Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σεισμός 4.7 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα!

Σεισμός 4.6 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα!
 Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στα Καλάβρυτα.
Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο εγκέλαδος "χτύπησε" μερικά λεπτά μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο,στην περιοχή του Ερυμάνθου,  29 χιλιόμετρα Δυτικά βορειοδυτικά από τα Καλάβρυτα, 33 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας και 170 χιλιόμετρα Δυτικά από την Αθήνα.
 Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και πληροφορίες για πιθανές ζημιές ή τραυματισμούς, ωστόσο έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές.
Δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο σεισμός της Αχαΐας, δήλωσε  ο Ακης Τσελέντης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη η περιοχή (δυτικά του Μαζαρακίου) δίνει τέτοιας έκτασης σεισμικά φαινόμενα.
Απλώς οι πολίτες ανησύχησαν γιατί σημειώθηκαν δύο διαδοχικές δονήσεις, η πρώτη 4,7 και η δεύτερη 3,6 Ρίχτερ. Όπως είπε ο κ. Τσελέντης ακολούθησε και τρίτη δόνηση έντασης 2 Ρίχτερ
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του κ. Τσελέντη, δεν φαίνεται οτι η σημερινές δονήσεις σχετίζονται με το ρήγμα των ισχυρών σεισμών του 2008.

Αυτός είναι ο τρομοκράτης συνεργός του Μαζιώτη που νοίκιασε τη γιάφκα στο Βύρωνα

Αυτός είναι ο τρομοκράτης συνεργός του Μαζιώτη που νοίκιασε τη γιάφκα στο Βύρωνα
 Η "μάσκα" έπεσε και ο 31χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, ονομάζεται Σταμπούλος Αντώνης του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική.
Η φωτογραφία δημοποιείται  από το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Ο 31χρονος έκανε τη ζωή δύσκολη στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού από την αρχή δεν φάνηκε διατεθειμμένος να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ τους έβριζε στα ιταλικά.

Ενημέρωση από την Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων για την συνάντησή της με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη


Εμφάνιση kentro neon1.jpg
Η Πρωτοβουλία για τη συνέχεια και την διατήρηση του κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων Κορινθίας, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο με λουκέτο στο Κέντρο Νέων.
Ο κ. Καλλίρης ανέπτυξε την θέση του και μας πληροφόρησε ότι το κλείσιμο του Κέντρου απαίτησαν οι ορκωτοί λογιστές και ο εκκαθαριστής για να ολοκληρώσουν την λύση της εταιρείας.
Η πίστωση χρόνου που ζητά η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας μαζί με την δημόσια δέσμευσή της ότι δεν στοχεύει στην αλλαγή χρήσης του χώρου, βασικό αίτημα της Πρωτοβουλίας, και την διάθεσή της να διερευνήσει τον τρόπο συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την επόμενη φάση της λειτουργίας του Κέντρου Νέων, εκτιμούμε πως είναι ένα αρκετά θετικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.
Η Πρωτοβουλία ανέπτυξε κι αυτή τα δικά της επιχειρήματα, ότι αρχικά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να βλέπουμε να παγώνουν, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, όλα τα εργαστήρια και τα τμήματα που θα ξεκινούσαν μετά από ένα καλοκαίρι που το Κέντρο ενισχύθηκε μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, με μεγάλη προσέλευση κόσμου στις εκδηλώσεις του, αλλά και με την έμπρακτη υποστήριξη ατόμων και φορέων που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις τους. (Καλλιτεχνικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές).
Ενδεικτικά αναφέρουμε από την καλοκαιρινή δραστηριότητα του Κέντρου:

Διεθνής βράβευση του ποδηλατικού προγράμματος της Πελοποννήσου



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpVA1LDyF3cQT4qT5j-qiOzwLMzvgrexFis2GiDVIfpnhrTi02bZz8Q-X7Ve8Hd3Qv_uU7rXEFBNdpjIrYgXY-zsYwKAvim7LLWlvj9VeGlgP4AtaPq0uGVNf-N3wHaoHePQHmh4WqXQ/s1600/1faac66da558b39ce1b69794e4285496_XL.jpg 
Σημαντική βράβευση του  προγράμματος ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Πελοπόννησο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κατηγορία Νέοι Ορίζοντες (ΝEW HORIZONS) στο πλαίσιο  του Enterprise Europe Network. Πρόκειται για μια σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας αλλά και των τριών μελών του Δικτύου Enterprise Europe Network: του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Γερμανικού Φορέα ΖΕΝΙΤ και του Δικτύου Πράξη-Help forward-Hellas.
            Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου (biking-hiking) έχει ξεκινήσει εδώ και 2 έτη και περιλαμβάνει την καταγραφή του τουριστικού κεφαλαίου-ποδηλατικών διαδρομών στην Πελοπόννησο, χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού, δημιουργία εμπειρικών προϊόντων,  αλλά και κοινές παρουσιάσεις όπως στη διεθνή έκθεση ITB Berlin 2012-2013, ειδική εκδήλωση παρουσίασης του project στην έδρα της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή με την επίσκεψη γερμανών επισκεπτών για biking-hiking στην Πελοπόννησο καθώς και την ένταξη του προγράμματος σε μεγάλους tour operator εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη, όπως ο VELOCIPED.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ότι ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε επενδύσει στην ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, τομέα όπου η Πελοπόννησος διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Επόμενοι στόχοι αποτελεί η συμβουλευτική υποστήριξη για τη χάραξη και τη σήμανση διαδρομών, και η επίσκεψη εξειδικευμένων δημοσιογράφων υπαίθριου τουρισμού από χώρες του εξωτερικού

Νέες πιστώσεις 2.300.000,00 € για τα Προγράμματα LEADER στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Με νέες πιστώσεις συνολικού ύψους 2.300.000,00 ευρώ ενισχύθηκε το πρόγραμμα leader για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Πάρνωνα με 1.300.000,00 ευρώ  και της ΑΝΒΟΠΕ με 1.000.000,00 ευρώ.
Για την εξασφάλιση αυτών των πιστώσεων είχαν υποβληθεί από τις δύο εταιρείες σχετικά αιτήματα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία υποστηριχθήκαν σθεναρά και αποτελεσματικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη Πέτρο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος κος Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο απέναντι στις παραπάνω Εταιρείες για το Έργο που επιτελούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο τις κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα σε επίπεδο χώρας όσο και προς τον Υπουργό που αξιολόγησε αντικειμενικά τα αιτήματα χρηματοδότησης που υπέβαλλαν από κοινού η Περιφέρεια και οι παραπάνω Αναπτυξιακές Εταιρείες.
Με τις νέες πιστώσεις θα ενταχθούν στις δύο περιοχές δράσης των εταιρειών,  Αναπτυξιακή Πάρνωνα και ΑΝΒΟΠΕ, αξιόλογα επενδυτικά σχέδια μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική ανάπτυξη.
Ενόψει της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014-2020 οι Περιφέρειες στις οποίες έχει εκχωρηθεί το νέο πρόγραμμα θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στα προγράμματα αυτά. Η αξιολόγηση των επιδόσεων μέχρι σήμερα θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα του σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Google μιλάει Ελληνικά!

Η Φωνητική Αναζήτηση Google ήταν μέχρι σήμερα η άχρηστη λειτουργία για τον Έλληνα χρήστη. Μέχρι σήμερα όμως καθώς από το πρωί η Google μιλάει και ελληνικά!
Η σημαντική αυτή υπηρεσία της Google που ενεργοποιείται στην Ελλάδα,  μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ερωτήσεις στην Αναζήτηση και να χειριστούμε την Android συσκευή μας με τον ίδιο τρόπο.
Αυτό το δεύτερο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς πλέον αποκτά νόημα η αγορά μίας Android Wear συσκευής ή του Google Glass,  ενώ οι δυνατότητες είναι τόσο μεγάλες που μπορούμε ακόμα και να κάνουμε αυτόματο το σπίτι μας!
Για να το ενεργοποιήσουμε πρέπει να πάμε "Ρυθμίσεις > Γλώσσα & Εισαγωγή > "Φωνητική πληκτρολόγηση", και να ενεργοποιήσουμε τα "Ελληνικά".
Στη συνέχεια πιέζουμε το εικονίδιο του μικροφώνου στη μπάρα αναζήτησης της Google και μπορούμε να ρωτήσουμε ότι θέλουμε.
Πολλά πράματα όπως οι απαντήσεις σε κάρτες δεν υπάρχουν ακόμα, ενώ δεν ακούσαμε και απαντήσεις με φωνή όπως γίνεται στην Αμερική.

 madata.gr

Το ελληνικό χρέος βασικό θέμα στη συνάντηση Σαμαρά – Γιούνκερ

Antonis-Samaras-Jena-Claude-Juncker

«Προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας» έγινε στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ Η ίδια πηγή εξήγησε ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν κι έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».


Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».
Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.


Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Δράση Αναδόμησης των κήπων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στην Τέντα

 





 
Η ομάδα του Re:think σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα συμμετείχε στη δράση κηπουρικής και γνώσης "Θέτοντας τον σπόρο της Νέας Χρονιάς" με την οποία το ΚΕΦΙΑΠ ξεκίνησε για φέτος τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.
Με την βοήθεια των μελών, των εθελοντών και του προσωπικού του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. μετατρέψαμε ένα παρτέρι 30 μέτρων που βρίσκεται έξω από τον χώρο του Κέντρου σε έναν όμορφο ανθόκηπο. Φυτέψαμε σβόλους και σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που μας παραχώρησε το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα μέσα σε χώμα κομπόστ που πήραμε από τον κομποστοποιητή (που βρίσκεται εγκατεστημένος στον χώρο του Κέντρου) και με τεχνικές παραδοσιακής καλλιέργειας μεταμορφώσαμε το παρτέρι σε όμορφο ανθόκηπο!
Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε την ευχάριστη αίσθηση που μας άφησαν τα μέλη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., άτομα ηλικίας από 25 έως 64 ετών με ειδικές ανάγκες, που όχι μόνο ήταν θετικά στη συγκεκριμένη δράση αλλά συμμετείχαν ενεργά με μεγάλο ενδιαφέρον στις κηπουρικές εργασίες, έδειξαν να κατανοούν εύκολα όλα τα βήματα κατά την διάρκεια του φυτέματος και τέλος ήταν ιδιαίτερα προστατευτικοί με το παραγόμενο προϊόν του κάδου κομποστοποίησης, το κομπόστ.
Ήταν μια φοβερή συνεργασία με πολλά και έντονα συναισθήματα που ανυπομονούμε να επαναλάβουμε σύντομα! 

Think Project Newsletter


Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ DIASTIXO.GR

img2 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου η γιορτή για τα 2 χρόνια λειτουργίας του diastixo.gr στο αίθριο της Στοάς Βιβλίου (Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5). Μια γεύση από το κλίμα της βραδιάς μπορείτε να πάρετε πατώντας στο περισσότερα.

Η Ραχήλ Μακρή… κλείνει το μάτι στον Τσίπρα

raxil-makri2
Η Ραχήλ Μακρή σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha δεν… τσιγκουνεύτηκε τα καλά λόγια για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι ο Καμμένος ήθελε να φτάσει στα άκρα το θέμα που δημιουργήθηκε με κάποιες αναρτήσεις της στο διαδίκτυο.
Μεταξύ η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ τόνισε:
Ο κ. Τσίπρας έχει βελτιώσει τον πολιτικό του λόγο και τις θέσεις του. Στην αρχή δεν είχαν προγράμματα.
Στην έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας έδειξε όχι έχει τη βάση να κυβερνήσει αυτό τον τόπο.
Για την αυριανή μέρα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα συνεχίσω να αντιπροσωπεύω τους πολίτες της Κοζάνης
Όσο γνωρίζω παραμένω στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ
Αν οι ΑΝΕΛ βρήκαν έναν τρόπο να προβληθούν στα μέσα μέσω του ονόματός μου να το σταματήσουν
Ο κ. Καμμένος έχει όλο το δικαίωμα να με διαγράψει. Όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να σταματήσουν
Γυρίζουν στα κανάλια και με διασύρουν πολιτικά. Αυτοί μου επιτέθηκαν, εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν
Καταρχήν είμαι βουλευτής με τους ΑΝΕΛ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήμουν στο Κοινοβούλιο. Ποιο ήταν το πρόβλημα;
Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κ. Καμμένο, που μου μιλούσε για κάποιες αναρτήσεις και βίντεο στο διαδίκτυο.
Έστειλα εξώδικο που ζητάω αυτά που μου καταγγέλλουν μέσω του ΑΠΕ να τα αποδείξουν
Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Ο κ. Καμμένος ήθελε να φτάσει στα άκρα. Επέλεξα την σιωπή».


ysterografa.gr

Πραξικόπημα πίσω από το "Lockdown" στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας;

Πραξικόπημα πίσω από το "Lockdown" στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας;
 Την ώρα που τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά και τη σταθερότητα του καθεστώτος δίνουν και παίρνουν, η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την πρωτεύουσα της Β. Κορέας εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Τόκιο και ειδικό στη Βόρεια Κορέα, Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα: «Αυτή η ενέργεια υποδηλώνει είτε ότι σημειώθηκε μια απόπειρα πραξικοπήματος, είτε ότι οι αρχές έχουν ανακαλύψει κάποιου είδους συνωμοσία κατά του ηγέτη του καθεστώτος. Εάν πρόκειται για πραξικόπημα από τον στρατό, τότε η κατάσταση στην Πιονγκ Γιανγκ θα είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ έχουν πέσει στην αντίληψή μου αναφορές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει μεταφερθεί έξω από την πόλη» όπως είπε στην εφημερίδα Telegraph.

Ένας άλλος λόγος που θα μπορούσε να επιφέρει τέτοια μέτρα είναι η προσπάθεια να κλείσουν οι δρόμοι διαφυγής για τα άτομα που αντιτίθενται στο καθεστώς και επιχειρούν να αυτομολήσουν.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από την Πιονγκγιάνγκ είναι πολύ περιορισμένες


kontranews.gr

Αστυνομική επιχείρηση με δώδεκα συλλήψεις στην Κορινθια

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν δώδεκα άτομα, εκ των οποίων ογδόντα ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εβδομήντα οκτώ οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα άτομα, από τα οποία είκοσι έξι ήταν ημεδαποί και οκτώ ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα άτομα.
Πιο αναλυτικά:

Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου κ. Aldo Cornejo « Tο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί πραγματικά ένα κόσμημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό προοριμό, ο οποίος έχει να κάνει με την περιουσία η οποία δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα ασλλά σε όλο τον κόσμο, αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς»

Εμφάνιση IMG_2014_10_03_097.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Χιλιανού Κοινοβουλίου κ. Aldo Cornejo, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χτες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.
Αμέσως μετά την ξενάγησή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και πολύ ικανοποιημένος από την πρόσκληση να επισκεφτώ την Αθήνα. Η Αθήνα η οποία έχει μια πολύ βαθιά έννοια. Είχα τη δυνατότητα να συζητήσω με τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης και να δω τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά.
Σαν δικηγόρος σπούδασα την Ελληνική ιστορία, σπούδασα για τους Αρχαίους Έλληνες. Θα έλεγα ότι το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί πραγματικά ένα κόσμημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό προορισμό, ο οποίος έχει να κάνει με την περιουσία η οποία δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, αποτελεί  κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς.  Θα ήθελα να πω ότι λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν.» 


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


·         Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στο site της Βουλής των Ελλήνων:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Grafeio-Typou/Deltia-Typou/?press=56810ed2-7045-4baa-af55-e4804add1f72

Ποια είναι τα νέα προσόντα των προϊσταμένων στο Δημόσιο (ΚΥΑ)

Tους  βασικούς τίτλους σπουδών και τα πρόσθετα προσόντα για την πλήρωση  Θέσεων Γενικών Διευθυντών  με οικονομικές ή και οικονομικές αρμοδιότητες και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και προϊσταμένων πληροφορικής ή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθορίζει ΚΥΑ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη διαδικασία του πρώτου σταδίου επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο
Να σημειωθεί ότι στόχος του ΥΔΜΗΔ είναι ως το τέλος του χρόνου να έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γενικοί διευθυντές στο δημόσιο, ο αριθμός των οποίων θα είναι μειωμένος καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 29 Οκτωβρίου, οι δομές τους μειώθηκαν κατά 40% .
Συνολικά, με το νέο σύστημα θα επιλεγούν: 81 γενικοί διευθυντές, 383 διευθυντές, 1384 τμηματάρχες και 1.848 προϊστάμενοι.
Το νέο σύστημα θα βασίζεται σε δύο άξονες, τις γραπτές εξετάσεις και τις προφορικές δομημένες συνεντεύξεις των υποψηφίων, υπό την υψηλή επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι η επιλογή των γενικών διευθυντών θα βασίζεται κατά 30% στις γραπτές εξετάσεις και κατά 70% στη συνέντευξη, ενώ η αντίστοιχη αναλογία για τους διευθυντές θα είναι 40% εξετάσεις και 60% συνέντευξη και για τους τμηματάρχες η αναλογία θα είναι 50-50.
KYA 

aftodioikisi.gr

Ο Νίκος Παπανδρέου… αποθέωσε την κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Nikos-Papandreou
 Με θετικά λόγια μίλησε ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Επιτυχής και επιθετική κίνηση αυτή που έγινε από την κυβέρνηση. Δυσκολεύει τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής τουλάχιστον για έξι μήνες».
Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πολιτική οι κινήσεις που κερδίζουν είναι οι επιθετικές και όχι οι αμυντικές». Πάντως διευκρίνισε ότι κάνει αυτές τις διαπιστώσεις ως ένας πολίτης και αποτελούν αποκλειστικά δικές του απόψεις. 


ysterografa.gr

Στενό… πρέσινγκ της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις

troikanew

Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους εκπροσώπους των δανειστών μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές πιέζουν για να τρέξουν αποκρατικοποιήσεις της τάξης τουλάχιστον των 10 δισ. ευρω μέχρι το τέλος του 2016.

Στην σύσκεψη της Πέμπτης ανάμεσα σε Σαμαρά και Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχε και ο Γκίκας Χαρδούβελης ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την δυσαρέσκεια των δανειστών για την καθυστέρηση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.
Γι’ αυτό το λόγο και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις στα λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα του δημοσίου και τα νομικά εμπόδια που έχουν προκύψει και προκαλούν τις καθυστερήσεις.

ysterografa.gr

Επανεμφάνιση Ρουσόπουλου σε κεντρική εκδήλωση της ΝΔ

rousso
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος» ο Θόδωρος Ρουσόπουλος θα δώσει το παρών στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ το Σάββατο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της.
Σίγουρα η επανεμφάνιση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια και η παρουσία του εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος» ο κ. Ρουσόπουλος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση του κόμματος καθώς υπήρξε μαζί του επικοινωνία κεντρικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΑΕΔ: Τα 11 επιδόματα που οι περισσότεροι αγνοούν – Δείτε αν είστε δικαιούχος Εισερχόμενα x

Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.
Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.
Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:
1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)
Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.
2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης
Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).
3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας
Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).
4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών
Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ” όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).
5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη
Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.
6. Επίδομα Διαθεσιμότητας
Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),
7. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ
Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)
8. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)
Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.
9. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.
Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.
Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
10. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας
Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.
Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.
11. Ειδικό Εποχικό Επίδομα
Ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν μπορούν να ασκηθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για τους εργαζόμενους στις επαγγελματικές αυτές κατηγορίες -που χαρακτηρίζονται από «εποχικότητα» της απασχόλησης έχει καθιερωθεί το ειδικό εποχικό βοήθημα που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ως βοήθημα για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η καταβολή του βοηθήματος γίνεται σε ετήσια βάση και το ύψος του εξαρτάται από τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ανήκει ο δικαιούχος.
Τα εποχικά επαγγέλματα είναι αυτά που προσδιορίζονται αναλυτικά στο άρθρο 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί, κεραμοποιοί, δασεργάτες, μουσικοί, κ.τ.λ.). Οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, και να παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε χτες, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 στις 13:30 μετά το μεσημέρι. Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά.

aftodioikisi.ge

Το Συμβούλιο της Ευρώπης "αγκάλιασε" την πρωτοβουλία της Ντόρας για την προστασία των Χριστιανών

1979578_10152748318861672_8260754105217101710_n 
Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτού της ΝΔ και προέδρου της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρας Μπακογιάννη, συντάχθηκε έκθεση με θέμα: «Απειλές από το Ισλαμικό κράτος και βία κατά των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων», η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣτΕ και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο Παπανδρέου ρίχνει την κυβέρνηση και στέλνει τη χώρα σε εκλογέs

  • 2146


samaras-gap
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την ψήφο εμπιστοσύνης να γυρίζει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση καθώς 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Μετά από αυτό ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκλογές μέσα στο Νοέμβριο.
Η ιδέα για ψήφο εμπιστοσύνης ήταν του Βενιζέλου, ο οποίος παρέσυρε τον Σαμαρά σε μια θανάσιμη παγίδα.
Εκτός από τους 3 πασόκους που θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει πολύ περισσότερους από τους 121 βουλευτές που χρειάζεται να πουν όχι στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας που θα υποδείξει η κυβέρνηση.

Βρέθηκε ποιοι μένουν στα όμορφα σπίτια της Πλάκας!

170_plaka1
Υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού έχουν καταπατήσει ακίνητα στην Πλάκα και διαμένουν παράνομα σε αυτά, προφασιζόμενοι ότι τα συντηρούν για να μην καταρρεύσουν!
Στην Ελλάδα του 2014 συνέβη και αυτό. Ο λόγος για τα 12 ακίνητα στην περιοχή της Πλάκας, τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί με ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
Τελικά ο διαγωνισμός, ένας ακόμη, πήρε παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον ωστόσο βρίσκεται στην αιτία της παράτασης.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 'ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'





Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει αύριο, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, σε ανοιχτή εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Νέα Δημοκρατία: 40 χρόνια για την Ελλάδα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) στις 18:00.