Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Δράση Αναδόμησης των κήπων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) στην Τέντα

 





 
Η ομάδα του Re:think σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα συμμετείχε στη δράση κηπουρικής και γνώσης "Θέτοντας τον σπόρο της Νέας Χρονιάς" με την οποία το ΚΕΦΙΑΠ ξεκίνησε για φέτος τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.
Με την βοήθεια των μελών, των εθελοντών και του προσωπικού του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. μετατρέψαμε ένα παρτέρι 30 μέτρων που βρίσκεται έξω από τον χώρο του Κέντρου σε έναν όμορφο ανθόκηπο. Φυτέψαμε σβόλους και σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που μας παραχώρησε το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα μέσα σε χώμα κομπόστ που πήραμε από τον κομποστοποιητή (που βρίσκεται εγκατεστημένος στον χώρο του Κέντρου) και με τεχνικές παραδοσιακής καλλιέργειας μεταμορφώσαμε το παρτέρι σε όμορφο ανθόκηπο!
Εδώ οφείλουμε να αναφέρουμε την ευχάριστη αίσθηση που μας άφησαν τα μέλη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., άτομα ηλικίας από 25 έως 64 ετών με ειδικές ανάγκες, που όχι μόνο ήταν θετικά στη συγκεκριμένη δράση αλλά συμμετείχαν ενεργά με μεγάλο ενδιαφέρον στις κηπουρικές εργασίες, έδειξαν να κατανοούν εύκολα όλα τα βήματα κατά την διάρκεια του φυτέματος και τέλος ήταν ιδιαίτερα προστατευτικοί με το παραγόμενο προϊόν του κάδου κομποστοποίησης, το κομπόστ.
Ήταν μια φοβερή συνεργασία με πολλά και έντονα συναισθήματα που ανυπομονούμε να επαναλάβουμε σύντομα! 

Think Project Newsletter