»
Την Παρασκευή 28/4/2017, και ώρα 9:00 π.μ. θα λάβει χώρα στην Κόρινθο, στο χώρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ημερίδα με θέμα τα «κόκκινα δάνεια ».
Στην εκδήλωση συμμετέχει ως κύριος εισηγητής  ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος θα αναφερθεί στο  θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ) και θα απαντηθούν ερωτήσεις / απορίες που θα τεθούν από τους  συμμετέχοντες .

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει  για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας την ήδη ψηφισμένη νομοθεσία και τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς και την υπό ψήφιση νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των κόκκινων δανείων.

Ο ΕΥΖΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ: Η στιγμή που δάκρυσε από συγκίνηση – Δείτε γιατί

Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του…, όταν ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαΐδα (Αυστραλία), άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα…

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση για το ξεπούλημα της Ελλάδας. Ένας εθνικός παροξυσμός υποκρισίας των ιθυνόντων. Ένα πανηγύρι εξουσίας και λαού για την αιώνια καταδίκη μας στους δανειστές, με την υπογραφή και του ελληνικού Κοινοβουλίου σύντομα. Χωρίς νέους, χωρίς υποδομές, χωρίς γηρατειά, χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς ηγέτες, χωρίς μάχη παραδίδουμε την αδιαπραγμάτευτη Ελλάδα στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της Ευρώπης. Ποιος θα σηκώσει κεφάλι;

58 συλλήψεις της αστυνομίας στην Πελοπόννησο

Δεκάδες συλλήψεις της αστυνομίας στην Πελοπόννησο
Σε 58 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Πελοπόννησο, έπειτα από ελέγχους που έκανε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 118 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 58. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν πέντε φυγόποινοι, δύο άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, 15 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 12 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, ένα άτομο για κλοπή και ένα ακόμα άτομο, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 655 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 296 παραβάσεις του Kώδικα Oδικής Kυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 22 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ήττα και εκτός final-4 o Πναθηναϊκός .. Η Φενέρ τον... καθάρισε για πλάκα!

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 79-61
 Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και απλοποίησε το... σκούπισμα της Φενερμπαχτσέ, η οποία έφτασε... στο σβηστό στο 3-0 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Πόλης.
Οι “πράσινοι” από τη χρονιά που έχει φύγει ο Ομπράντοβιτς δεν έχουν “σταυρώσει” πρόκριση σε Final Four, ενώ αντίθετα η Φενέρ, την οποία ανέλαβε ο Σέρβος το 2013 μετράει τρεις σερί προκρίσεις. Αυτό και μόνο μαρτυρά πόσο σπουδαίος προπονητής είναι.
Παρουσιάζοντας και πάλι «χτυπητές» στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στην κατάμεστη και «εκρηκτική» έδρα της Φενέρμπαχτσε, χάνοντας με το βαρύ 79-61...  Αντιθέτως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που δεν έπιασε ανάλογη απόδοση όπως στα δύο ματς στην Αθήνα, έγινε η πρώτη ομάδα (για 3η σερί σεζόν) που εξασφαλίζει την παρουσία της στην τελική φάση της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο κ. Τσίπρας ζει στο δικό του κόσμο:"Έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα" “ΣΥΡΙΖΑ εξουσία, πάση θυσία”

 ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να μας πει ότι μας ζητούσαν μέτρα 151,2 δισ. ευρώ!
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα.
Η σημερινή του εμφάνιση, ήταν μία θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό, από έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό που έδειξε την πολιτική του γύμνια.