Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Μάχη στο Λέχαιο, Ολυμπιακός Άσσου - Κύψελος Κορίνθου με στόχο την κορυφή στην Β΄Κορινθίας


https://rapmedia.gr/images/pas.png
Με αρκετούς ενδιαφέροντες συνεχίζεται την Κυριακή, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής ττο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Εκτός έδρας αγωνίζονται , με ομάδες που αναζητούν βαθμούς παραμονής στην κατηγορία, τον Εθνικό Ξυλοκερίζης και τον ΑΟ Ασπροκάμπου, οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Άρης Βοχαϊκού, αντίστοιχα.. Τυχόν αποτυχία και των δύο ομάδων καραδοκούν ο Ολυμπιακός Άσσου και ο Κύψελος Κορίνθου που μάχονται σε

Και ένώ ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, μάχη για την δεύτερη θέση στα Ισθμια ανάμεσα σε Ισθμιακό και ΠΑΣ Κόρινθος.


Αποτέλεσμα εικόνας για Ισθμιακό και ΠΑΣ Κόρινθος.
Με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο ( 14 / 12 / 2019)  και ώρα 15:00, το πρωτάθλημα της Α’  κατηγορίας Κορινθίας.


Στο Χιλιομόδι, ο πρωτοπόρος με το απόλυτο των βαθμών ( 33 Β.) Ατρόμητος με στόχο το 12Χ12 αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, που ψάχνει θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσει την βαθμολογική θέση του. 
Την ίδια ώρα, στο « Γιάννης Στέφας», στα Ίσθμια στο ντέρμπι της ημέρας ο  Ισθμιακός μάχεται με τον  ΠΑΣ Κόρινθος για να διατηρήσει την δεύτερη, που κατέχει αυτή την στιγμή , με ένα βαθμό μπροστά. Απεναντίας ο ΠΑΣ θέλει επιστροφή στις νίκες , καθώς έχει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την 9η αγωνιστική.
Στο γειτονικό Ξυλόκαστρο μεταβαίνει ο Πέλοπας Κιάτου , στην κόντρα του με τον Πανκαμαριακό, ο οποίος ψάχνει «σανίδα σωτηρίας». Για δεύτερη σερί φορά , αγωνίζεται εκτός έδρας , ο Αστέρας Δερβενίου, αυτή την φορά, στην Τραγάνα του Κιάτου, κόντρα στην Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη στο Γαλατάκι ανάμεσα στους «συνδημότες» Σαρωνικό και Τενεάτη Αθικίων, την ίδια στιγμή στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΟΖ και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μάχονται με στόχο την νίκη για τη βελτίωση της βαθμολογικής τους θέσεις.
Ο θριαμβευτής της Κορίνθου , Παννεμεατικός αγωνίζεται στην Νεμέα με  την Ελλάδα Βέλου η οποία προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο Χιλιομοδίου.  Τέλος  στο ουδέτερο γήπεδο Λεχαίου, ο ΑΟ Λουτρακίου υποδέχεται τη Θύελλα Πετρίου.
Η 12η αγωνιστική:
Παννεμεατικός – Ελλάς Βέλου
ΑΟ Ζευγολατιού – Ολυμπιακός Λουτρακίου
Πανκαμαριακός – Πέλοπας Κιάτου
Ισθμιακός – ΠΑΣ Κόρινθος
Θύελλα Κ. Διμηνιού – Αστέρας Δερβενίου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου
ΑΟ Λουτράκι – Θύελλα Πετρίου:
Σαρωνικός Γαλατακίου – Τενεάτης Αθικίων


Το Βασιλικό Κίνημα του ’67

https://cdn.sansimera.gr/media/photos/Vasiliko_Kinima_67-Rome.jpg
Το Βασιλικό Κίνημα έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 1967 και ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια του Βασιλιά Κωνσταντίνου να ανατρέψει τη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο Κωνσταντίνος είχε ορκίσει τους πραξικοπηματίες την 21η Απριλίου του ίδιου χρόνου, νομιμοποιώντας έτσι την εξουσία τους. Κάποιοι θεώρησαν τη βραχύχρονη συνεργασία τους ως τακτικό ελιγμό, προκειμένου ο Κωνσταντίνος να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα. Οι περισσότεροι το είδαν ως το μοιραίο λάθος του 27χρονου βασιλιά, που

Η "Σφαγή" των Καλαβρύτων


Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.
Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα. Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προδιαγράφτηκε μετά την ήττα των