Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αγιασμός εν όψει της νέας του χορωδιακής χρονιάς στο Μουσικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου *Ο ΑΥΛΟΣ*

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα 
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, νοσοκομείο και κείμενο που λέει "E H 0. « «0 O ΑΥΛΟΣ X &" 
Τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό του, εν όψει της νέας του χορωδιακής χρονιάς, πραγματοποίησε ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου *Ο ΑΥΛΟΣ* και για τις τρεις του χορωδίες, το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο π. Αναστάσιος , εφημέριος του Αγίου Βλασίου , τέλεσε τον αγιασμό, ευχόμενος σε όλους μια καλή και ευλογημένη χορωδιακή χρονιά, με πολλά τραγούδια και εκδηλώσεις.
 Παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελίνα Μενούνου , Νίκος Λάσκος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου Νίκος Χαβέλης  χορωδοί και φίλοι του ΑΥΛΟΥ, καθώς και ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου, Θεόδωρος Κάγιας  και Ειρήνη Σπυροπούλου
.
Η πρόεδρος του ΑΥΛΟΥ, Μαίρη Νικολοπούλου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε με τη σειρά της καλή και δημιουργική χρονιά.
Ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του ΔΣ.

Εθνική ποδοσφαίρου: Πρώτη προπόνηση ενόψει Αγγλίας, δεν καλεί άλλο επιθετικό ο Γιοβάνοβιτς

 Εθνική ποδοσφαίρου: Πρώτη προπόνηση ενόψει Αγγλίας, δεν καλεί άλλο επιθετικό ο Γιοβάνοβιτς 

Η Εθνική ποδοσφαίρου ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας (07.10.2024) την προετοιμασία της για τη μεγάλη μάχη με την Αγγλία στο Wembley (10.10.2024, 21:45) για το Nations League.

Οι παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά τη Δευτέρα (07.10.2024) στο Περιστέρι για την πρώτη τους προπόνηση, μπροστά σε αρκετό κόσμο.

Σε αυτή δεν συμμετείχαν δέκα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και αποκατάσταση. Ο λόγος για τους Τσιμίκα, Τζόλη, Ζαφείρη, Χατζηδιάκο, Κουλιεράκη, Πέλκα, Ρότα, Μπακασέτα, Ρέτσο και Τζολάκη που θα ενταχθούν στο κανονικό πρόγραμμα την Τρίτη (08.10.2024).

Να αναφέρουμε ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καλύψει το κενό του τραυματία, Φώτη Ιωαννίδη εκ των έσω, έχοντας στην αποστολή -για τη θέση της επίθεσης- τους Παυλίδη κι Δουβίκα. Στη διάθεσή του έχει επιστρέψει και ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος δεν θα είναι έκπληξη εάν επιστρέψει απευθείας στο αρχικό σχήμα.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας, τακτική, και δίτερμα σε μισό γήπεδο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην “ανοίγει τα χαρτιά του” σχετικά με το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει το βράδυ της Πέμπτης στο «ναό του Ποδοσφαίρου».

Οι προθέσεις του αναμένεται να γίνουν πιο σαφείς στη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης (08.10.2024), όπου ο Σέρβος θα δείξει κάποια από τα πλάνα του για το μεγάλο ματς με τα “τρία λιοντάρια”.

Η αποστολή της Εθνικής για τα ματς με Αγγλία (εκτός) και Ιρλανδία (εντός):

Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Βαγιαννίδης, Τσιμίκας, Ρότα, Ρέτσος, Ντόη, Μπακασέτας, Μάνταλος, Ζαφείρης, Σιώπης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας.

Χαμόγελα και στην Εθνική Αγγλίας με Χάρι Κέιν, ενόψει του αγώνα των “τριών λιονταριών” με την Εθνική ποδοσφαίρου στο Nations League.

Ο Χάρι Κέιν τραυματίστηκε στον αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά οι εξετάσεις που έκανε δεν έδειξαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ο Χάρι Κέιν τίθεται έτσι στη διάθεση του Λι Κάρσλεϊ για τα ματς της Αγγλίας με Ελλάδα και Ιρλανδία. Πλέον, θα είναι στο χέρι του προπονητή των “τριών λιονταριών” εάν θα τον ξεκινήσει βασικό (δεδομένου ότι υπάρχουν και οι λύσεις των Γουότκινς και Σολάνκε).

Τα “τρία λιοντάρια” δεν θα μπορέσουν να υπολογίζουν στους Κόμπι Μέινου, Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ και Έζρι Κόνσα για τα δύο παιχνίδια του Οκτωβρίου. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποκόμισαν τραυματισμούς παίζοντας για τις ομάδες τους το περασμένο Σαββατοκύριακο και έτσι δεν θα δώσουν το παρών στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας.

Η μονομαχία ανάμεσα στη συντήρηση και την Αλλαγή

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο δίλημμα μέλλοντος. Τόσο ξεκάθαρο που… σκανδαλίζει.

Μια μονάχα ανάμεσα στη συντήρηση και την Αλλαγή. Τη συντήρηση που εκφράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν κατάφερε στα χρόνια της ηγεσίας

Αυτοί είναι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που θα στελεχώσουν το «ελληνικό FBI» - Ποιοι υποστράτηγοι και ταξίαρχοι τοποθετούνται στη νέα υπηρεσία

 gada 

Εκδόθηκε χθες Δευτέρα (7/10) η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων και των ταξιάρχων που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί στα πρότυπα του FBI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (όπως είναι η επίσημη ονομασία της νέας υπηρεσίας) αναλαμβάνει ο 

Φόρουμ νέων εθελοντών αιμοδοτών στην Κόρινθο

 

 Φόρουμ νέων εθελοντών αιμοδοτών στην Κόρινθο 

Στην Κόρινθο θα διεξαχθεί το 22ο διεθνές φόρουμ νέων εθελοντών αιμοδοτών, απ’ τις 11 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2024.

Θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Κόρινθο.

Διοργανωτής είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα αρκετών φορέων.

Στόχος είναι η εμπέδωση της σημασίας της αλληλεγγύης, σε διεθνές επίπεδο και η ανταλλαγή πρακτικών για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σύντομα θα γνωστοποιηθεί και το πρόγραμμα του φόρουμ αυτού.

Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος η «παράδοση» με τα κέρματα στο σιντριβάνι

 Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος η «παράδοση» με τα κέρματα στο σιντριβάνι 

Με την επιθυμία θα μείνουν όσοι τουρίστες δεν προλάβουν να επισκεφθούν το πιο διάσημο σιντριβάνι του κόσμου, τη Φοντάνα Ντι Τρέβι στην Ιταλία, μέχρι τους πρώτους μήνες του 2025.

Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος τουρισμού της Ιταλίας, Τζανλούκα Ονοράτο, ανακοίνωσαν πως όσοι τουρίστες θέλουν να πετάξουν νομίσματα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι, θα τα ρίχνουν απλά σε ένα καλαθάκι.

Οι ριζικές αλλαγές στο πασίγνωστο σιντριβάνι θα ισχύσουν από τους

Εστία πανώλης σε αιγοπρόβατα στην Στυμφαλία

 Εστία πανώλης σε αιγοπρόβατα στην Κορινθία 

Εστία πανώλης στα αιγοπρόβατα, εντοπίστηκε σε εκτροφή στην κοινότητα Καλλιανών, στο δήμο Σικυωνίων.

Τα μέτρα που λήφθηκαν άμεσα, για την αντιμετώπιση της νόσου, από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Γ. Ψυχογιός: Δεν θα πληρώσουν οι παραγωγοί το «μπάχαλο» του ΟΠΕΚΕΠΕ!

  

07/10/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε νέο αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγρότες και στην Κορινθία, μετά το νέο φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολές σε χιλιάδες αγρότες, απαιτώντας την κατάθεση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, και μάλιστα έως 29/10/2024, κατόπιν μηχανογραφικών ελέγχων στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης και χορήγησης άμεσων  ενισχύσεων έτους 2022.

Επί της ουσίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ χρησιμοποίησε για την πληρωμή του Ιούλιου του 2023 τη γραμμή δικαιωμάτων έτους 2021 αντί της ορθής έτους 2022 και η ενέργεια αυτή οδήγησε σε εσφαλμένη πληρωμή 196.083 δικαιούχων. Τα ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον και για τα οποία σήμερα ζητείται η επιστροφή ως αχρεωστήτως, αφορούν κατά βάση παραγωγούς που τα δικαιώματα τους μειώθηκαν, τόσο το 2022, όσο και τα έτη 2023, 2024 και η απαίτηση για συμψηφισμό τους με την προκαταβολή του 2024, τους δημιουργεί τεράστια οικονομική ασφυξία.