Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ​Η ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, πραγματοποιεί, αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και μεθαύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, περιοδεία στη Μακεδονία, με βασικούς σταθμούς τη Θεσσαλονίκη και την Πρώτη Σερρών.  
Αύριο, Πέμπτη, θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, με την οποία εγκαινιάζεται  η κοινωνική δράση «Στηρίζω», θα έχει συνάντηση με το Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο και θα προεδρεύσει σε συσκέψεις της Διοικούσας Επιτροπής, των Προέδρων των ΝΟΔΕ Β. Ελλάδος και συνδικαλιστών.
Μεθαύριο, Παρασκευή, θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του ιδρυτή της Παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών, το Επιμελητήριο, καθώς και φυτώριο εναλλακτικών καλλιεργειών. Θα προεδρεύσει, επίσης, σύσκεψης της ΝΟΔΕ.
 
Οι  συναντήσεις του  Γραμματέα της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη
  Πραγματοποιήθηκε χθες 9-10-12 το απόγευμα συνάντηση του Γραμματέα της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Ταυρή, με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Χαρ. Κόκκινο.

Στη συνάντηση, τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η δημόσια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τα μισθολογικά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση, τη σχολική στέγη και θεσμικά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται και στηρίζει τις προσπάθειες των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, αναγνωρίζει το σημαντικό εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθνικό τους έργο και στέκεται αρωγός στα αιτήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Επίσης οι κ. κ. Κεφαλογιάννης και Ταυρής συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων των  Ε.ΑΣ ΑΒΕΕ  (ΕΒΟ-ΠΥΡ-ΚΑΛ).
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων των Σωματείων της επιχείρησης, εκτέθηκαν οι ανησυχίες τους για την πορεία της επιχείρησης.
Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν απερίφραστα ότι είναι υπέρ της διατήρησης και ανάπτυξης της επιχείρησης με κάθε δυνατό τρόπο, που θα διασφαλίζει παράλληλα και τις τύχες των εργαζομένων.
Στην προσπάθεια αυτή ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, που θα έβγαζαν την εταιρεία από τη στασιμότητα.

Τέλος οι κ. κ. Κεφαλογιάννης και Ταυρής συναντήθηκαν και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τραπέζης Ελλάδος.
Στη συνάντηση, που έγινε ύστερα από αίτημά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Τράπεζας, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την περίπτωση μεταβίβασης της Τράπεζας σε άλλο τραπεζικό όμιλο και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για το προσωπικό και το ασφαλιστικό τους Ταμείο.
Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας δηλώθηκε ότι θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη για μια λύση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.