Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΕΧΑΙΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στην Πελοπόννησο με τους αγρότες να ετοιμάζονται για νέα μπλόκα.. - Βγαίνουν νέα τρακτέρ σε Λακωνία και Κορινθία!

http://cdn1.bbend.net/images/news/2016/01/20/agrotes-argolida.jpg
Στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν  οι αγρότες της Κορινθίας, με μπλόκο που θα δημιουργήσουν πλησίον του νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κόρινθο. 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκιωνίων, Παναγιώτης Φιακάς, δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, στο δημαρχείο Κιάτου, όπου συζήτησαν για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν χαλαζοπτώσεις και τους ενημέρωσε ότι με μεγάλη πίεση μπορεί να δοθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας οι αγρότες της Πελοποννήσου, και σήμερα από νωρίς το πρωί, ενισχύονται με τρακτέρ χωρίς καμπίνα, τα οποία χθες δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο λόγω της βροχόπτωσης. Στη Λακωνία έχει ξεκινήσει η μετακίνηση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Μάνης προς την περιοχή της Λίμνης, λίγο έξω από το χωριό Αιγιές, προκειμένου να στήσουν δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου. 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας σηερα το πρωί, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κίνηση των τρακτέρ προς το σημείο του μπλόκου γίνονται εργασίες διευθέτησης του χώρου στην περιοχή της Λίμνης για να τα υποδεχτούν. «Θα μείνουμε στο μπλόκο και δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε την εθνική οδό προς το παρόν, γιατί δεν στοχεύουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους επαγγελματίες. Μήνυμα στην κυβέρνηση και έξω θέλουμε να στείλουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε τον αφανισμό μας και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συλλήψεις φυγόποινων σε Κόρινθο και Τρίπολη !

Πελοπόννησος: Νέες συλλήψεις φυγόποινων σε Τρίπολη και Κόρινθο!
Συνελήφθη σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Τροχαίας Κορίνθου, ένας 30χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αμαλιάδας για ληστεία και κλοπή.
Επίσης, συνελήφθη  στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της ασφάλειας, ένας 27χρονος φυγόποινος για κλοπές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή.

"Ναυάγιο" στη συνάντηση Κατρούγκαλου με τους αγρότες - Χιλιάδες τρακτέρ γεμίζουν τη χώρα - Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί

`Ναυάγιο` στη συνάντηση Κατρούγκαλου με τους αγρότες - Χιλιάδες τρακτέρ γεμίζουν τη χώρα - Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί
Χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένη συμφωνία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.

Ο Πατούλης στηρίζει τους επαγγελματίες

Η  Κ.Ε.Δ.Ε. στηρίζει τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων κι ελευθέρων επαγγελματιών.
Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση από την Κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:

Το Βαρουφάκης με το Μπαρουφάκης δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά, λέει ο Μπουτάρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Βαρουφάκης με το Μπαρουφάκης δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Βαρουφάκης ανήκε σε μια κατηγορία οικονομολόγων διεθνώς οι οποίοι με διάφορες ιδέες δημιουργούν μια ένταση και ένα θόρυβο σε έναν κόσμο που είναι απολύτως αναταραγμένος και έχει από παντού παράπονα.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

 
airetos.gr

Κλείσαμε το 2015 με Rebranding της Hellas Press Media


Τοπικά Portal από όλη την Ελλάδα δημιουργούνται από τοπικούς επιχειρηματίες με δημοσιογράφους που ακολουθούν μια συγκεκριμένη κουλτούρα ενημέρωσης χωρίς πολιτική γραμμή και μόνο ενδιαφέρον την έγκαιρη παράθεση γεγονότων. Ταυτόχρονα όλα τα site σε όλη την Ελλάδα, έχουν ακριβώς την ίδια εικόνα, οργάνωση, αισθητική ταυτότητα για να δημιουργούν ένα «Ασφαλές» και αξιόπιστο περιβάλλον πλοήγησης του χρήστη.
Διαβάστε περισσότερα 

Hellas Press Media

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την προκήρυξη 1Δ/2015 του ΑΣΕΠ – Θέσεις σε δήμους και Ταμείο Παρακαταθηκών (αναλυτικά)

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα διαρκέσει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Δ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/29-10-2015) που αφορά την πλήρωση 100 θέσεων ΠΕ και 21 θέσεων ΤΕ, σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες:

Δημόσιο: Σε ποια περίπτωση ανακαλείται η πράξη λύσης σύμβασης εργασίας υπαλλήλου (γνωμοδότηση)

Τη δυνατότητα επανόδου στην υπηρεσία δημοσίου υπαλλήλου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ο οποίος παραιτήθηκε λόγω «ουσιώδους πλάνης του ως προς το χρόνο έναρξης της πληρωμής της σύνταξής του», δίνει με ομόφωνη  γνωμοδότησή του (275/2015) το Ε΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Όπως αναφέρεται στην γνωμοδότηση επί του ερωτήματος δημοσίου υπαλλήλου “εάν είναι δυνατή η ανάκληση πράξης λύσης σύμβασης εργασίας υπαλλήλου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου”, η οποία δόθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΝΣΚ με προεδρεύουσα την κ. Μεταξία Ανδροβιτσανέα και εισηγήτρια την κ. Βασιλική Πανταζή «η ουσιώδης πλάνη του υπαλλήλου ως το χρόνο έναρξης της πληρωμής της σύνταξής του, καθιστά τόσο την παραίτηση – καταγγελία του όσο και τη διαπιστωτική πράξη λύσης της υπαλληλικής του σχέσης αντικειμενικά μη νόμιμες και γι’ αυτό συντρέχει λόγος αποδοχής της αίτησης επανόδου του στην υπηρεσία και ανάκλησης της παραπάνω διαπιστωτικής πράξης».
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 

aftodioikisi.gr

Νίκος Ανδρουλάκης- Οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται και από τους πιο ισχυρούς

http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2167917.ece/BINARY/w660/androulakis.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 21 Ιανουαρίου 2016 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πλήρες μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. 
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα για τη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. 
Μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή ως πλήρες μέλος. 
Σημειώνεται πως στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η μόλις τέταρτη Εξεταστική Επιτροπή. 
Η απόφαση συγκρότησης της λήφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέχεια του σκανδάλου Volkswagen. 
Στόχο θα έχει τη διερεύνηση των καταγγελιών για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, τη μη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να διαπιστώσει αν η Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία για τη χρήση του λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων από συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.  
Μετά την ψηφοφορία ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Η απόφαση για την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και η άμεση έναρξη των εργασιών της αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται ακόμη και από τους πιο ισχυρούς. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού των πολυεθνικών"
Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη
Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Μέλος του S&D
www.androulakinikos.gr
press@androulakisnikos.gr

Απόφαση-Πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τους συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) και τους υπεύθυνους των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας

Αρχική 
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προτείνονται οι έξι συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) και οι 25 υπεύθυνοι των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου.

Ειδικότερα:

Ως συντονιστές των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) προτείνονται οι: 

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Σταύρο Θεοδωράκη, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Κ. Μητσοτάκης: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Και έχω αναγνωρίσει, στη συνολική σου προσπάθεια, την αποστροφή στο λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω, και εγώ, να σταθώ ιδιαίτερα».

Σ. Θεοδωράκης: «Είναι κρίσιμο όχι μόνο - ξέρεις - για να αισθανόμαστε εμείς καλά, είναι για να αισθάνεται μια ασφάλεια και η κοινωνία. Ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο μας λαό. Που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων. Και θα τα λέμε, για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Λουτράκι 21/1/2016
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                  Αριθμ. Πρωτ.: 1019
ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 25η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


1.Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, οικονομικού έτους 2016, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου - Περαχώρας”.

2.Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, οικονομικού έτους 2016, του ν.π.δ.δ. “Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων (ΜΕΡΙΜΝΑ)”.

3. Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.), έτους 2016, του Δήμου και των ν.π.δ.δ. αυτού.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

ΜΟΥΣΙΚΗ:«David Bowie: Blackstar»

ΚΡΙΤΙΚΕΣ



της Πέρσας Σούκα
Απρίλιος του 2014, Σάββατο βράδυ. Ένας καλοντυμένος κύριος, γύρω στα εξήντα πέντε, μπαίνει στο jazz club «55» στο West Village, στη Νέα Υόρκη. Μια φίλη τού είχε προτείνει να ακούσει ένα εξαιρετικό κουαρτέτο, με κορυφαίο μουσικό τον σαξοφωνίστα Donny McCaslin. Όλη τη νύχτα κάθισε σ’ ένα απόμερο τραπέζι ακούγοντας προσεκτικά, κι έπειτα έφυγε χωρίς να μιλήσει σε κανέναν. Ένας σερβιτόρος, λίγα λεπτά αργότερα, αναρωτήθηκε έκπληκτος: «Για στάσου, αυτός δεν ήταν ο David Bowie;» Δέκα μέρες αργότερα, ο McCaslin δέχεται ένα e-mail από τον Bowie, που του ζητά να συναντηθούν...
Τον Ιανουάριο του 2015, ο θρύλος της art rock μαζί με το κουαρτέτο του McCaslin, τους Boards of Canada και τους Death Trips ηχογραφούν το 25o άλμπουμ του τραγουδιστή με...

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Προσλήψεις: 147 θέσεις για βρεφονηπιοκόμους, εργάτες, τεχνίτες και γυμναστές σε 6 Δήμους – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» αυτές τις μέρες
Λήγει η προθεσμία για την προκήρυξη 1Δ/2015 του ΑΣΕΠ – Θέσεις σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών (αναλυτικά)
Πρόσληψη μεταδιδακτορικού ερευνητή στο ΕΛΚΕΘΕ
Πρόσληψη 5 φοιτητών στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής
Πρόσληψη ενός ατόμου στο Δήμο Καλυμνίων
Πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Έξι προσλήψεις στο Δήμο Κορυδαλλού
Πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
9 προσλήψεις στο δήμο Αγίων Αναργύρων
Δύο προσλήψεις στο δήμο Κισσάμου

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: «Απάντηση στην τρομοκρατία με περισσότερη δημοκρατία»

http://www.enikos.gr/images/resized/590_def48f5665ba45b7de8cb200869b444b.jpg
Την ανάγκη να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, τόνισε σήμερα η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο συζήτησης για την αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή παγκοσμίως και υπό το φώς των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με στόχο Ευρωπαίους πολίτες, παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και της νέας Ολλανδικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η υλοποίηση του σχεδίου μας για τα απορρίμματα θα μειώσει τα δημοτικά τέλη»

Τη μείωση των δημοτικών τελών ως άμεση υποχρέωση των Δημοτικών αρχών από την εφαρμογή του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που τον επισκέφθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, επαναλαμβάνοντας «όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε πει η μέγιστη τιμή διαχείρισης ανέρχεται μεσοσταθμιστικά στα 61,79 ευρώ τον τόνο».

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

http://www.topnews.gr/wp-content/uploads/2016/01/kiriakos_mitsotakis-218x150.jpg http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/koutsoumpas-1.jpg?itok=NaJfdON-
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί, αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 13:00, με το Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 
http://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/migrated/teaser/kke_7.png
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592418 fax: 210-2592388
Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, της νεολαίας, που σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα η εκλογή Μητσοτάκη

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Ο πολύπαθος Ελληνικός λαός μέσα σε ένα χρόνο, αναθεώρησε πολλές σταθερές και θεωρήσεις ετών, περί αξιοπιστίας της πολιτικής, περί ικανότητας του πολιτικού κόσμου στην επίτευξη στόχων, περί σταθερότητας της οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, περί ιδεολογίας και κομματικών σχηματισμών που υπηρετούν δήθεν ιδεολογίες και περί έννοιας  δικαίου και εμπιστοσύνης στην Ελληνική Πολιτεία.

Αναθεώρησε διότι απογοητεύθηκε, είτε από τις εμφανείς υστερήσεις και την  ανικανότητα, είτε από το ψεύδος και την παραπλάνηση. Παραπλανήθηκε από μία ομάδα δήθεν ρομαντικών της πολιτικής, δήθεν υπηρετούντων αξίες , ιδεολογίες και ιδανικά και από πολιτικούς που είχαν όλο αυτό το διάστημα μία κυριαρχική υπεροψία, δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας. Μιλώ για την Αριστερά του Σύριζα που φάνταζε αγνή και αμόλυντη από αμαρτίες και συμπεριφορές όλων των άλλων πολιτικών ιδεολογιών και είχε δημιουργήσει προσδοκίες, που δυστυχώς απεδείχθησαν φρούδες.

Όταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια είναι περιττά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ και πολλούς μήνες – και καθώς οδεύουμε προς την πρώτη επέτειο της «πρώτη φορά Αριστεράς» - δεν έχουμε λάβει ούτε μία θετική είδηση από τον χώρο της οικονομίας.
Τις προάλλες, πληροφορηθήκαμε από την ΕΛΣΤΑΤ ότι ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιοµηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε μεγάλη μείωση της τάξης του 10,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεµβρίου 2014, έναντι µείωσης 0,6% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συγκεκριμένη εξέλιξη στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών, οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επί µέρους τοµέων βιοµηχανίας:

Στη µείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων- λατοµείων κατά 14%, και

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου «Συνεχίζεται η σιωπή του Μαξίμου. Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν»

Κουμουτσάκος για ΕΣΡ: Αυταρχισμός της κυβέρνησης, διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουν περάσει δυο 24ωρα από τη μαρτυρία – απολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, για σκοτεινούς χειρισμούς, που βύθισαν τη χώρα στα σημερινά δραματικά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Δύο 24ωρα χωρίς επίσημη τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν».

Συνάντηση βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία αγροτών

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν, σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία των αγροτών και κατανοούμε την αγανάκτηση που δημιουργούν η αναξιόπιστη πολιτική και οι ατυχείς χειρισμοί της Κυβέρνησης.

Όλα αυτά, όμως, στην έκφραση τους, πρέπει να έχουν σεβαστά από όλους όρια:

Το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της οικονομικής ζωής του τόπου».