Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: Οργή λαού στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/syllalitirio-makedonia-7.jpghttps://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/syllalitirio-makedonia-6.jpg
Σε έντονο κλίμα διεξήχθη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Θεσσαλονική με χιλιάδες διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία για το Σκοπιανό.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ κάποιοι πιο ένθερμοι έστησαν ακόμη και κρεμάλες μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Τουρκικές εκλογές: Θρίαμβος για Ερντογάν από τον πρώτο γύρο – Πήρε και την Βουλή

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/tourkia-erdogan-500.jpg
Νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δείχνουν οι κάλπες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο 87,5% των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 53,6%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί με 30,3%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,5% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 7,6%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 84,5% το AKP του Ερντογάν λαμβάνει 43,3% (297 έδρες), 22,1% και 142 έδρες το CHP του Ιντζέ, το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ 10% (45 έδρες) και το φιλοκουρδικό HDP με 10,5% μπαίνει στη βουλή εξασφαλίζοντας 65 έδρες, ενώ το MHP (εθνικιστές σύμμαχοι του Ερντογάν) πιάνει 11,4% (51 έδρες).

Πολωνία-Κολομβία 0-3 Ο Χάμες σέρβιρε, οι άλλοι εκτελούσανέστειλαν... σπίτι της την Πολωνία.

Πολωνία-Κολομβία 0-3: Ο Χάμες σέρβιρε, οι άλλοι εκτελούσαν!
Η ανώτερη κλάση της Κολομβίας έριξε τους... τίτλους τέλους για την Πολωνία στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η παρέα των Χάμες Ροντρίγκεζ, Ρανταμέλ Φαλκάο και Χουάν Κουαδράδο έπαιξε όμορφη μπάλα, τιμώρησε επανειλημμένα την πολωνική άμυνα και κερδίζοντας 3-0 κράτησε δικαιότατα «ζωντανές» τις ελπίδες

Τέχνη και Ανθρωπισμός


https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35990529_2028040024180416_3863497810611535872_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeFYuM2cwf4Ysw2jfu0-ttKfaZkjn7iKxBVtFGSw4sSDLoBYoy5MaSWqO1P6WgycYSrnrPOUCtWx3St2u6Kd2MHbkJcAvXyzgkgU0Ci7izVnBA&oh=120c4695bb368167beddb92b14b41cc5&oe=5BAAB929
Της Γιώτας Μπάγκα


Μια πολύ σημαντική εκδήλωση ποίησης, τέχνης και ανθρωπισμού έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. Η γνωστή και βραβευμένη ποιήτρια Μαίρη Σουρλή  παρουσίασε το βιβλίο της «Ρίγη προσμονής» και διέθεσε τα έσοδα στο «Ευθύμειο Κέντρο» Κορίνθου για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου. Η σημασία της εκδήλωσης είναι τριπλή: αφ’ ενός το πάντρεμα της Τέχνης και της προσφοράς, αφ’ ετέρου η συνεργασία πολλών συλλόγων και επιστημονικών φορέων και κατά τρίτον η προσπάθεια ενίσχυσης ενός σημαντικού κέντρου του Νομού μας που εργάζεται για παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης στην Κίνα

                                                                      
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
            Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδωρακάκο:

Κρεμάλες και συνθήματα στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Στον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρεμάλες και συνθήματα στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία | in.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, στον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών.
Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, ένας από τους συγκεντρωθέντες έφτασε στο σημείο κρατώντας στα χέρια κρεμάλες.
Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να παραμείνουν στον χώρο μέχρι την υποστολή της σημαίας από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


in.gr

Ο τουρκικός λαός “μίλησε”. Όσο… του επετράπη να μιλήσει ελεύθερα



Του Κυριάκου Βελισσάριου

Η ετυμηγορία της τουρκικής κοινωνίας, ήταν προφανές ότι δεν θα άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες.
Ούτε για εκπλήξεις.
Ούτε για δεύτερες αναγνώσεις.

Ιαπωνία-Σενεγάλη 2-2: Χόντα 4«Χ»4

Ιαπωνία-Σενεγάλη 2-2: Χόντα 4«Χ»4
Η εθνική Σενεγάλης κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές επί της εθνική Ιαπωνίας, η οποία είχε ισάριθμες «απαντήσεις». Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από τέσσερις βαθμούς στην κορυφή του 8ου ομίλου (είχαν πάρει νίκες στην 1η αγωνιστική) του Μουντιάλ, αφήνοντας την Κολομβία και την Πολωνία στους μηδέν (0)( παίζουν μεταξύ τους στις 9 το βράδυ).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
προς * τον Δήμαρχο κ . Ηλία Ανδρικόπουλο
        * την Πρόεδρο Δερβενίου κ . Διαμάντω Δενδρινέλλη
        * τους εκάστοτε Αντιδημάρχους
        * τους δημότες Δερβεναίους και Ευρωστίνιους

μικρά φωτογραφικά στιγμιότυπα που δείχνουν την ωμή αλήθεια απίστευτη εκατάλειψη της δημοτικής ενότητας Ευρωστίνης από τη Δημοτική αρχή
 ΜΙΖΕΡΙΑ - ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ - ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ - ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

* με αφορμή τους βασικούς άξονες της προσπάθειας για το μέλλον του Δήμου , όπως παρουσιάστηκαν στην κεντρική πριν τις εκλογές ομιλία στο Δερβένι , του επικεφαλής του συνδυασμού “ΟΜΟΝΟΙΑ” , ανάρτηση του Βασ . Λάλου στο
.
Τόπος : Παρ . Πεταλούς και οικισμοί της Ευρωστίνης Χρόνος : Τέλη Μαίου 2018

Η Αγγλία ξέσπασε πάνω στον πρωτάρη Παναμά τον οποίο διέλυσε με 6-1! Κέιν αλλά... καίει

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αγγλία – Παναμάς 6-1 ΤΕΛΙΚΟ | Newsit.gr
 Ένα εύκολο μεσημέρι… πρόκρισης είχε η Αγγλία που "ποδοπάτησε" τον Παναμά με 6-1, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Μετά την αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Τυνησίας στην πρεμιέρα, ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ και οι παίκτες του έκαναν «περίπατο» με τον Παναμά, αλλά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Γκόμες δεν της επέτρεψε να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Βέλγιο. 

Πιο κοντά από ποτέ στο… τέλος του δρόμου. Ποσοστά αντίστοιχα του Νίξον, για την προοπτική “καθαίρεσης” του Τραμπ


Του Κυριάκου Βελισσάριου

Το Twitter δεν αρκεί πια για να τον σώσει. Ούτε η επικοινωνιακή υπεραξία της Πρώτης Κυρίας. Δεν είναι πια αντιμέτωπος μόνο με τον δικό του, κακό εαυτό. Αλλά με τα πιο επικίνδυνα απόνερα της πολιτικής του.
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πιθανότατα η πιο σκοτεινή για την Προεδρία 

Γερμανία-Σουηδία 2-1: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί. Απίστευτη ανατροπή με γκολ του Κρόος !

Γερμανία-Σουηδία 2-1: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί!
Με γκολ του Κρόος στο 90+5' και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 82' (αποβολή Μπόατενγκ) τα "πάντσερ" επικράτησαν 2-1 της Σουηδίας για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Τοϊβόνεν στο 32' έκανε το 1-0 για τους Σκανδιναβούς κι ο Ρόις στο 48' είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια των Παγκόσμιων πρωταθλητών, που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. 

Συνέχεια για το σερί προκρίσεων από το Μεξικό – Κέρδισε τη Νότια Κορέα με 2-1

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexiko-500.jpg
Για την 2η αγωνιστική του Group F στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Μεξικό και Νότια Κορέα αναμετρήθηκαν στο Rostov Arena, με τους Βέλα και Ερνάντες να υπογράφουν τη νίκη για τους «τρι» παρά τις προσπάθειες και το καταπληκτικό τέρμα του Σον για τους Ασιάτες.
Το 2-1 για το Μεξικό ήρθε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Πέτρος Τατούλης κήρυξε την έναρξη του τουρνουά ακαδημιών στο Δρέπανο Το ενωσιακό γήπεδο θα φέρει το όνομα του Κώστα Αντωνιάδη


Εμφάνιση 20180622_223411.jpg

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κήρυξε την Παρασκευή 22 Ιουνίου την έναρξη του τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στο Δρέπανο, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Αργολίδας Κώστα Αντωνιάδη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκδηλώσεις για την μάχη της Βέργας


Εμφάνιση Φωτο 1 Βέργα.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έδωσε, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, για μία ακόμα χρονιά το παρών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 192ης επετείου, από την μάχη που δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη Βέργα Αλμυρού.