Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

O Γ. Δέδες από το Ναύπλιο έστειλε μύνημα καταδίκης του βοναπαρτισμού στην Πελοπόννησο

Εμφάνιση POULAS_DEDES_NAUPLIO16-759694.jpg


Από το Ναύπλιο το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Δημοκρατικής Πελοπονησιακής Συνεργασίας, Γιώργος Δέδες κήρυξε τον Πόλεμο κατά του παλαιοκομματισμού, της διαφθοράς, του συγκεντρωτισμού και της οικογενειοκρατίας και
απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για την Αναγέννηση της Πελοποννήσου.

 «Από εδώ, από το Εργατικό Κέντρο, το σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, όλοι εσείς με την παρουσία σας κάνετε την πρώτη πράξη ανάπτυξης για τον τόπο σας. Τη δεύτερη σας καλούμε να την κάνετε την Κυριακή με την ψήφο σας.

Αυτή η ψήφος μπορεί και πρέπει να γίνει το σπαθί, που θα κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της οικογενειοκρατίας και του παλαιοκομματισμού, που χαρακτηρίζουν το βίο και την πολιτεία της απερχόμενης περιφερειακής ηγεσίας», είπε ο Γιώργος Δέδες, και στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως τα δεκάδες έργα που εγκαινίασε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, «σαν άλλος Μαυρογιαλούρος, μέσα στην προεκλογική περίοδο ακόμα και την Μεγάλη Εβδομάδα. Όπως έκανε τη Μεγάλη Τετάρτη, με τον δρόμο Ναύπλιο – Λυγουριό – Επίδαυρος. Όταν εγκαινιάζουν σε 12 μέρες, όσα έργα δεν εγκαινίασαν τα 3,5 χρόνια. 
Γιατί είναι δημοκρατικό έλλειμμα να υποχρεώνεις σε παραίτηση τον αντιπεριφερειάρχη υγείας, παιδείας και απασχόλησης Ανδρέα Πουλά, τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστο Μαλαπάνη, τον ίδιο τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, γιατί καθένας απο αυτούς «δεν συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις».
Αυτές οι αντιλήψεις συγκεντρωτισμού ήταν που μας οδήγησαν στην απόφαση να συγκρουστούμε. Και να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με την απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία. Αυτές τις αντιλήψεις του συγκεντρωτισμού και του αυταρχισμού εκφράζει η απερχόμενη περιφεριακή ηγεσία κι αυτές θέλουμε να ξεριζώσουμε, με τη βοήθειά σας...».
Είναι γνωστή η ανιση και προνομιακή καταβολή των κονδυλίων στα ΜΜΕ της Πελοποννησου.
Είναι γνωστές οι διαδρομές του δημόσιου περιφερειακού χρήματος απο την απερχόμενη ηγεσία προς τις φιλικές και συγγενικές εταιρείες.
Είναι γνωστή η τακτική της κατάτμησης και του τεμαχισμού των προγραμμάτων τουριστικής προβολής, σε έργα απ ευθείας αναθέσεων και πρόχειρων διαγωνισμών.
Και σας καλούμε μαζί μας σε μια μεγάλη μάχη σε έναν μεγάλο δημοκρατικό πόλεμο, έναν νέο Πελοποννησιακό Πόλεμο, διαφορετικό αυτή την φορά. Κατά της διαφθοράς, του συστημισμού και του παλαιοκομματισμού.
Ο Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε και σε τρία ζητήματα που αφορούν γενικότερα την κοινωνία της Αργολίδας:
«Η απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία», είπε ο Γ.Δέδες, «δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την Αργολίδα. Αδίκησε μια ευλογημένη απο τον θεό περιοχή, που στα διοικητικά της όρια περιλαμβάνονται μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Γι αυτό μαζί με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, η τουριστική ανάπτυξη είναι για την Αργολίδα η πιο σημαντική συνθήκη, ώστε να κάνει το άλμα στη νέα εποχή.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει αυτό το άλμα με επιτυχία είναι να διαμορφώσουμε καταρχήν τις απαραίτητες υποδομές. Το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και όχι να μένει στα χαρτιά. Η ανάδειξη και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.
Παράλληλα, θα πρέπει να αναδείξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο συνεδριακός, ο φυσιολατρικός και ο ιατρικός τουρισμός. Οι μορφές αυτές είναι οι νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές που θα πρέπει να αξιοποιηθούν
.
«Ο Νομός Αργολίδας θέλει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Όμως, χωρίς υποδομές, ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει.
Η σύνδεση της Αργολίδας με την υπόλοιπη Πελοπόννησο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί ο περιφερειάρχης που διαχειριζόταν μόνος του το ΕΣΠΑ δεν κατάφερε να εντάξει τη σύνδεση από τα Εκκλησιαστικά μέχρι τον οδικό άξονα Κορίνθου-Τρίπολης .Η Αργολίδα παραμένει μια περιφερειακή ενότητα που οι οδικοί της άξονες είναι ημιτελείς. Εμείς θα επιχειρήσουμε να εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο τους οδικούς άξονες που δεν ενέταξαν στο ΕΣΠΑ παρόλο που υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες καθώς επίσης θα ωριμάσουμε και μελέτες που θα συνδέουν την περιοχή της Ερμιονίδας με την υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα και με την Αθήνα...».
«Το έργο του Ανάβαλου, που είναι το δικό σας και δικό μας γεφύρι της Άρτας. Για 40 και πλέον χρόνια από την κατασκευή του φράγματος, δεν έχει ολοκληρωθεί η άρδευση του αργολικού κάμπου, ώστε να αξιοποιηθούν οι σημαντικές ποσότητες νερού που συγκεντρώνονται εκεί.
Επιτέλους, είναι ώρα να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, για την υλοποίηση του έργου.
Τα οφέλη για τις καλλιέργειες και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής από την άρδευση μέσω του Ανάβαλου δεν είναι απλά προφανή. Αποτελούν και αναγκαία συνθήκη, για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής σε ένα αγροτικό νομό. Ο αργολικός λαός έχει χορτάσει από υποσχέσεις...φτάνει πια η κοροϊδία, όχι άλλα ψέματα. Ο λαός της Αργολίδας θέλει μόνο αλήθειες»
.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Δέδες κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας αλλά και της Πελοποννήσου να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν:
·         Ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να διαχειριστούν τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ, με τρόπο παραγωγικό, αποτελεσματικό και έντιμο:
 Θα το κάνουν αυτό οι άνθρωποι που έχουν δώσει δείγματα γραφής στην τοπική και περιφερειακή κοινωνία;  Ή οι σωτήρες και οι μεσσίες, που χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να αναδεικνύουν την προσωπική τους προβολή;
·         Ποιοι θα πάρουν το βάρος της ανάπτυξης:
αυτοί που έχουν την πολιτική και αυτοδιοικητική και τεχνοκρατική εμπειρία, ή αυτοί που εμφανίζονται ως φωτεινοί παντογνώστες, ή κατέχουν το μαγικό ραβδι;
·         Σε ποιους θα εμπιστευτείτε τις διαδικασίες μιας ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, που θα χτίζει συναινέσεις, κάνοντας καθημερινά διάλογο με τους πολίτες.
Στους εξόρισους και αυτοεξόριστους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που μετά τις εκλογές θα επιστρέψουν στα κρατικά τα κοινοβουλευτικά έδρανα;  Ή σε αυτούς που θα μείνουν εδώ και θα συνεχίσουν να δημιουργούν μαζί σας;
Σας ζητάμε την δύσκολη κι όχι την εύκολη επιλογή μιας ψήφου που καθορίζεται απο περιστασιακες ανάγκες. Θέλουμε η επιλογή σας να είναι επιλογή ψήφου για το μέλλον και απόφαση συμμετοχής στην διαδικασία που ξεκινάει μετά τις εκλογές.
Η πρόταση μας είναι μια πρόσκληση για ενεργό συμμετοχή.
Σε μια δύσκολη πορεία, σε ένα δύσκολο ταξίδι που έχει προορισμό ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή είναι η πρόσκλησή μας για τις 18 Μαΐου κι αυτή είναι η πρόσκλησή μας και για τις 25 Μαΐου.