Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ένα βήμα πριν το λουκέτο και ο δήμος Μεσολογγίου

{images:title}

Με κοινή ανακοίνωσή τους η δημοτική αρχή και ο Σύλλογος  των εργαζομένων στον δήμο του Μεσολογγίου, καλούν τους πολίτες σε συτράτευση  για να ανατραπεί η δραματική οικονομική κατάσταση εξαιτίας των περικοπών. Η σχετική κοινή ανακοίνωση, είναι χαρακτηριστική:
«Ο δήμος μας - όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δήμων της χώρας - βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, αφού οι επιχορηγήσεις που οφείλει να αποδίδει το κράτος στους Ο.Τ.Α και που είναι δικά σας χρήματα, δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία μας.
Σήμερα λειτουργούμε με το 30% των πόρων του 2009, έχοντας φορτωθεί επιπλέον 130 νέες αρμοδιότητες και προσωπικό. Η ΣΑΤΑ – η επιχορήγηση που αφορά την κατασκευή μικρών έργων - είναι φέτος μηδενική, η αντίστοιχη για τα σχολεία μειωμένη κατά 75%, τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ μειωμένα κατά 30% λόγω του χαρατσιού και της λιτότητας που πλήττει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας, ενώ έρχεται και νέα μείωση πόρων στους Ο.Τ.Α κατά 821 εκατ. €, που περιλαμβάνεται στα μέτρα των 11,5 δις. €. Παρ’ όλο που έχουμε μειώσει τα έξοδα λειτουργίας μας κατά 40% περίπου, η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί:
•    Στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους που σήμερα μόνο εμείς σηκώνουμε στις πλάτες μας και μάλιστα χωρίς αυξήσεις τελών και τροφεία. Κλείσιμο παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.
•    Στο κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.
•    Στην περαιτέρω υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, αφού τα ανταποδοτικά τέλη καλύπτουν άλλες «τρύπες» και νέο προσωπικό δεν προσλαμβάνεται.
•    Στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μας, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την ύδρευση – αποχέτευση, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον πολίτη μέσω αύξησης των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.
Δεν υπερασπιζόμαστε απλά τη δουλειά μας, αλλά το μοναδικό οργανισμό δημοσίου συμφέροντος που ακόμη λειτουργεί στο ελληνικό κράτος εξυπηρετώντας τους πολίτες, παρ’ όλα τα υπαρκτά του προβλήματα.
Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να αγωνισθούμε και να εμποδίσουμε:
Την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών του δήμου και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες.
Τις νέες περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, με ταυτόχρονη αφαίρεση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνουν οι δημότες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, βρεφονηπιακοί σταθμοί).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•    Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για το δήμο, άμεση απόδοση μέρους των παρακρατηθέντων πόρων
•    Κούρεμα των τραπεζικών δανείων του δήμου και της ΔΕΥΑ
•    Προσλήψεις και όχι απολύσεις προσωπικού
•    Αξιοποίηση των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και της κρατικής περιουσίας από το δήμο.»
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης
Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δήμο Ιερας Πόλεως Μεσολογγίου
Το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

isthmos.gr

Πιάστηκε η σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ το τελευταίο εξάμηνο σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία!

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη δύο Ρουμάνοι 29 και 37 ετών ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, τα στοιχεία των οποίων έχει η Αστυνομία. Πρόκειται για έναν 32χρονο Ρουμάνο και δύο Έλληνες ηλικίας 44 ετών και 58 ετών.
Έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής πέντε περιπτώσεις "παγίδευσης - ανατίναξης" μηχανημάτων Α.Τ.Μ., που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία!
Η αρχή του τέλος για τη σπείρα, ήταν χθες, όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοία, ενημερώθηκε για κάποια "ύποπτα" αυτοκίνητα, δίπλα στο Α.Τ.Μ της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται στο Βαθύ Αυλίδας Εύβοιας

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και οι συλλήψειςΟι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, όντως βρήκαν εκεί τρία παρκαρισμένα ΙΧ και 5 ύποπτα άτομα.
Τους δύο τους ακινητοποίησαν ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι.
Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους τρεις που ξέφυγαν και αναζητούνται,
ξεκίνησαν χθες το πρωί από την Αθήνα και πήγαν στην Αυλίδα, με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ.
Τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Το ένα από αυτά είχε κλαπεί την 14-08-2012 από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής.
Τα αλλά δύο ανήκουν σε δύο από τα άτομα που αναζητούνται και σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας. Μέσα στα αυτοκίνητα, οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα... σύνεργα των δραστών.

Πώς ανατίναζαν τα ΑΤΜ

Θύελλα για τη λίστα Λαγκάρντ - Ο Πεπόνης τη ζητά ξανά από Στουρνάρα - Αμφισβητεί τη γνησιότητά της

 
Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Οι Εισαγγελείς ζητούν από τον κ. Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο Εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ήδη με αίτημά τους οι δυο Εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών που το συνόδευε. Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.
 
newsit.gr

Επίσκεψη Μέρκελ: Ικανοποιημένη η κυβέρνηση - Φιάσκο λέει η αντιπολίτευση


Ικανοποιημένη από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου και τα μηνύματα που έστειλε για την Ελλάδα εμφανίζεται να είναι η ελληνική κυβέρνηση. Η κ. Μέρκελ, «αντί να φέρει μαζί της τη λίστα Χριστοφοράκου, φέρνει τους φίλους του κυρίου Χριστοφοράκου, για να προετοιμάσουν το πλιάτσικο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ως «επικοινωνιακό φιάσκο» που δεν ελαφρύνει τα μέτρα για τον λαό αποτιμούν την επίσκεψη Μέρκελ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Οικολόγοι, πολύ θετική την κρίνει το ΠΑΣΟΚ αλλά κάνει λόγο για «ολοκληρωμένη συμφωνία» που πρέπει να επιτευχθεί. Τι λέει η αντιπολίτευση. Επίθεση από χημικά σε Έλληνες βουλευτές και πολίτες «χωρίς καμία πρόκληση» καταγγέλλει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Οι ΑΝΕΛ έδω σαν στη δημοσιότητα ψήφισμα. Τί δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επίσκεψη Μέρκελ...
περισσότερα 
eklogika.gr

Για Ελληνοτουρκικά, Συρία και παράνομη μετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς – Νταβούτογλου

Για Ελληνοτουρκικά, Συρία και παράνομη μετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς – Νταβούτογλου

Συνάντηση είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον πρωθυπουργό τις ευχές του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης. Ωστόσο, κατά τη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ στον πρόεδρο της Βουλής και στις συνομιλίες που είχε με τον κ. Βουλγαράκη για το Αιγαίο, η φράση του περί «ελεύθερου Αιγαίου», άναψε φωτιές και αμέσως η κυβέρνηση επανήλθε κάνοντας λόγο για λανθασμένη μετάφραση καθώς ο κ. Νταβρούτογλου έκανε λόγο για Αιγαίο «ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αγνόησαν τη διόρθωση και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση...
Αναλυτικότερα:

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​Η ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, πραγματοποιεί, αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και μεθαύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, περιοδεία στη Μακεδονία, με βασικούς σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Πρώτη Σερρών.  
Αύριο, Πέμπτη, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, με την οποία εγκαινιάζεται  η κοινωνική δράση «Στηρίζω», θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής, των Προέδρων των ΝΟΔΕ Β. Ελλάδος και συνδικαλιστών.
Μεθαύριο, Παρασκευή, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του ιδρυτή της Παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, το Επιμελητήριο, καθώς και φυτώριο εναλλακτικών καλλιεργειών. Θα προεδρεύσει, επίσης, σύσκεψης της ΝΟΔΕ.
 
Οι  συναντήσεις του  Γραμματέα της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


Ο Κοινιοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή τα όσα ελέχθησαν για «ελεύθερο Αιγαίο» μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι γνωστές οι ιδιοκτησιακές βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. «Στο «Αιγαίο ΜΑΣ», όπως το ανέφερε σήμερα απευθυνόμενος στον Τούρκο Υπουργό  Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσα στο ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και τα δώρα και τα λεγόμενα του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής στον κ. Νταβούτογλου, μας δημιουργούν το ερώτημα αν είναι η συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Θα μείνει τίποτα ελληνικό; Θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα;

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΓΥOΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.»

Συνάντηση Τατούλη με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου


«Πεποίθησή μας αποτελεί η άποψη σύμφωνα με την οποία οι Περιφέρειες θα δώσουν τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για το λόγο αυτό είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να εφαρμόσουμε μια αποτελεσματική πολιτική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012.
«Η συνεργασία μας με τον κ. Υπουργό αποτελεί ταυτόχρονα όδευση για νέες πολιτικές λύσεις, με πολιτικές καινοτόμες και ρηξικέλευθες, που υπακούουν στο σχέδιό μας ενάντια στην κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
«Οι δράσεις και η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια εκτείνεται και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας, της τριτοβάθμιας και της δια βίου μάθησης, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε η Περιφέρεια να μην είναι μόνο αρωγός, αλλά πρωταγωνίστρια» δήλωσε ο κ. Υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη του τομέα της παιδείας θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις ικανότητες των Περιφερειών.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα πλήρους ανάπτυξης της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τις Περιφέρειες, όπως της παιδείας και της υγείας, σημειώνοντας ότι «δεν ζητάμε χρήματα, αλλά τη δυνατότητα να αυτοδιαχειριζόμαστε τις δομές μας».
Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου η Περιφέρεια να έχει τη νομική εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς.
Στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης ο κ. Τατούλης ζήτησε τη θέσπιση βασικών αξόνων με τις γενικές αρχές για το σύνολο της χώρας και παράλληλα τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις Περιφέρειες, παρέχοντας παράλληλα σε αυτές τη δυνατότητα εξειδίκευσής της, «σύμφωνα άλλωστε και με τη νέα κατεύθυνση που υπαγορεύει η Προγραμματική Περίοδος 2014 – 2020».
Την πρόταση αυτή του Περιφερειάρχη άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Υφυπουργός και εξέφρασε και τη δική του πεποίθηση ότι ο τομέας αυτός θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ότι έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες αξιοποίησης και ενίσχυσής τους με τις συνέργειες που έχουν δρομολογηθεί για τη δημιουργία Ινστιτούτων με ελληνικούς και διεθνείς φορείς, όπως αυτό για την ανάπτυξη της έρευνας στη θαλάσσια, πλωτή αιολική ενέργεια και αυτό για την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας σε τομείς άμεσα συναρτώμενους με την τοπική οικονομία.

Πέτρος Τατούλης: Στόχος μας είναι να δημιουργήσ​ουμε από κοινού με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, Ινστιτούτο Νανοτεχνολ​ογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου

Τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα της νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και την πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία των προϋποθέσεων προσέλκυσης επενδυτικών προτάσεων, την ένωση των ελληνικών και διεθνών επιστημονικών δυνάμεων, την αύξηση του επιστημονικού δυναμικού στην Πελοπόννησο και την ανάπτυξη των σχέσεων με ευρωπαϊκές περιοχές συζήτησαν εκτενώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» κ. Ευάγγελος Γογγολίδης την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε από κοινού με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα έχει εφαρμογή στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των τροφίμων και της ενέργειας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε τη σημαντική θέση που κατέχει στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας η ανάπτυξη του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.
«Η ενίσχυση και η αξιοποίηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, επιτρέπει, αφενός, τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού περιβάλλοντος και την επιχειρησιακή λειτουργία της Περιφέρειας και, αφετέρου, τη δημιουργία των προϋποθέσεων διάχυσης των μηχανισμών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας, καθώς και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παρουσία και η δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο άλλωστε μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί το στρατηγικό εταίρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης.
Εταίροι της Περιφέρειας στο Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας θα είναι επίσης Πανεπιστημιακά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Ινστιτούτα εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Γογγολίδης, αφού εξέφρασε τη χαρά του για το επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Περιφερειάρχη, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της Νανοτεχνολογίας και ότι στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα θα κατατεθούν και νέες προτάσεις για επενδύσεις στον τομέα αυτό, «εφόσον το επενδυτικό περιβάλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ελκυστικό προκειμένου να στηρίξει και να ανατροφοδοτήσει την έρευνα».       

  
Πέτρος Τατούλης: «Η σωτηρία της χωράς περνά μέσα από τη σωτηρία των ανθρώπων της»

 «Άμεση ανάγκη να καταρτιστεί ξεχωριστή πολιτική για το δημογραφικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν συζητείται ούτε σε εθνικό επίπεδο, ούτε από τους διεθνείς επικουρικούς φορείς της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παραλαβή ψηφίσματος των τριτέκνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, το οποίο θα το διαβιβάσει άμεσα προς τα αρμόδια Υπουργεία.
«Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη προς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους είναι εξαιρετικής σημασίας. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη προβεί σε σχετικές ενέργειες, όπως τις παρεμβάσεις προς τα Κτελ και τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υπάρξει μια ευνοϊκότερη μεταχείριση των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών  ομάδων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και τόνισε με έμφαση ότι «η σωτηρία της χώρας περνά μέσα από τη σωτηρία των ανθρώπων της».
Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε επίσης την άποψή του ότι η χώρα δεν περιμένει ούτε μεσσίες, ούτε σωτήρες, στην τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά καθαρές πολιτικές και τολμηρές αποφάσεις.
Ο Πρόεδρος των τριτέκνων της Πελοποννήσου κ. Χρήστος Κορομηλάς ανέφερε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι, ιδίως τη χρονική αυτή περίοδο, και, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη, τον ευχαρίστησε για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του.   

Κώστας Κόλλιας: «Κάθε εστία ανισότητας και ανομίας πρέπει να παταχθεί» - Πλαστά πιστοποιητ​ικά δυσλεξίας


Ερώτηση συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας σχετικά με τις καταγγελίες για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας σε παιδιά της τρίτης Λυκείου. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και την εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, καταθέσαμε μαζί με 56 ακόμα συναδέλφους ερώτηση σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει η πολιτεία προκειμένου να παταχθούν τέτοια φαινόμενα ανομίας και ανισότητας.
Πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι στην τρίτη τάξη ενός συγκεκριμένου Λυκείου οι μισοί μαθητές έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά δυσλεξίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτοί οι μαθητές δεν υποχρεώνονται να δώσουν γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά εξετάζονται προφορικά, καθώς εμπίπτουν στις διατάξεις περί ειδικής αγωγής. Ομοίως, πιστοποιητικά δυσλεξίας μπορεί να απαλλάξουν τους μαθητές από την υποχρέωση γραπτών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος ξένης γλώσσας.
Είναι προφανές ότι αυτό, πέραν του ότι είναι παράνομο, συνιστά και κατάφωρη αδικία εις βάρος όλων των άλλων μαθητών, οι οποίοι ρίχνονται στον αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τέτοια ψευδεπίγραφα πλεονεκτήματα. Ακόμα βαρύτερη βεβαίως είναι η αδικία που υφίστανται μαθητές που πράγματι πάσχουν από δυσλεξία.
Το ζήτημα φαίνεται ότι δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς πρόσφατα εξαρθρώθηκε ένα ανάλογο κύκλωμα, το οποίο φέρεται να έχει πλαστογραφήσει 121 πιστοποιητικά. Ακριβώς επειδή το φαινόμενο προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, ζητήσαμε από τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Δικαιοσύνης να μας δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση και τις πρακτικές που ισχύουν σήμερα, καθώς και για τις προθέσεις συνολικά της Κυβέρνησης για τη μελλοντική αντιμετώπιση του θέματος.   
Είναι κοινή πεποίθηση όλων όσων συνυπογράφουμε την ερώτηση ότι τέτοια φαινόμενα ανομίας και ανισότητας, τα οποία έχουν μείνει για πολύ καιρό στο σκοτάδι, πρέπει να έρθουν στο φως. Είτε αφορούν δημόσια πρόσωπα, είτε τη δημόσια διοίκηση, είτε ιδιώτες, η πολιτεία οφείλει να πατάξει τις εστίες της αδιαφάνειας και να αποκαταστήσει στον δοκιμαζόμενο πολίτη τουλάχιστον το αίσθημα της ισονομίας και της ισοπολιτείας

Στον Ρουπακιώτη για την τύχη του Ειρηνοδικείου Δερβενίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη είχαν σήμερα το μεσημέρι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης , το προεδρείο του εμπορικού Σύλλογου Δερβενίου και άλλοι φορείς της περιοχής. Στην συνάντιση πού είχαν , στο Υπουργείο Δικαιοσύνης,, οι φορείς του Δερβενίου ανέπτυξαν στον κ. Ρουπακιώτη την αναγκαιότητα να παραμείνει το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι , ενός από τα πιό παλιά ιστορικά ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς αυτό συνεστήθει λίγο μετα από την σύσταση του Ελληνικού κράτους ως Ειρηνοδικείο Ζαχόλης, και λειτούργησε στην αρχή στην Ζάχολή ( Ευρωστίνη) και από το 1900 στο Δερβένι , ανελληπώς εως και σήμερα...
Για το ίδιο θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Γεώργιος Μετεβελής απέστειλε προς τον Υπουργο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρ. Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Δερβενίου

Άρον άρον πήραν πίσω για 2η φορά τροπολογία που καταργούσε εργοδοτικές εισφορές

- Ανταρσία από την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ
- Η ρύθμιση αυτή είναι μνημονιακή υποχρέωση
- Ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Με την τροπολογία ο ΟΑΕΔ χάνει πάνω από 240 εκατ. ευρω
Tροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), αναγκάστηκε να αποσύρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Για 2η φορά η Κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει την ίδια τροπολογία, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., που εξέφρασαν κάθετες ενστάσεις, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να απειλεί μάλιστα να ψηφίσει «παρόν».

Πρόκειται για την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που προέβλεπε την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης έκανε ξανά όπισθεν ολοταχώς ακούγοντας την Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) να μιλά για την ανάγκη «να ξαναδούμε το σύστημα», το οποίο, όπως τόνισε «δεν μπορούμε να λύσουμε με μία αιφνιδιαστική ρύθμιση», ενώ και ο Γ. Κουτσούκος ζήτησε από τον υπουργό… «να μας διευκολύνετε κοινοβουλευτικά, αποσύροντας την τροπολογία».

Καθοριστικό ρόλο στην απόσυρση της τροπολογίας έπαιξε η τοποθέτηση του Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος ευθέως κάλεσε τον υπουργό να μην επιμείνει και αντίθετα να προστατεύσει τα προγράμματα των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, προειδοποιώντας πως το κόμμα του θα ψήφιζε «παρόν» στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθούσε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν αυτού το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα απέσυρε το αίτημα του και η κυβερνητική «συνοχή» διαφυλάχτηκε με την «πυροσβεστική» παρέμβαση – για 2η φορά – του υπουργού Εργασίας.
newsit.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟ​ΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝIΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ








Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκο, επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Στηρίζω», που ξεκινά αύριο από τη Νέα Δημοκρατία, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ.
Μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:  

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:
«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γραμματέα, με θέμα να βοηθήσουν σε μια συνεργασία συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες σήμερα. Εμείς, ως Εκκλησία, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έναν, ο οποίος προσέρχεται προς εμάς και θέλει να συνεργαστούμε.
Ορίσαμε, λοιπόν, το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.
Και ο φορέας της Εκκλησίας και οι άλλοι φορείς που υπάρχουν θα έχουμε συνεργασία για τη συγκέντρωση ειδών βοηθείας και συμπαραστάσεως».

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
«Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Ελληνικό Γένος,  ιδίως στις τελευταίες κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός, ζητήσαμε τη βοήθεια και τη συνεργασία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου για κοινωνικές δράσεις, που αναλαμβάνουν η ΝΔ σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ.
Ο κόσμος, σήμερα, βιώνει δύσκολες καταστάσεις από την οικονομική κρίση και νομίζω πως όλοι οι φορείς - κοινωνικοί και πολιτικοί - πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σ’ αυτό: Να βοηθήσουμε, με διάθεση αλληλεγγύης και συνεργασίας με τις κοινωνικές ομάδες, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο την οποία ζούμε.
Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια καλύτερη χώρα».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ:
«Σε συνεργασία με την Εκκλησία ξεκινάμε, αύριο, σε κάθε μέρος της Ελλάδος την πρωτοβουλία “Στηρίζω”. Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε πλάι σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Επιτέλους, πρέπει αυτές τις ώρες να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε όλοι στην πράξη. Να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός, στηριζόμενοι κυρίως στη νέα γενιά. Σε μια νέα γενιά που θέλει να προσφέρει, να ζήσει και να δημιουργήσει».

H πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Πάγια θέση του ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησίκα του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο. Για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας, τηρώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες για την ανάγκη αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας το συντομότερο δυνατόν, κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή μία ιστορική πρόταση νόμου, την πρώτη από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και (προ)καλεί άπαντες τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν!
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Το γεγονός,  ως γεγονός, της ρίψης χημικών με βαρελάκι, ένα μέτρο από το πρόσωπό σου, αναίτια, είναι πέρα για πέρα καταδικαστέο. Θα έλεγα και εγκληματικό.

Χθες βίωσα αυτό που κατέγραφα δημοσιογραφικά τόσα χρόνια και που υφίσταντο άπειρες περιπτώσεις συμπολιτών μου.

Παρ' όλα αυτά, δεν σκοπεύω να βάλω μπροστά νομικές διαδικασίες ή να ζητήσω από τη πλευρά μου Διοικητική Έρευνα. Δεν έχει νόημα...

Αντ' αυτών, σήμερα θα ζητήσω από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να συναντήσω και τον αστυνομικό των ΜΑΤ που πέταξε το βαρελάκι, αλλά και τον επικεφαλής τους, για να συζητήσω κάποια πράγματα μαζί τους.

Ο ένας, έδειχνε χωρίς λόγο ότι ήταν σε κατάσταση πανικού, όταν απέναντί του είχε 3-4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με επικεφαλής εμένα, που έσπευσα να δω εάν συλληφθείς διαδηλωτής κινδύνευε ή όχι από ξυλοκόπημα των αστυνομικών. (Ένα έργο που το έχω καταγράψει πολλές φορές δημοσιογραφικά). Έκανα το καθήκον μου ως Έλληνας Βουλευτής για τη προστασία της σωματικής ακεραιότητας ενός πολίτη.

Ο δεύτερος, ο επικεφαλής της διμοιρίες, μου δικαιολογήθηκε ότι είχαν εκνευριστεί οι άνδρες του από το γνωστό, δεκαετίες τώρα, σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Αντιλαμβάνομαι ότι σαφώς το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά γενικότερης θεώρησης του ποιοι αστυνομικοί στρατεύονται στα ΜΑΤ, με ποια εκπαίδευση και με ποιες εργασιακές συνθήκες. Και, βεβαίως, από το κοινοβουλευτικό μου μετερίζι, θα διερευνήσω σε βάθος τη χρησιμοποίησή τους από της εκάστοτε εξουσία με προβοκατόρικα σχέδια. Σίγουρα δεν ανακαλύπτω την πυρίτιδα, αλλά αυτό που οφείλω να κάνω, θα το κάνω. Κάποιος πρέπει επιτέλους από το Κοινοβούλιο να κάνει την αρχή...

Παράλληλα, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την πολιτική μου απορία, για ποιο λόγο δόθηκε εντολή στις διμοιρίες των ΜΑΤ, την ώρα που βρισκόταν σε  εξέλιξη η συγκέντρωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις στήλες του Ολυμπίου Διός, να κυνηγήσουν προς τα εκεί άλλη ομάδα διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να περάσουν ανάμεσά μας και να μας διαλύσουν. Προσωρινά, διότι δεν πέτυχαν το σκοπό τους να μας διαλύσουν τελείως. Ανασυγκροτηθήκαμε για να συνεχίσουμε την απόλυτα ειρηνική μας συγκέντρωση.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι στην απρόκλητη επίθεση με χημικά εναντίον Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, δεν επιδείχθηκε κανένα ενδιαφέρον ούτε από τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ούτε καν από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ή τον Αττικάρχη.

Οι κύριοι αυτοί, δεν επέδειξαν περιφρόνηση στο πρόσωπό μου. Επέδειξαν περιφρόνηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η Μέρκελ, ο Ρίξινγκερ και η συνιστώσα «Ρόζα»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να μείνει ευχαριστημένος ο κ. Τσίπρας από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα – αν και οι ομοϊδεάτες του είναι αυτοί που μέχρι τώρα κατηγορούσαν την καγκελάριο για σκανδαλώδη απουσία από τη χειμαζόμενη από την κρίση και τα μέτρα Ελλάδα.
Από εκεί, όμως, μέχρι να αποκαλέσει μια επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη «τεράστιο πολιτικό φιάσκο», υπάρχει απόσταση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν η Μέρκελ ερχόταν στην Ελλάδα για να μας πει ότι θα «κανονίσει» για μια καλή έκθεση της τρόικας, θα δεχόταν πυρά πανταχόθεν πως… αποκαλύπτεται το κυρίαρχος ρόλος της.
Τώρα που έπραξε το αυτονόητο – ξεκαθάρισε δηλαδή πως η ίδια μας επισκέπτεται ως ηγέτης της ισχυρότερης ευρωπαϊκής χώρας αλλά ΔΕΝ είναι η τρόικα – αυτό αποκαλείται «φιάσκο».
Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ.
Δεν υποστηρίζει, όμως, το ίδιο ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, ο οποίος επίσης βρισκόταν χθες στην Αθήνα δίκην… γερμανικής αντικάμερας.
Ο κ. Ρίξινγκερ από τον περασμένο Ιούλιο (συνέντευξη στη «Neue Osnabruecker Zeitung»), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως «αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, η Γερμανία μαζί με τους εταίρους θα πρέπει να προετοιμαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν τρόφιμα και φάρμακα στον ελληνικό λαό».
Είχε μάλιστα προσθέσει (στις δηλώσεις του Ιουλίου) πως «η αδυναμία εισαγωγών από την ευρωζώνη θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ανθρωπιστική καταστροφή».
Επομένως, υπάρχει θέμα!
Υπάρχει θέμα που το αναγνωρίζει ο κ. Ρίξινγκερ, βλέποντας μάλιστα και την επόμενη (εφιαλτική) ημέρα της εξόδου από το ευρώ.
Τώρα, πού κολλάει σε όλα αυτά η… δημιουργία του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, αναφερόμενος στο οποίο ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την… «αναγκαιότητα των θεωρητικών επεξεργασιών στη διατύπωση εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων, στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων και στην αναζήτηση νέων πολιτικών μοντέλων»;
 Προφανώς, δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε αυτό το think tank που θα τα μελετήσει όλα αυτά, διότι στο μεταξύ θα έχουμε χρεοκοπήσει.
Πάντως, πρέπει να χάρηκε ιδιαιτέρως η… συνιστώσα «Ρόζα»!
elzoni.gr

Οι σημερινές εκπομπές της Focus Web Tv


Έλα στον Θείο με την Μάρω Θεοδωράκη. Η Μάρω Θεοδωράκη θυμάται τα παιδικά της χρόνια μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με πολύ γνωστούς γονείς και έναν πολύ διάσημο θείο. Η απόφαση της να πάει στο Greek Idol και τι της είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.  
Δείτε την εκπομπή ΕΔΩ 

Σε Πρώτο Ενικό ο ηθοποιός Θάνος Καληώρας 

Σε «Πρώτο Ενικό» ο Θάνος Καληώρας, μιλά στη Φαίη Μαυραγάνη, για την τραγική κατάσταση των ηθοποιών λόγω της κρίσης. Για τη σχέση του με γιό του, τη σκέψη να κάνει νέα οικογένεια, αλλά και για τον έρωτα. Θυμάται του μεγάλους του δασκάλους στο Εθνικό και περιγράφει την πρώτη του εμπειρία στην Επίδαυρο.πρόσωπα, από όλους τους χώρους της κοινωνίας, δοκιμάζουν το μενού διάσημων σεφ και συζητούν με τον δημοσιογράφο    Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας    ΕΔΩ  

Δεν Έφυγαν Ποτέ: Λάμπρος Κωνσταντάρας

 Μάθετε απο πρώτο χέρι άγνωστες πτυχές της ζωής του Λάμπρου Κωνσταντάρα,όπως τις εξιστορούν οι στενοί του συνεργάτες .Η εγγονή του μιλά για πρωτη φορά στο τηλεοπτικό φακό και ο γιος του ξεναγεί την κάμερα του Focus web tv στα αγαπημένα στέκια του πατέρα του . Ενά μοναδικό αφίερωμα στην ζωή του μεγάλου ηθοποιού μέσα απο το «Δεν Εφυγαν Ποτέ»με το Στάθη Παπούλια.  Δείτε την εκπομπή Δεν Έφυγαν Ποτέ πατώντας  ΕΔΩ 

  Α.Γεωργιάδης «Πρέπει να απολυθεί ο Φωτόπουλος και οι συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η που έκαναν την κατάληψη»  

Λάβρος  επιτέθηκε εναντίον των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η ο βουλευτής της Ν.Δ  Άδωνις Γεωργιάδης για την κατάληψη που έκαναν στο μηχανογραφικό κέντρο της επιχείρησης.Ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε Πρώτο Ενικό, στη Φαίη Μαυραγάνη, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ, «να απολυθούν ο Φωτόπουλος και αυτοί οι συνδικαλιστές που έκαναν την κατάληψη ,για ποιο λόγο πρέπει να αφήνουμε έτσι τους συνδικαλιστές της συμφοράς» διερωτήθηκε. Σε μια δόση αυτοκριτικής  τόνισε ότι  « ήταν λάθος μου ότι δεν ψήφισα το μεσοπρόθεσμο». Είπε επίσης ότι «δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι «ο Γιώργος Τράγκας αποφάσισε στα γεράματα να πάει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α». Μιλά ακόμη για την Χρυσή Αυγή, για τις πολιτικές του φιλοδοξίες, για την οικογένειά του, για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και  «χτυπάει ξύλο» στην ερώτηση τι θα γίνει αν γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.       
Δείτε την εκπομπή Σε Πρώτο Ενικό πατώντας ΕΔΩ 

 Ομάδες κτηνιάτρων που προσφέρουν δωρεάν στειρώσεις.

 Μια αποκάλυψη – Στο στούντιο της FOCUS WEB TV η Αντιγόνη Χύζμου φιλοξενεί την Αμαλία Σωτήρχου, μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας AnimalAction. Ομάδες Κτηνιάτρων αναλαμβάνουν δράση σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιούν στειρώσεις , εμβολιασμούς και παρέχουν φροντίδα σε όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη. Δείτε την εκπομπή Φωλιά των ζώων  πατώντας ΕΔΩ 
 Για να προωθήσετε την εκπομπή χρησιμοποιήστε το παρακάτω link:                                  

Focus Web TV                                Λεωφ. Ιωνίας 35 & Αθ. Αλεπού 14                               Αχαρναί Αττικής ΤΚ 136 73                      ΤΗΛ 210 28.36.758   FAX 210 28.11.886                              email :  info@focuswebtv.gr                                url  : www.focuswebtv.gr    

«Επιχειρώ Αλλιώς»



Image



Έναρξη νέας καμπάνιας για την επιχειρηματικότητα

Σε μία εποχή που η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και η κοινωνία αναζητεί
τη νέα της ταυτότητα, είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ένα νέο
παραγωγικό μοντέλο. Σʼ αυτό το πλαίσιο, και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους
και πρακτικές ξεκινάμε ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, ένα ευρύ φάσμα
δράσεων υπό τον τίτλο «επιχειρώ αλλιώς», προκειμένου να αναδείξουμε πως μπορούμε
να συναντήσουμε την επιτυχία μέσα από ένα νέο, διαφορετικό δρόμο.

Η δράση «επιχειρώ αλλιώς», στηρίζεται στις αρχές  της ανοιχτής διαβούλευσης με
απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, ικανού να θεσμοθετηθεί και
από το κράτος. Μέσα από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες  θα εξετάζεται η έννοια
της νεανικής επιχειρηματικότητας  και οι απαραίτητες συνθήκες που χρειάζονται ώστε
να στηριχθεί ουσιαστικά από τη Πολιτεία, με σκοπό την κινητροδότηση των νέων για
ανάπτυξη δικών τους πρωτοβουλιών. Η δράση θα ξεδιπλωθεί μέσα από ένα γόνιμο
διάλογο φορέων, ακαδημαϊκών, ειδικών και επιχειρηματιών μέσω του epixeiro.info,
που σκοπό έχει να αναδείξει τις παθογένειες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, σήμερα,
και να αναδείξει λύσεις.

Παράλληλα, μέσω της προβολής καλών πρακτικών σε εξειδικευμένους τομείς,
ευελπιστούμε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ασχοληθούν
με τομείς που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητοι.

Στόχος μας είναι πέρα από την κατάθεση προτάσεων που αφορούν το γενικό πλαίσιο
της επιχειρηματικότητας, να πραγματοποιήσουμε μεσοπρόθεσμα εξειδικευμένες
δράσεις πάνω σε αρκετούς τομείς της κοινωνικής ζωής, σε διαφορετικές πόλεις της
Ελλάδας, μέσα από τους οποίους θα μπορούσε η δική μας γενιά να αξιοποιήσει
ευκαιρίες συμβάλλοντας στην αύξηση των ποσοστών απασχόλησης.

Σε μία εποχή λοιπόν που η νοοτροπία της τελευταίας 30ετίας συνετρίβη, είναι
μοναδική ευκαιρία η δική μας γενιά να βγει μπροστά με ουσιαστικά βήματα για ένα
νέο, ριζοσπαστικό παραγωγικό μοντέλο.

Από το γραφείο Τύπου
οννεδ Κορινθίας

ΜΕΡΚΕΛ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Η ελληνογερμανική συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση φαίνεται τελικά πως έχει αποδώσει «καρπούς», με αποτέλεσμα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να έχει βάλει τις αλλαγές σε δήμους και περιφέρειες ψηλά στην «ατζέντα» της. Αυτό διεφάνη νωρίς νωρίς από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στη σύντομη συνομιλία της με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του είπε πως γνωρίζει ότι έχει καλή συνεργασία με τον «επιτετραμένο» της Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ και πως προχωράνε τα πράγματα στον τομέα του πολύ ικανοποιητικά. Αυτό επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, και από τις δηλώσεις της, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Φούχτελ είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε στα διμερή μας θέματα, δηλαδή, να επιδείξουμε και επιτυχία σε επίπεδο Ελληνογερμανικής συνεργασίας και τα θέματα τα διμερή και τα προγράμματα τα οποία προωθούμε, οδεύουν προς μια πολύ σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  «Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω και την TASK FORCE, υπό την αιγίδα του κ. Ραϊχενμπαχ, προγράμματα που γίνονται επίσης υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, προγράμματα που έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της τοπικής διοίκησης. Είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτά τα κοινά προγράμματα, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό ένα καινούργιο κεφάλαιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας».
Η συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποφέρει σύντομα καρπούς
Μάλιστα, στις δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και δεύτερη φορά στην Αυτοδιοίκηση, απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι «οι αλλαγές πρέπει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο»:

«Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό οι μεταρρυθμίσεις έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο σε κάποιους τομείς, να υπάρξει ταχύτερη υλοποίηση. Εδώ πρόκειται κυρίως για μεγάλα προγράμματα και projects, εδώ πρόκειται επί παραδείγματι για μια αλλαγή του φορολογικού συστήματος, για μια νέα αλλαγή της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», απάντησε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Προέρχομαι από τα νέα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, και ξέρω πόσο διήρκησε αυτή η διαδικασία μέχρις ότου φτάσουμε το επίπεδο το διοικητικό της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, της παλιάς Δυτικής Γερμανίας. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι καλό να συζητάμε όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι αυτό είναι μια διαδικασία, η οποία θα αποφέρει καρπούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Kinder» έκπληξη από Φούχτελ σε Σαμαρά


Για να δείξει πόσο καλή συνεργασία έχει με τους έλληνες συνομιλητές του, αλλά και την καλή διάθεση της γερμανικής πλευράς, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, αρμόδιος για θέματα ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ έκανε μια... kinder έκπληξη στον Αντώνη Σαμαρά, όταν συνομιλούσε με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Σας έχω μια αδελφοποίηση γερμανικής πόλης με την πόλη από την οποία κατάγεστε, την Καλαμάτα», του είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΟΤΕ-COSMOTΕ: Πέντε επιπλέον υποτροφίες για το 2012

Φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στηρίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE, προκηρύσσοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, για πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το φετινό πρόγραμμα ενδυναμώνεται με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν είκοσι (20) Υποτροφίες, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€) η καθεμία. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι έχουν πετύχει μέσω του συστήματος Πανελλήνιων εξετάσεων σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα της χώρας μας ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές) και έχουν αποφοιτήσει το 2012, από δημόσιο γενικό Λύκειο των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας.
Επιπλέον, η COSMOTE θα απονείμει και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528€) η καθεμία, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψήφιων υποτρόφων είναι η κοινωνική  και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.).
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2012. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Υποτροφιών έχει ξεκινήσει από το 2002, και μέχρι σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 Υποτροφίες και 231 Τιμητικές Διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,6 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.
Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζουν να είναι δίπλα στους νέους και τις οικογένειές τους για να σχεδιάσουν το μέλλον τους, όπως το ονειρεύονται.


Πληροφορίες:
OTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας
τηλ. 210-6117434
email: media-office@ote.gr
COSMOTE
Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας
τηλ. 210-6177566
email: mediarelations@cosmote.gr

Σχετική ανάρτηση:
ΟΤΕ - COSMOTE: Είκοσι υποτροφίες για επιτυχόντες στα ΑΕΙ το 2012-2013

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα Κορινθιακά αγροτικά προϊόντα από το Βιετνάμ. Συνάντηση του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε με τον Πρέσβη του Βιετνάμ Μπιν Βου.

Με κοινή πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, φιλοξενήθηκε στην Κορινθία για δύο ημέρες ο Πρέσβης του Βιετνάμ Μπιν Βου. Ο κ. Μπιν Βου είχε εκφράσει σε προηγούμενη συνάντηση, πριν από έναν μήνα, στους κ. Δήμα και Δέδε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Για αυτό τον λόγο οι κ. Δήμας και Δέδες τον προσκάλεσαν και τον ξενάγησαν στην Κορινθία με σκοπό ο Πρέσβης να δει πως παράγονται και τυποποιούνται προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, η σταφίδα και άλλα. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Κόρινθο, στο Ηραίον του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, στην Αρχαία Φενεό, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και στην διόρυγα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Βιετνάμ είναι μία χώρα με σχεδόν 90 εκατομμύρια κατοίκους και τις τελευταίες δεκαετίες γνωρίζει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Η ζήτηση για το ελαιόλαδο, το κρασί και άλλα προϊόντα έχει αυξηθεί κατά πολύ. Οι συζητήσεις τόσο με τον Πρέσβη όσο και με άλλους φορείς θα συνεχιστούν ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα Κορινθιακά προϊόντα και στην αγορά του Βιετνάμ.Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί η θέρμη με την οποία αγκάλιασαν Δήμαρχοι, Αρχαιολογική υπηρεσία, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τοπικοί φορείς, κάτοικοι και επιχειρήσεις την επίσκεψη του Πρέσβη αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι όταν στην Κορινθία κινούμαστε μεθοδικά και συντεταγμένα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε.

O Κρητικός-φαινόμενο που έχει γίνει θέμα σε όλον τον κόσμο!

Μπορεί να είναι 92 ετώ, ωστόσο μοιάζει για 60! Ο κος Μιχάλης Παζαράκης από το Καστέλι Ηρακλείου της Κρήτης, έχει γίνει θέμα σε όλο τον κόσμο, χάρη στην άριστη κατάσταση της υγείας του!
Παρά την ηλικία του τα έχει 400 και χαίρει άκρας υγείας.Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει γίνει περιζήτητος στην ιατρική κοινότητα, όπως αναφέρει το Star.
Όπως λέει ο ίδιος κατόρθωσε να φτάσει σε αυτή την ηλικία χάρη στην κατανάλωση χορταρικών, λαχανικών και οσπρίων από τον κήπο του. Όπως τονίζει κατανάλωνε μικρή ποσότητα κρέατος.
Η περίπτωση του είναι τόσο διάσημη που πρόσφατα τον επισκέφτηκε Αμερικανίδα γιατρός, η οποία ασχολήθηκε κυρίως με … το πιάτο του!
Ο τρόπος ζωής και η διατροφή του έχουν μελετηθεί πολλές φορές άλλωστε, αφού πρόκειται για πραγματικό φαινόμενο.
newsbomb.gr
fouska.net

Οι παράλογες απαιτήσεις του Αϊνστάιν από την σύζυγό του


Μπορεί να ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες όλων των εποχών. Μπορεί το όνομά του να έχει γίνει συνώνυμο της μεγαλοφυΐας. Αλλά, υπήρχε ένα πεδίο, στο οποίο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έπαιρνε βαθμό πολύ κάτω από τη βάση: οι σχέσεις του με τις γυναίκες.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «His Life and Universe» του Γουόλτερ Ισάκσον, ο Άινσταϊν ήταν ένας αυστηρός, απαιτητικός και αυταρχικός σύζυγος που φερόταν στη γυναίκα του σαν να ήταν δούλα!
Όπως γράφει το βιβλίο, ο διάσημος επιστήμονας συνέταξε μια λίστα με απαιτήσεις και εντολές προς τη σύζυγό του Μαρίτς, τις οποίες έπρεπε να τηρεί κατά γράμμα. Η λίστα αυτή γράφτηκε το 1914, ύστερα από 11 χρόνια έγγαμου βίου.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου, πράγματι η σύζυγός του αρχικά συμμορφώθηκε, όμως σύντομα τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί τους δύο γιους τους.
Τι απαιτούσε λοιπόν ο Άλμπερτ Άινσταϊν;
H σύζυγος έπρεπε:
- να του παρέχει 3 γεύματα στο δωμάτιό του.
- να μην τον υποτιμά μπροστά σε τρίτους.
- να έχει σε τάξη τα ρούχα του.
- η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο του να είναι καθαρά. Συγκεκριμένα το γραφείο να χρησιμοποιείται μόνο από αυτόν.
Η σύζυγος έπρεπε να παραιτηθεί απ’ όλες τις προσωπικές σχέσεις μαζί του, εφόσον δεν είναι απολύτως απαραίτητες για κοινωνικούς λόγους. Ειδικότερα:
- να βγαίνουν έξω ή να ταξιδεύουν μαζί.
- να κάνουν παρέα στο σπίτι.
Τόνισε πως η σύζυγος θα πρέπει να υπακούει στα ακόλουθα:
- δεν θα ζητούσε καμία οικειότητα, ούτε θα τον κατηγορεί με οποιονδήποτε τρόπο.
- θα έπρεπε να φεύγει από την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο του αμέσως, χωρίς διαμαρτυρία, όταν το ζητούσε.
- θα σταματούσε να του μιλά εφόσον το ζητήσει.

newsbeast.gr

1ο Συνέδριο-Έκθεση Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ Αλλαγή εκθεσιακού κέντρου

  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο-Σεμινάριο 


                                                        
                                                           



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           (Αλλαγή εκθεσιακού  κέντρου)
1ο Συνέδριο-Έκθεση Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ
Συνδυάζουμε το χόμπι με την γνώση,
26-29 Οκτωβρίου,
Εκθεσιακό Κέντρο The Hub-Αθήνα (Γκάζι)


1ο συνέδριο-σεμινάριο “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ-Συνδυάζουμε το χόμπι με την γνώση http://kipos.agrorama.com/ καλύπτει το κενό της ενημέρωσης από εμπείρους επαγγελματίες κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό. Για τέσσερες ημέρες θα παρουσιαστούν προτάσεις πώς να μετατρέψετε ένα άδειο μπαλκόνι σε ολάνθιστο κήπο, να γεμίσετε τον ακάλυπτο χώρο με δέντρα, να δημιουργήστε λαχανόκηπο στον μικρό ή μεγάλο κήπο σας, να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα φυτά που θα φυτέψετε ανάλογα με τις ανάγκες και τον γούστο σας, να μάθετε για ανθοδετική και ανθοσυνθέσεις. Ειδικό κομμάτι αποτελεί η βοτανολογία, μαζί με εναλλακτικούς τρόπους ίασης με ανθοιάματα.

Το συνέδριο-σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο the Hub-
Αλκμήνης 5 -11654, Γκάζι (είσοδος Πειραιώς 133)

Εύκολη πρόσβαση: Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός (650 μέτρα)

Δείτε πληροφορίες εδώ: www.Agrorama.com

Κατά τις μέρες λειτουργίας του συνεδρίου-έκθεσης “Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ” καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, γεωπόνοι, έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τον κλάδο των ανθοκομίας, της αρχιτεκτονικής τοπίου, της ανθοδετικής θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους.
Καταναλωτές κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ιδιώτες θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και την πρακτική εφαρμογή προτάσεων και λύσεων για ολάνθιστα μπαλκόνια, πανέμορφους κήπους, φύτευση ακάλυπτων και πεζοδρομιακών χώρων. www.kipos.agrorama.com
Διπλό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης αφού συνδιοργανώνονται εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη.

Για πληροφορίες:
Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα
Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)   Fax:  210 7568889

Ιστιοπλοϊκός αγώνας "Ανοικτών Οριζόντων και Προοπτικής" με σκάφη τύπου optimist στις 14.10.12 από το Ναυτικό Όμιλο Ξυλοκάστρου

Ο Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, στα πλαίσια του Τριημέρου Δράσεων 12,13 και 14 Οκτωβρίου των «Ελλήνων Ολυμπιονικών στην Κορινθία για το Μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού», διοργανώνει υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο και με τη συνδρομή του Σ.Ε.Ο. (Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών) διασυλλογικό αγώνα με την ονομασία Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Ανοικτών Οριζόντων και Προοπτικής» για σκάφη τύπου Optimist τη 14η Οκτωβρίου. Στον αγώνα με τη παρουσία τους θα τιμήσουν και οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες του Πεκίνου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη, οι οποίες θα συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση του αγώνα δίνοντας οδηγίες από τη εμπειρία τους στους μικρούς ιστιοπλόους .