Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική ομιλία του Βλάση Τσιώτου στο Δερβένι

Κεντρική Ομιλία στο Ξυλόκαστρο - Παρασκευή 16 Μαΐου Ώρα 20:30
Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε απόψε στις 8.30 μ.μ στο εκλογικό κέντρο Δερβενίου ο Υποψ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την "Ανανεωτική Συνεργασία", Βλάσης Τσιώτος παρουσία πλήθους  κόσμου. Ο κ. Τσιώτος στην κεντρική ομιλία του στο Δερβένι  παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού του γιά την επόμενη 5ετία για το Δημο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ειδικά ανέπτυξε  το προγραμμά του για τη Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης.

Θρίαμβος στη Θεσσαλονίκη για τα κορίτσια του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου- Κατέλαβαν την 3η θέση στο FINAL FOUR Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικείου ποδοσφαίρου Λυκείων 2014

Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια της ομάδας ποδοσφαίρου του  ΓΕΛ Ξυλοκάστρου καθώς πριν από
λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη νίκησαν  στο μικρό τελικό στο FINAL FOUR Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικείου ποδοσφαίρου Λυκείων 2014 με 4 - 3 στα πέναλτι ( κανονικός αγώνας 3 - 3 και παράταση 4 - 4 ) το 1ο ΓΕΛ Χανίων και κατέλαβαν επάξια την 3η θέση στη γενικκατάταξη , μετά από το Αριστοτέλειο Λύκειο Θεσσαλονίκης (1η θέση) και το ΓΕΛ Κιλκίς (2η Θέση)!
Μεγάλη πρωταγωνίστρια της μεγάλης αυτής επιτυχίας της ομάδας του Ξυλοκάστρου ήταν η διεθνής παίκτρια και σκόρερ Κωνσταντίνα Γιάννου της οποίας αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια , αλλά και τις υπόλοιπες κοπέλες για τη συλλογική προσπάθεια τους. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον εκ Δερβενίου coach της ομάδας και "προπονητή των πρωταθλημάτων" κ. Γιάννη Δορμπαράκη.
Με την εξασφάλιση της 3ης θέσης στο FINAL FOUR της Θεσσαλονίκης οι παίκτριες του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου κερδίζουν μπόνους για την εισαγωγή τους στη Γυμναστική Ακαδημία και σε άλλες σχολές.
Η ομάδα του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου με προπονητή και γυμναστή τον Γιάννη Δρομπαράκη αποτελείται από τις παίκτριες : Γκιάτα Ελίζα, Ζαφειροπούλου Παναγιώτα, Γαστουνιώτη Ελένη, Πιέτρη Αγγελική, Λυμπεράκου Μαριάνα, Γκουρβέλου Νικολέτα, Κούκα Παρασκευή, Μπασιώτη Βλασία, Κραβαρίτη Μαργαρίτα, Δανιλάκου Μαριέτα, Γιάννου Μαρία, Σπηλιώτη Παναγιώτα, Γιάννου Κωνσταντίνα και Κατσούλη.
Η ομάδα του ΓΕΛ Ξυλοκάστου προηγουμένως είχε ηττηθεί με 0 - 1 από το ΓΕΛ Κιλκίς, το οποίο έχασε στο Μεγάλο τελικό 4 - 2 από το Αριστοτέλειο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου έφθασε στο FINAL FOUR΄της Θεσσαλονίκης μετά απο σειρά νικών καθώς απέκλεισε
με 6 - 0 το 4 ΓΕΛ Κορίνθου , με 5 - 0 το 2ο ΓΕΛ Άργους, με 4 - 0 το ΓΕΛ Καρδαμήλων Χίου και 4 - 1 στην Αθήνα το 1 ΓΕΛ Αχαρνών.

Σημερα μιλά στο Ξυλόκαστρο ο Ηλίας Ανδρικόπουλος

Φωτογραφία: Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Η επισκέψεις του Υποψηφίου Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον δημοτικό συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" Ηλία Ανδρικόπουλου συνεχίστικαν και χθες ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5/2014 στα διάφορα χωριά του Δήμου όπου γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό.  Χθες   ο κ. Ανδρικόπουλος επισκέφθηκε το Συνοικισμό Ξυλοκάστρου, τα Καρυώτικα και τα Γελινιάτικα

Σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ, ο επικεφαλής της "ΟΜΟΝΟΙΑΣ" θα μιλήσει στη Πλατεία του Ξυλοκάστρου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του , ενώ την τελευταία κεντρική προεκλογική του ομιλία ο κ. Ανδρικόπουλος θα πραγματοποιήση την Παρασκευή στο Δερβένι.όπου θα παρουσιάσει τους στόχους του για το Δήμο ένώ θα παρουσιάσει και τους υποψηφίους τοου Συνδιασμού του

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Βλάση Τσιώτου στο Δερβενι

Φωτογραφία του χρήστη Ανανεωτική Συνεργασία Τσιώτος Βλάσης.
Ο Υποψ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την Ανανεωτική Συνεργασία, Βλάσης Τσιώτος μίλησε χθες Τετάρτη 14 Μαίου 2014 στα χωριά Μερτικέικα και Πύργο. Σήμερα Πέμπτη 15/5 στις 8.30 μ.μ. . ο κ.Τσιώτος από το εκλογικό κέντρο στο Δερβένι στην κεντρική ομιλία του θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του

Ο Σαμαράς τελευταίο ανάχωμα στη... σύγχυση

Antonis-Samaras-Greek-PM
Twitter@EmOikonomidis
Στον επίλογο αυτού του πρώτου γύρου μιας εκλογικής αναμέτρησης με διπλή κάλπη και… δεύτερο ημίχρονο, ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε στους ώμους του την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.
Μια στρατηγική επιλογή απολύτως εύλογη για τον ηγέτη ενός κόμματος, που είναι Πρωθυπουργός, και παρά την πρωτοφανή ιστορική συγκυρία για τη χώρα, βλέπει να διατηρεί ακόμη προσωπικές εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Και να απολαμβάνει σαφές και διακριτό προβάδισμα έναντι του πολιτικού που… θέλει τη δουλειά του, δηλαδή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Με περιοδείες σε όλη τη χώρα, απευθείας επαφή με τους πολίτες και… ταρακούνημα του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε μπροστά από παράταξη και κυβέρνηση. Επιχειρώντας να κρύψει πίσω από τη δική του αποδοχή και αναγνώριση, τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται για τα… μη πεπραγμένα υπουργών, και τις στρατηγικές αστοχίες της κυβέρνησης.
Η καμπάνια Σαμαρά σε αυτές τις διπλές κάλπες, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί εκ των πραγμάτων… πρόβα για τις εθνικές εκλογές, που στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να προσδιοριστούν χρονικά, και εν πολλοίς εξαρτώνται από το αποτέλεσμα κυρίως των ευρωεκλογών.
Ο Πρωθυπουργός αποτελεί το στρατηγικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Ίσως να είναι και το τελευταίο ανάχωμα στη… σύγχυση, την οποία καλείται να διαχειριστεί ο πολίτης-ψηφοφόρος, λίγο πριν καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις του.

υστερογραφα

Αντώναρος: Είμαστε περήφανοι για τη ΝΔ. Όσοι ντρέπονται… ας πάνε αλλού

Evangelos-Antonaros-pontium
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος έστειλε νέο μήνυμα κατά μια ενδεχόμενης αλλαγής του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας.
“Χαίρομαι που όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε τι μπαρούφα είναι το όνομα “Νέα Ελλάδα” – κάτι που έχω πει εδώ και καιρό.
Και να υπενθυμίσω σε υποψηφίους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ, που αποφεύγουν να αναφέρουν το όνομα του κόμματος: Είμαστε περήφανοι για τη Νέα Δημοκρατία.
Αν οι ίδιοι ντρέπονται – ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΕΙΝΑΙ- ας πάρουν το καπελάκι τους κι ας πάνε αλλού”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του ο Ευάγγελος Αντώναρος, τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου το αεροδρόμιο Καλαμάτας»

Εμφάνιση Φώτο Αεροδρόμιο.JPG


«Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας χτυπάει η καρδιά της τουριστικής ανάπτυξη της Πελοποννήσου» τόνισε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», τον υπεύθυνο διαχείρισης του αεροδρομίου , τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του αεροδρομίου και τον  Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014.

O Γ. Δέδες από το Ναύπλιο έστειλε μύνημα καταδίκης του βοναπαρτισμού στην Πελοπόννησο

Εμφάνιση POULAS_DEDES_NAUPLIO16-759694.jpg


Από το Ναύπλιο το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Δημοκρατικής Πελοπονησιακής Συνεργασίας, Γιώργος Δέδες κήρυξε τον Πόλεμο κατά του παλαιοκομματισμού, της διαφθοράς, του συγκεντρωτισμού και της οικογενειοκρατίας και
απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για την Αναγέννηση της Πελοποννήσου.

 «Από εδώ, από το Εργατικό Κέντρο, το σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όλοι εσείς με την παρουσία σας κάνετε την πρώτη πράξη ανάπτυξης για τον τόπο σας. Τη δεύτερη σας καλούμε να την κάνετε την Κυριακή με την ψήφο σας.

Και στο βάθος… Βενεζουέλα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, αν και μας χωρίζουν μόλις δέκα μέρες, από τις ευρωεκλογές, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να εξηγούν, να διευκρινίζουν, να διαφωνούν για το ποιοι μισθοί θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση – μιλώντας πάντα για τον ιδιωτικό τομέα, αν αυτός συνεχίσει να υπάρχει – να αλληλοαναιρούνται σχετικά με το εσωτερικό αναγκαστικό δάνειο και το ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι έμφαση δίνεται στις αντιφάσεις – αν και αυτές μοιάζει να γίνονται σκόπιμα: Για να προκαλείται σύγχυση, να έχουν ειπωθεί και τα μεν και τα δε, ώστε όταν έλθει η… ώρα της Βενεζουέλας να μπορούν να πουν «εμείς σας τα είχαμε πει».

Η απάντηση σε όλα αυτά, βρίσκεται σε όλες τις Πολιτικές Αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ματιά να ρίξει κανείς, θα διαπιστώσει πως είναι σαφές τι ετοιμάζουν.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στη βεβαιότητα ότι λίγοι θα εντρυφήσουν.

Και δηλώνει πως από πουθενά, από κανένα κείμενο, δεν προκύπτει η προοπτική του αναγκαστικού εσωτερικού δανείου.
Σωστά, κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται.

Προκύπτει, όμως, από όλα τα άλλα.

Διότι αυτό που επίσης δεν προκύπτει από πουθενά, είναι από πού θα βρεθούν τα χρήματα σε περίπτωση που επέλθει ρήξη με τους δανειστές.

Η οποία ρήξη θα προκύψει, εφόσον το σύνθημα που επαναλαμβάνεται σταθερά είναι «καμιά θυσία για το ευρώ».

Αυτό λέει η λογική σειρά των πραγμάτων:

Διαπραγμάτευση, δήλωση «καμιά θυσία για το ευρώ» (όταν κάποιες θυσίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, κάνουν όλοι), ρήξη, έξοδος από το ευρώ, αδυναμία χρηματοδότησης ή δανεισμού, αδυναμία εισαγωγών καυσίμων, φαρμάκων, πρώτων υλών, εσωτερικός δανεισμός.

Δηλαδή… Βενεζουέλα!

Αν κανείς άλλος πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί κάτι άλλο, ας βγει να το πει.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το λέει…

elzoni.gr

Το ΣΠΟΤ της ΟΝΝΕΔ για τις ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ: Ωραία η πλάκα αλλά όχι με τη χώρα.

Σημερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Βασίλη Νανόπουλου στην Κόρινθο

Εμφάνιση panel.jpg

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, σας προσκαλούμε στην κεντρική προεκλογική ομιλία στην Κόρινθο, Σήμερα, Πέμπτη 15/05/2014 και ώρα 21:00 στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Εθν. Αντιστάσεως και Κύπρου, πρώην Εμπορική Τράπεζα).

Γραφείο τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Βασίλειος Νανόπουλος,
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων

O Τατούλης “κρυφοκοιτά” νίκη από την Κυριακή και η άνοδος της “Μαριλένας”

O Τατούλης “κρυφοκοιτά” νίκη από την Κυριακή και η άνοδος της “Μαριλένας”
 Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συσπειρώσει το κοινό του απέναντι όχι στον κ. Τατούλη αλλά τον κ. Δέδε, την ίδια στιγμή ο νυν Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από απόσταση και κοιτάζει ξεκάθαρα πλέον την πιθανότητα εκλογής ακόμη και από την πρώτη Κυριακή όσο και αν αυτό ηχεί περίεργα για εκλογές με τόσους πολλούς υποψήφιους.

Όπως γράφαμε για τη  διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το Γ. Δέδε (δείτε εδώ) στην Κορινθία η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί ως αλυσίδα στα παρακάτω:

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτών των εκλογών

Anna-Savva 
Γράφει η Άννα Σάββα
Σε ελάχιστα 24ωρα θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες της πρώτης εκλογικής Κυριακής, από τις δυο στις οποίες δίνουμε ραντεβού ως εκλογικό σώμα.
Μια διπλή εκλογική αναμέτρηση, η έκβαση της οποίας θα σηματοδοτήσει πιθανότατα περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις.
“Εθνική υποχρέωση”, είναι η φράση-κίνητρο που… φοριέται περισσότερο, στην προσπάθεια να πειστεί το εκλογικό σώμα να συμμετάσχει συνειδητά στην εκλογική διαδικασία, και να επίλεξει εκείνους που θεωρεί καταλληλότερους, σύμφωνα με τις ιδέες και τις ικανότητές τους.
Ωστόσο, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, το εκλογικό σώμα βρίσκεται σε κατάσταση… σύγχυσης.

Χαμός με το χρώμα του χάρτη – Ποιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ζητούν να είναι «λευκοί»

Σε ατελείωτες διαβουλεύσεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στελέχη της Singular Logic, με το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και με τα επιτελεία δημάρχων και περιφερειαρχών σχετικά με το χρώμα που θα μπει δίπλα στους συνδυασμούς. Η «μόδα» στις εκλογές του 2014 είναι το «λευκό» καθώς ένα μεγάλο τμήμα των υποψηφίων δηλώνουν ανεξάρτητοι.
Στο πλαίσιο αυτό λευκό έχει ζητήσει να μπει δίπλα στο συνδυασμό του οι περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Επίσης λευκό θέλουν να είναι οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος δηλώνει ότι έχει παραδώσει την κομματική του ταυτότητα, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης που στηρίζεται από το ΛΑΟΣ.
Για ανεξάρτητη κίνηση που στηρίζεται από τη ΝΔ κάνει λόγο και ο Κώστας Μπακογιάννης που το 2010 είχε εκλεγεί δήμαρχος Καρπενησίου ως ανεξάρτητος με χρώμα το λευκό, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος, με την προσθήκη, πιθανόν, αυτή τη φορά του γαλάζιου, καθώς στηρίζεται από τη ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Μπακογιάννης είχε επικοινωνία με στελέχη της Singular και αναμένει την απάντηση τους αν θα είναι «λευκός» όπως το 2010 ή λευκό-γαλάζιο. «Λευκό αναμένεται να ζητήσει να έχει στο συνδυασμό του και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος δεν στηρίζεται επίσημα από κανένα κόμμα.
Ανεξάρτητες χαρακτηρίζουν τις παρατάξεις τους και οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει επίσημη στήριξη.
Αντίθετα γαλάζιο χρώμα αναμένεται να έχουν δίπλα στο συνδυασμό τους οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που έχουν τη στήριξη της ΝΔ όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην Αττική, Γιάννης Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Αθήνα, ο Σταύρος Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα χρωματισμού με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσδώσει στην επικείμενη αυτοδιοικητική μάχη, έντονο πολιτικό (αντιμνημονιακό) χαρακτήρα.

Ντόρα: Έχουμε ακόμη δουλειά…

Dora-Bakoyanni-Antonis-Samaras
Οι διπλές εκλογές που έχουμε μπροστά μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσεγγίζονται από πολλούς ως εφαλτήριο και απαρχή πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο εστιάζει στο σημαντικό έργο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση των τελευταίων ετών.
Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου τοιυ 2012, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Οι τελευταίες δηλώσεις για Δούρου, Κεφαλογιάννη κ Γλέζο, είναι ντροπή, δείγμα παρακμής και δεν είναι αυτό ο πολιτισμός των Ελλήνων.
- Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν μιλάμε για την Ευρώπη. Είναι εξοργιστικό και αφορά όλα τα κόμματα.
- Είναι ντροπή να έχουμε σκισμένη σημαία στην Ακρόπολη επάνω.
- Eίμαστε σε καλό δρόμο αλλά ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε”.

ysterografa.gr

Χατζηνικολάου: Προεκλογική παρέμβαση από το εξωτερικό στα πολιτικά μας πράγματα

xatz
Το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου για τις αποκαλύψεις γύρω από το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το 2011, ξεχωρίζει από τις παρεμβάσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη.
Ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε πως οι αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ, όπως οι Financial Times, καθώς και το βιβλίο του πρωην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Γκάιτνερ, αποτελεί παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.
«Επιχειρείται με τον τρόπο αυτό άλλη μια παρέμβαση στα πολιτικά μας πράγματα σε προεκλογικό χρόνο», σημείωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
 Ακόμη αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, για τον οποίο είπε πως «προκαλεί για να υπάρχει»

Αντώναρος: Εμφανώς στοχευμένες οι επιθέσεις κατά του Μεσογαίας

Evangelos-Antonaros
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε την κριτική που δέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος για την εγκύκλιό του αναφορικά με τις εκλογές.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ανήκε στην πλειοψηφία εκείνων που σχολίασαν θετικά την παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας, μιλώντας για ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση ενός φωτισμένου Ιεράρχη.
“Μου προκαλούν αλγεινη εντυπωση οι εμφανώς στοχευμένες επιθέσεις κατά του Μητροπολίτη Μεσογαίας….
Τι να πεί κανείς;”, αναρωτήθηκε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος.
ysterografa.gr

Για την Αθήνα ψηφίζουμε με τη λογική

IMG_2922
Γράφει ο Γρηγόρης Λέων
Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές  τα διλήμματα για την Αθήνα ξεκαθαρίζουν: Από τη μια πλευρά έχουμε όσους νομίζουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι Eurovision, όπου η ψήφος σου την επόμενη μέρα δεν έχει καμία σημασία. Όσους νομίζουν ότι ψηφίζουμε με βάση προσωπικές συμπάθειες ή αισθητική, για να καταγγείλουμε το μνημόνιο ή για να κάνουμε εσωκομματικές κόντρες.
Από την άλλη είμαστε όσοι θέλουμε ο επόμενος δήμαρχος της Αθήνας να αλλάξει πραγματικά την πόλη μας. Να εκμεταλλευτεί τα 5 χρόνια της θητείας του για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή μας, θα αναβαθμίσουν την ποιότητά της και θα κάνουν την πόλη μας καλύτερη.
Εμείς που ξέρουμε ότι ο κ. Καμίνης στέρησε από την πόλη μεγάλες ευκαιρίες, τη βύθισε στη μιζέρια λόγω αντίληψης και νοοτροπίας και δεν κατάφερε να κάνει την κρίση –ευκαιρία. Εμείς που πιστεύουμε ότι ο κ. Σακελλαρίδης είναι επικίνδυνος για την Αθήνα και ο κίνδυνος να την μετατρέψει σε μεσανατολικού τύπου πρωτεύουσα είναι ορατός και πραγματικός. Εμείς που καταλαβαίνουμε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε τη δική του ευκαιρία πριν από 3,5 χρόνια και είναι ώρα να αποχωρήσει.
Εμείς είμαστε η πλειοψηφία των πολιτών της Αθήνας. Και –το λέμε σε κάθε ευκαιρία- μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα αν η ομάδα που θα πλαισιώνει τον αυριανό δήμαρχο αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία, με σοβαρή επαγγελματική πορεία που δεν βλέπουν το δήμο ως ευκαιρία βιοπορισμού, προσωπικής προβολής ή συνταξιοδότησης. Αλλά σαν ένα βήμα να βελτιώσουν τη ζωή στην πόλη που ζουν και εργάζονται, στην πόλη που πάνε τα παιδιά τους σχολείο.
Σε όλο αυτό το διάστημα που αρθρογραφώ δεν έχω κάνει ούτε ένα κείμενο για εμένα. Ούτε τώρα θα το κάνω. Η διαδρομή μου αυτά τα 3,5 χρόνια ως εκλεγμένος σύμβουλος δημοτικής κοινότητας, οι θέσεις μου για την Αθήνα, η επαγγελματική μου πορεία είναι όλα αποτυπωμένα και δημόσια στο blog μου και στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μόνο που σας ζητώ είναι να δείτε, να συγκρίνετε και να αποφασίσετε για εσάς.
Γρηγόρης Λέων
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Η κεντρική ομιλία του Ανδρέα Ζάρρου στο Δερβένι












Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Δερβένι ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ανδρέας Απ. Ζάρρος.
Ο Υποψήψιος Δήμαρχος της Συμπολιτείας , παρουσίασε στους παραβρεθέντες το πρόγραμμα της Συμπολιτείας για το δήμο, την πόλη του Δερβενίου, την Ευρωστίνη και το συνδυασμό του

 

Στη Ρίζα η Μαρία Κανελλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ



Εμφάνιση Ρίζα_15_Μαΐου.jpg
Την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 8μμ θα επισκεφθούν το χωριό Ρίζα Κορινθίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Πελοπόννησος Πρώτα του Οδυσσέα Βουδούρη. Θα μιλήσουν στο καφενείο του Ν. Γιάννου.

            Ξυλόκαστρο, 14 Μαΐου 2014                       

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (DIE LINKE) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την εχθρική στάση των συντρόφων του κ. Τσίπρα, στη Γερμανία (Die Linke), απέναντι στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απίστευτη η σημερινή αποκάλυψη, ότι οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, στη Γερμανία (Die Linke) προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ώστε να ακυρωθεί η βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα!
Με προσφυγή του το Die Linke ζητά να ακυρωθεί η δυνατότητα να υπάρξει απεριόριστη βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, μέσω μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στην δευτερογενή αγορά.
Ο κ. Τσίπρας  μόλις γύρισε περιχαρής από το συνέδριο του Die Linke, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Όμως για ποιον ακριβώς λόγο χάρηκε ο κ. Τσίπρας;
Και τελικά, τι ακριβώς επιθυμεί; Τι επιδιώκει; Η Ελλάδα να καταστραφεί; Να απομονωθεί; Να μην μπορεί να έχει φτηνή πρόσβαση στην ΕΚΤ; Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους «οικονομολόγους» του τι σημαίνει αυτό…
Η στάση αυτή του κ. Τσίπρα, και των συντρόφων του, είναι άκρως αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και καταστροφική για την Ελληνική Οικονομία».

Ο Χρίστος Δήμας από την Σπάρτη: στις 25 Μαϊου ψηφίζουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ή όχι την Ευρώπη

Ομιλία και συνέντευξη τύπου στην Σπάρτη, με αντικείμενο τις Ευρωεκλογές, έκανε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας
Ο Χρίστος Δήμας ανέφερε πως στις επικείμενες Ευρωεκλογές πρέπει όλοι να λάβουμε μέρος και ότι η αποχή δεν είναι προς όφελος κανενός. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως «αν δεν πάμε να ψηφίσουμε αφήνουμε την τύχη μας σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν και θα αποφασίσουν για εμάς, χωρίς εμάς.» 
Τέλος, τόνισε πως «στις 25 Μαϊου ψηφίζουμε για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ή όχι την Ευρώπη, όμως η σύνθεση της Βουλής την 26η Μαϊου θα παραμείνει ίδια.»

Ο Γ. Δέδες από την Καλαμάτα: Μαζί θα ξεριζώσουμε τον παλαιοκομματισμό απο την Πελοπόννησο



Εμφάνιση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΙΑ 13.5.2014 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦ,Γ.ΔΕΔΕΣ 050.JPGΜήνυμα  ανατροπής έστειλε χθες από τηνΚαλαμάτα απο την πλατεία της 23ης Μαρτίου, στην ομιλία ο   υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Γιώργος Δέδες, επιβεβαιώνοντας πλήρως την αίσθηση που επικρατεί σε όλη την Πελοπόννησο ότι το κλίμα φόβου έσπασε και η ώρα της αναγέννησης του Μοριά έχει φτάσει.
 
Από την αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Δέδες έστειλε μήνυμα στους πολίτες της Μεσσηνίας «να ξεκινήσουμε μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του παλαιοκομματισμού, του πελατειακού συστήματος, της αδιαφάνειας, της οικογενειοκρατίας, της ήσσονος προσπάθειας, της συναλλαγής με τα μικροσυμφέροντα που έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες, όλων εκείνων που κρατάνε πίσω εμας και τον τόπο μας...». 
 Εμφάνιση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΙΑ 13.5.2014 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦ,Γ.ΔΕΔΕΣ 043.JPG
Στην συνέχεια ανέφερε πως «τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου -από την Ελαφόνησο μέχρι το Δερβενι κι απο την Επίδαυρο μεχρι την Πύλο- είναι πως οι πολίτες της περιφέρειας δικαιώνουν την απόφασή μας να "περάσουμε μπροστά" εγώ και όλοι οι συνυποψήφιοί μου, στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, για να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε έναν άλλο Μοριά. Γιατί νιώθουν την ίδια αγωνία για το μέλλον τους και το μελλον των παιδιών τους.