Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πνίγει τη χώρα η αφρικανική σκόνη - Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1426536Ένα φαινόμενο που μας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν έκανε εκ νέου την εμφάνισή του, προκαλώντας δυσφορία σε όσους είδαν το πρωί τα αυτοκίνητά τους γεμάτα σκόνη που μεταφέρθηκε λόγω των νοτιάδων. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει, παίρνοντας ένα περίεργο χρώμα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, με τις επόμενες ώρες να μας επιφυλάσσουν σε δεκάδες καταιγίδες εντός και εκτός Αττικής.
Παράλληλα εκδηλώνονται ήδη καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα ενώ τις επόμενες ώρες θεωρούνται πιθανές οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές μη εξαιρουμένης της Αττικής. Η θερμοκρασία πέφτει και είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αυτή η μεταβολή του καιρού θα συνεχιστεί και αύριο βασικά στην Ανατολική και νότια χώρα για να πάμε στη Δευτέρα που ο καιρός θα φτιάξει και η θερμοκρασία θα ανέβει.
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και βαθμαιαία θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

"Βόμβα" στο Ζευγολατιό: Παρελθόν ο Γιάννης Δουβίκας από τον ΑΟΖ - Νέος τεχνικός ο Τάκης Χριστόπουλος

Την ώρα που ο Α.Ο. Ζευγολατιού δίνει μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, παρελθόν από τον  τον πάγκο της ομάδας παρελθόν αποτελούν ο τεχνικός Γιάννης Δουβίκας.και ο γυμναστής  Γιάννης Νούλας,
Νέος  τεχνικός, για την ομάδα της Βόχας ο Τάκης Χριστόπουλος, που θα κάνει ντεμπούτο στο πάγκο του ΑΟΖ  αύριο Κυριακή στον εκτός έδρας αγωνα, στη Σάμο κόντρα στον τοπικό Πυθαγόρα 
Ο νέος τεχνικός του ΑΟΖ, έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στον Βύζαντα Μεγάρων, τον Αθηναϊκό, τον Φωστήρα , το Κερατσίνι, τη  Μεταμόρφωση κ. α..... 

Η Κεντροδεξιά και τα social media κάνουν… αγρυπνία για τη γιορτή του Καραμανλή

Η Κεντροδεξιά και τα social media κάνουν… αγρυπνία για τη γιορτή του Καραμανλή

Twitter@EmOikonomidis
Η σχέση της Κεντροδεξιάς με τον “καραμανλισμό” έχει βιωματικές παραμέτρους και χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ο ιδρυτής μιας από τις ισχυρότερες πολιτικές δυναστείες στην Ελλάδα άλλωστε, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν εκείνος που άφησε το πιο βαρύ αποτύπωμα έργου, κουλτούρας και αισθητικής, ώστε να τον μνημονεύει κανείς μέχρι σήμερα, και να επικαλείται τις δικές του αρχές, πολλές φορές για να καλύψει τη δική του ένδεια καινούριων ιδεών και στοχοπροσήλωσης.

EgyptAir: Εντόπισαν το μαύρο κουτί ανάμεσα σε συντρίμμια και πτώματα - Χτυπούσε ο συναγερμός για καπνό μέσα στο αεροπλάνο

EgyptAir: Εντόπισαν το μαύρο κουτί ανάμεσα σε συντρίμμια και πτώματα - Χτυπούσε ο συναγερμός για καπνό μέσα στο αεροπλάνο
Τα πληρώματα έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το CBS News, έχουν εντοπίσει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου της Egypt Air, στην περιοχή όπου έχουν ήδη εντοπιστεί πτώματα και συντρίμμια από την πτώση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Το αεροπλάνο Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και κατέπεσε την Πέμπτη στη Μεσόγειο, είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για παρουσία καπνού στην καμπίνα του αεροσκάφους, επιβεβαίωσαν σήμερα οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς ν’αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι ωφελούμενοι και τα κριτήρια (τροπολογία)

Τα πρώτα κριτήρια για την χορήγηση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγύης» που από τα μέσα Ιουλίου θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, καθορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Παρασκευής. Με την τροπολογία η οποία θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι οι δήμοι «θα οριστούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και δεικτών φτώχειας και ανεργίας» και θα αφορά πολίτες που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

(ISA) «Δράση για ένα Πιο Υγιές Μέλλον»

logo newsletter

 

 

 

(ISA) «Δράση για ένα Πιο Υγιές Μέλλον»


dieunis_omosp_glikjantikos_mren.jpgΕυρωπαϊκή Ημέρα Παχυσαρκίας: Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας (EASO) στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα.
Διαβάστε περισσότερα

99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ

Τρεις γενεές υποτάσσει στον ξένο ζυγό ο Αλέξης Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμένος, την αποφράδα ημέρα του 21ου αιώνα, την 22α Μαΐου 2016. 

Τους σημερινούς 30άρηδες που εθίζονται στην ανεργία, στην περιστασιακή εργασία της δουλείας των 500 ευρώ μηνιαίως, στο χαρζτιλίκι του συνταξιούχου συγγενή. Τα σημερινά βρέφη, τους 30άρηδες του 2040 που θα μεγαλώσουν σε μία αποικία σκλαβιάς, μέσα σε οικογένειες εξαθλίωσης και τα αγέννητα Ελληνόπουλα, τους 30άρηδες του 2070 που χρωστάνε ήδη ως ιδέα. Οι πρωταγωνιστές του Ντοστογιέφσκι, του Γκόρκι, ακόμη και της Ιζαμπέλ Αλιέντε θα ωχριούν μπροστά στους νεόπτωχους Έλληνες το Σεπτέμβριο του 2016, με την ελίτ της λαμογιάς του '81 και του σήμερα να βανδαλίζει τα πάντα.

H Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί την 47η Συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
H Βουλή των Ελλήνων θα φιλοξενήσει στην Αθήνα , στις 23 και 24 Μαΐου 2016, την 47η Συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου – (PABSEC-Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation).
Την έναρξη των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, θα κηρύξει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος.

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι - Σήμερα εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λυγιά






Καλή σας ημέρα και Χρόνια σας πολλά

Σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και η Εκκλησία μας τιμά την Μνήμη των Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.. Στην περιοχή μας εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου που δεσπόζει στο υψωμα της Εχταινής , πάνω από τη Λυγιά Κορινθίας  , παράλιο οικισμό , κοντά στο Δερβένι. Ο ναός  του Αγίου Κωνσταντίνου είναι χτισμένος το 1903 πάνω σε πλάτωμα ,δίπλα σε δάσος , όπου και γλυπτό του Βαρώτσου, με θαυμάσια θέα προς  την παραλίακή Δυτική Κορινθία, το Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Ρούμελης.. Σήμερα πολλοί κάτοικοι από τη Λυγιά, το Δερβένι και τα γύρω χωριά έχου έρθει στον Αγιο Κωνσταντίνο τιμώντας την μνήμη του....

ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ , ΦΟΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ

Δεν έμεινε τίποτα στη ζωή των Ελλήνων που να μην φορολογεί ο κ. Τσίπρας. Φόροι σε όλα, φόροι παντού.

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις Επιτροπές το πολυνομοσχέδιοΜετά την ψήφιση επί της αρχής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων, των τροπολογιών, και στο σύνολό του, το πολυνομοσχέδιο από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε. Καθολική ήταν και η αντίδραση των εκπροσώπων των φορέων όσον αφορά τις επιπτώσεις από την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφισή του την Κυριακή.

Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς το ΣαββατοκύριακοΧωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα μείνει η Αθήνα όλο το Σαββατοκύριακο, λόγω απεργίας των εργαζομένων κόντρα στο πολυνομοσχέδιο. Την Κυριακή θα ακινητοποιηθούν επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλει.
Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.


Οι εργαζόμενοι στους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.