Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αστέρας, ο μάγκας του Μοριά! Καταιγιστικός "γονάτισε" 2 - 0 την Παρτιζάν και… λίγα ήταν!



Ο Αστέρας Τρίπολης «γονάτισε» την Παρτιζάν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της έβαλε μόνο δυο γκολ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην φάση των ομίλων του Europa League σ' ένα ιστορικό ματς για τους Αρκάδες μιας και ήταν το πρώτο σ' αυτή τη φάση του θεσμού!

Αυτή ήταν η 7η νίκη των γηπεδούχων στο «σπίτι» τους σε ισάριθμα ευρωπαϊκά ματς, που δείχνουν ότι μπορούν να κοιτάξουν πιο ψηλά!
Με μια πέρα για πέρα πειστική εμφάνιση, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα μπορούσε να διασύρει τους Σέρβους, που δεν υπήρχαν πουθενά στο γήπεδο και γλίτωσαν τον διασυρμό, χάρη στον τερματοφύλακά τους, Λούκατς, που έπιασε ό,τι μπορούσε!
Οι Αρκάδες που είχαν 22 (!) τελικές προσπάθειες στο ματς, σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο 22' έκρυψαν τη μπάλα και σκόραραν με τον Ουσέρο και στο 52' έπειτα από ασφυκτική πίεση και καταιγισμό προς την εστία του Λούκατς, βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πάρα.
Η ομάδα του Βεργέτη δεν είχε υστερήσαντα, πήρε απ' όλους το... 101%, με τους Ρόλε, Πάρα, Μάσα και Γιαννιώτα να είναι εξαιρετικοί και έφτασε δίκαια σε μια μεγάλη νίκη, που τον φέρνει στην κορυφή του ομίλου μόνο πρώτο και τον στέλνει να παίξει κόντρα στην Τότεναμ, την οποία πάει να αντιμετωπίσει στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν» στις 23 του μήνα.
mesa2
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που οι δυο ομάδες ήταν σφιγμένες, ο Αστέρας Τρίπολης, άρχισε σιγά σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πλησιάζει προς την περιοχή της Παρτιζάν.
Αφού προειδοποίησε με το φάουλ του Μάσα και την κεφαλιά του Πάρα, άνοιξε το σκορ στο 22'. Οι Αρκάδες κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Ουσέρο βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ στην κίνηση, νικήθηκε αρχικά από τον Λούκατς, όμως πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!
Με τον ενθουσιασμό από το γκολ και την αμηχανία των Σέρβων, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να βάλει και δεύτερο γκολ. Λίγο έλειψε να το καταφέρει, όταν στο 25' ο Μάσα έκλεψε τη μπάλα, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, όμως ο Λούκατς τον νίκησε στο τετ α τετ και κράτησε τους Σέρβους στο παιχνίδι.
Ως το φινάλε του ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Αστέρα να ελέγχει πλήρως το ματς και να μην επιτρέπει στην Παρτιζάν να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοζίτσκι.

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι έπαιξε μονότερμα τους Σέρβους, βγάζοντας συνεχώς φάσεις, με κύριο εκφραστή των τελικών του προσπαθειών τον Γιαννιώτα. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Λούκατς, ο οποίος τελικά προδόθηκε από την κάκιστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του στο 52'.
Ο Λούι έκανε ένα διαγώνιο σουτ, η μπάλα δεν πήγε προς την εστία, ο Μάσα προσπάθησε να της δώσει πορεία προς τα δίχτυα, αλλά δεν τη βρήκε, όμως ο Πάρα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0!
Η Παρτιζάν προσπάθησε να βγει μπροστά μήπως και βάλει κάποιο γκολ και ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αποτελέσματος και έφτασε κοντά στο 63', όμως ο Κοζίτσκι έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Βουλίτσεβιτς σε κόρνερ.
Ο Αστέρας βρήκε ξανά δίχτυα στο 69' με κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες, όμως ο πρώτος βοηθός είδε οφσάιντ σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση. Το τρίτο γκολ λίγο έλειψε να έρθει στο 71' μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Ρόλε, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, ο Αστέρας απλά συντήρησε το προβάδισμά του χωρίς να κινδυνεύσει και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοζίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59' Μπαράλες), Γιαννιώτας (73' Κιτόκο)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Μπ. Ιλιτς, Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Σ. Ιλιτς (77' Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς