Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Ανδρουλάκης- Οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται και από τους πιο ισχυρούς

http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2167917.ece/BINARY/w660/androulakis.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 21 Ιανουαρίου 2016 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πλήρες μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. 
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε σήμερα για τη σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. 
Μετά από πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Εξεταστική Επιτροπή ως πλήρες μέλος. 
Σημειώνεται πως στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η μόλις τέταρτη Εξεταστική Επιτροπή. 
Η απόφαση συγκρότησης της λήφθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέχεια του σκανδάλου Volkswagen. 
Στόχο θα έχει τη διερεύνηση των καταγγελιών για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη, τη μη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να διαπιστώσει αν η Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία για τη χρήση του λογισμικού παραποίησης των εκπομπών ρύπων από συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.  
Μετά την ψηφοφορία ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Η απόφαση για την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και η άμεση έναρξη των εργασιών της αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται ακόμη και από τους πιο ισχυρούς. Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού των πολυεθνικών"
Γραφείο Τύπου Νίκου Ανδρουλάκη
Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - Μέλος του S&D
www.androulakinikos.gr
press@androulakisnikos.gr